Autor Wątek: Zakup auta na ryby  (Przeczytany 148836 razy)

grzesiek76

• Gość
Odp: Zakup auta na ryby
« Odpowiedź #105 dnia: 14.07.2015, 08:51 »
Przyroda jest czasem wyjątkowo niewdzięczna dla człowieka.
Na takie okoliczności Chevrolet zbudował V8 o pojemności 7.4l :D

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 14.07.2015, 15:00 »
Mając takie auto Grześ można go używać jako pomost wędkarski na niezbyt głębokich wodach :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 14.07.2015, 16:30 »
To łódkę w błocie też pociągnie :)
Na ryby idealny :D

Hehe. Nawet ciężarówkę z domkiem potrafi ruszyć... Jest coś czego nie pociągnie? :D
Moim faworytem jest zdecydowanie Chevy Blazer :)

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #108 dnia: 30.09.2016, 08:29 »
W związku z zakupem kosza oraz nie zbędnego osprzętu do niego jestem zmuszony wymienić Passata w wersji sedan na coś o większych gabarytach.
Na nowe (czyli z salonu) auto koniecznie z automatyczną skrzynią biegu chciałbym przeznaczyć maksymalnie 75 tys
Wiem że podana kwota jest dość niska jak na nowe auto.
Ale może potraficie coś doradzić

Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #109 dnia: 30.09.2016, 08:35 »
Dyzma. Dlaczego upierasz się przy nowym. Gdybyś znalazł jakiegoś 3-latka po pierwszym właścicielu, to za tę kwotę... świat stoi otworem.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Dyzma

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #110 dnia: 30.09.2016, 08:59 »
Potrzebuje kosztów chciałbym wiąć auto w Leasingu w gotówce mogę wydać maksymalnie 35 000 zł
Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #111 dnia: 30.09.2016, 09:02 »
Aha, ok.
Krwawy Michał

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #112 dnia: 30.09.2016, 09:08 »
Poszukaj w salonach skody nowego superba w kombiku. Ja 2 lata temu brałem na leasing 1.8 tsi 4x4 kombi z w miarę dobrym wyposażeniem po rabatach wyszedł 82.000 zł + koła na zimę i pakiet przeglądów. Jak się dobrze potargujesz i trafisz na końcówkę roku to można wyrwać w naprawdę okazyjnej cenie.

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #113 dnia: 30.09.2016, 09:42 »
Hej,

jak ktoś szuka nowego auta to może warto poczekać na: http://moto.pl/MotoPL/7,88389,20762998,skoda-kodiaq-ceny-w-polsce-czesi-namieszaja.html#MotoImg

Ja mam Range Rovera z 1997 roku. Jest nie do zajechania :D. Dodatkowo służy mi jako sypialnia na wypadach. Nie muszę rozkładać namiotu. Jak ktoś ma w miarę blisko do łowisk i trudny dostęp to 10 - letni Land Rover Discovery, wersja z silnikiem Diesla, będzie idealny.

„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #114 dnia: 30.09.2016, 10:08 »
Na ryby, to najlepsze chyba takie ;)
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline Dyzma

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #115 dnia: 30.09.2016, 11:43 »
Poszukaj w salonach skody nowego superba w kombiku. Ja 2 lata temu brałem na leasing 1.8 tsi 4x4 kombi z w miarę dobrym wyposażeniem po rabatach wyszedł 82.000 zł + koła na zimę i pakiet przeglądów. Jak się dobrze potargujesz i trafisz na końcówkę roku to można wyrwać w naprawdę okazyjnej cenie.
Wersja podstawowa bez dodatków w automacie to 102 tyś to niestety odpada
Hej,

jak ktoś szuka nowego auta to może warto poczekać na: http://moto.pl/MotoPL/7,88389,20762998,skoda-kodiaq-ceny-w-polsce-czesi-namieszaja.html#MotoImg

Ja mam Range Rovera z 1997 roku. Jest nie do zajechania :D. Dodatkowo służy mi jako sypialnia na wypadach. Nie muszę rozkładać namiotu. Jak ktoś ma w miarę blisko do łowisk i trudny dostęp to 10 - letni Land Rover Discovery, wersja z silnikiem Diesla, będzie idealny.

Podsunąłeś mi pomysł a jak bym kupił grata na ryby już nawęd coś znalazłem  http://otomoto.pl/oferta/audi-a4-1-8-automat-lift-2000r-sprowadzony-gotowy-do-rejestracji-ID6ymAVP.html#e649bd2931

A do jazdy na odzień kupił bym  CITROEN C4 CACTUS co o tym sądzicie ?
Krzysztof

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #116 dnia: 30.09.2016, 11:51 »
Wiem, że teraz nówka w automacie to 102 tys zł, ale jak ja brałem to mój katalogowo cenił się 112 ts. Jeżeli bierzesz na firmę i dobrze się potargujesz to myślę że też koło 80 tys da radę zbić. Co do cactusa to trochę plastikowy jest.

Offline ogrmaster

• Ekspert
« Odpowiedź #117 dnia: 30.09.2016, 12:00 »
Wersja podstawowa bez dodatków w automacie to 102 tyś to niestety odpada
Hej,

Podsunąłeś mi pomysł a jak bym kupił grata na ryby już nawęd coś znalazłem  http://otomoto.pl/oferta/audi-a4-1-8-automat-lift-2000r-sprowadzony-gotowy-do-rejestracji-ID6ymAVP.html#e649bd2931

A do jazdy na odzień kupił bym  CITROEN C4 CACTUS co o tym sądzicie ?
Takie audi to dobry pomysł ale poszukaj wersji allround z napędem na 4x4. Pali trochę więcej ale jest wyżej zawieszony i po mniejszych wertepach możesz śmigać bez obaw. Jest jeszcze taka wersja Volvo Crosscountry z tych lat i to też porządne auto. Jest dłuższy od Audi.
Michał

Offline ogrmaster

• Ekspert
« Odpowiedź #118 dnia: 30.09.2016, 12:03 »
A Cactus to fajne autko ale raczej miejskie. Jeżeli głównie jeździsz po meiście a dojazd do łowisk masz dobry to możesz zaryzykować. Sprawdź tylko czy wszystkie "graty" ci się zmieszczą bo np: pokrowiec 190 cm to już może być dla niego za wielkie wyzwanie :D
Michał

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #119 dnia: 30.09.2016, 12:05 »
Dyzma, odnośnie do Twojego linku - ja jeżdżę autem z roku 2000. Trzeba do niego dokładać, owszem, bo po prostu co chwila jakaś drobna część już z wieku nie wyrabia. Ale jest to mniej lub bardziej auto niezawodne. Wystarczy słuchać, że coś zaczyna pstrykać i od razu zrobić. Wtedy wychodzi tanio i szybko. Nie ma żadnych fajerwerków, co to co chwila się psują i bez serwisu z komputerem nic nie zrobisz. Dla własnego komfortu zwróć tylko uwagę, by była klima i by była ona szczelna, bo znowu unia jakieś przepisy wprowadziła i teraz nie może być rocznie wycieku jakichś śmiesznych ilości, co to krowa się raz zebździ i więcej do atmosfery idzie. A naprawa takich akcji to już spore pieniądze.
Jeśli trafisz na zadbany egzemplarz, będziesz jeździł. Jeśli kupisz nieopatrznie rzęcha, wydasz drugie tyle na naprawy i auto spędzi sporo czasu w warsztacie - potem też będziesz jeździł. Ale szkoda kasy i nerwów.
Krwawy Michał