To jest normalne zachowanie, każdy robi to co chcę. Po prostu pokazuję kilka sposobów jak oprawić rybę, zfiletować i co z nią zrobić. żeby dla niektórych wędkarzy pokazać co można zrobić z ryby. żeby pokazać do czego jest też ryba, nie tylko do łowienia, zabawy i wypuszczenia. w wielu miejscach spożywa się złowione ryby i to nie jest nic złego. przecież nie łowi się ich codziennie i nie codziennie się wszystkie zabiera z łowiska, tylko te przepisowe. to jest to samo jakby ktoś się przyczepił o to, że na wsiach zabija się świnie, krowy, kury itp, a wątpie, żeby na tym forum byli sami weganie. bo nie wierzę w to. Podeszłem do tego od strony kuchni, żeby młodzi wędkarze wiedzieli jak zabić humanitarnie rybę i jak ją przygotować do posiłku. i chciałbym zauważyć, że sam Jezus dawał ludziom do zjedzenia ryby, czyli można to tak zinterpretować, że ryba to dar od Boga. kogoś uraziłem tym postem to przepraszam, ale wyraziłem swoje zdanie. jeżeli komuś wadzę na tym forum, a to co dodałem nie jest to głupim tematem, a jeśli jest to dla Was tak bardzo szokujące to proszę o usunięcie mnie z forum jeśli nie pasuję do Waszego stylu łowienia. myślałem, że to będzie mini poradnikiem dla innych wędkarzy, żeby nie musieli szukać na internecie tylko mieć pod ręką na tym forum.
Pozdrawiam Sylwek