Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 235683 razy)

Offline yapa

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #1335 dnia: 25.06.2024, 15:03 »
Powiem wprost. Czas Lewego w repr. się skończył. Przypomnę tylko,że  Luka Modric i C.Ronaldo są od niego starsi o 3 lata. Paparoach pisze o statystykach i słusznie, bo to daje obraz. Więc tak. W pierwszej połowie meczu z Austrią współczynnik XG (expected goal)  u nas – 1,  u Austriaków  -0,48, w II połowie u nas – 0,58, a u Austriaków 1,44. W pierwszej połowie wyglądało to zatem przyzwoicie. Zmiany Probierza zdemolowały drużynę, a zwłaszcza środek pola dzięki czemu Austriacy mieli dużo swobody, a trójka naszych stoperów bez asekuracji. Frankowski na prawym wahadle nie dawał nic w ataku ( w całym meczu mieliśmy 4 dośrodkowania – wszystkie ze strony Zalewskiego). Notomiast nie pomagał też w obronie. Wygrał tylko 18% pojedynków. Pytanie dlaczego nie zabrano Casha, dlaczego za Frankowskiego nie wszedł Bereszyński. W końcu najważniejsze. Dlaczego Probierz uparł się na grę 3 obrońcami, jak nie mamy do tego wykonawców. System 4-4-2 u nas najbardziej się sprawdza.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1336 dnia: 25.06.2024, 15:49 »
Linetty. mój ulubieniec :D :P nie wiem kto go znalazł i gdzie ale powinien dostać kopa w dupkę 8)
Widziałem kilka meczy we Włoszech i tam czasami potrafił zaskakiwać ale gdy ubierał koszulke z orzełkiem był jak lunatyk do tego jego gra ciałem to obraż nedzy i rozpaczy.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #1337 dnia: 25.06.2024, 17:11 »
Hoop , mówiłem że z tego Prodiża będą ludzie .
Poprawnie zestawił skład ma Francję . Ja bym tylko zamienił Szymańskich , Sebastian na ławę , Damian na murawę skoro Romanczuk ma kontuzje .
Zobaczymy co chłopaki pokażą , mecz o nic , sraki nie powinno być a można się pokazać .

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1338 dnia: 25.06.2024, 17:12 »
:D Skład prawie idealny :thumbup: ofensywnie. Zobaczymy czy obrona dzisiaj spełni oczekiwania, dawidowicz dostał 2 szanse, moim zdaniem niepotrzebnie .
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline paparoach

« Odpowiedź #1339 dnia: 25.06.2024, 18:34 »
Pogoda nam sprzyja , jest gorąco i Francuzom nie chce się biegać , selekcjoner stanął na wysokości zadania i nie zwariował po raz drugi o nawet TVP wyznaczyła na ten mecz komentatora , którego nie muszę wyłączać 8)
No no ...może to będzie mecz założycielski Probierza.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1340 dnia: 25.06.2024, 18:44 »
Gdyby jeszcze po odbiorze piłki wiedzieli, co z nią zrobić, byłoby mniej nudno. Tak naprawdę ratuje nas chyba to, że Griezmann odpoczywa.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1341 dnia: 25.06.2024, 18:49 »
Frankowski to jest jakieś nieporozumienie objeżdżają go jak juniora !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1342 dnia: 25.06.2024, 18:58 »
Frankowski to jest jakieś nieporozumienie objeżdżają go jak juniora !

W ogóle nieźle ich tam tresują Francuzi - wystawili w ataku samych szybkich dryblerów. A Frankowskiemu od początku turnieju brakuje asekuracji, co jest wynikiem naszego asymetrycznego ustawienia.

PS. Ale ten teatrzyk Lewego robi się żenujący. Byle uderzenie w bark a łapie się za twarz, jakby mu Fury przywalił.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline SzybkiOkoń

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1343 dnia: 25.06.2024, 19:39 »
Oficjalnie Lewandowski kotwicą polskiej reprezentacji

Offline paparoach

« Odpowiedź #1344 dnia: 25.06.2024, 19:57 »
:bravo:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1345 dnia: 26.06.2024, 08:19 »
No i jak, dał Lewandowski radę? 8) Udało się ustawić drużynę pod Francuzów? Udało... Więc skoro można z nimi zremisować, można zrobić wiele też z innymi drużynami. Duet Lewandowski i Świderski dał radę, więc dlaczego atakować Probierza za zmianę w meczu z Austrią? Wg mnie nie był to zły pomysł, zwłaszcza jeżeli dysponowali siłami i mogli zdziałać sporo (co innego inne zmiany w składzie). Skoro łątwo oceniać po meczu, dlaczego nie spojrzeć na taką zmianę po tym jak zagrali z Francją?

Odnośnie krytyki Lewego - polecam ocenić Mbappe na podstawie meczu z Polską. Był beznadziejny? Powinien odejść? ;) Mamy tu gwiazdora, jednego z najdroższych jak nie najdroższego piłkarza na świecie, i spalił masę akcji. Gdzie był wczoraj Griezmann? Nie pograł tu też ten robaczek :) Warto widzieć przez jaki pryzmat spoglądamy na naszych reprezentantów a przez jaki na innych. A gdyby zerknąć na takich Anglików, to w ogóle jest śmiech na sali. Bo tam coś bardzo nie gra, i chyba nazywa się on Gareth Southgate. Ale może synom Albionu się nie chce biegać? :P
Lucjan

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #1346 dnia: 26.06.2024, 08:21 »
Czyli potwierdza sie stare porzekadła... mecz otwarcia, o wszystko i o honor :P Dobrze że my mamy tych bramkarzy na następną dekade dla tej kadry, bo nie dość że byśmy przegrywali to jeszcze tracili po 5 bramek każdorazowo :P Fajnie że na potrzeby tego euro Prodiż odkrył Urbańskiego, bo przynajmniej oczy cieszą, że rośnie nam fajny piłkarz którego Polska jeszcze nie miała. Potrafi kiwnąć, jest przebojowy i nie obsrał sie na euro będąc debiutantem w kadrze. Ciekawe czy wróci do pomysłu z Pedą w obronie, bo wpuszczenie młodej krwi do szatni pokazało że starszyzna nie daje rady ciągnąć tej "rerpeentacji"
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
« Odpowiedź #1347 dnia: 26.06.2024, 08:25 »
Mój żartobliwy komentarz zniknął, a pojawił się wpis Luka ...

Luk, kiedy ty dorośniesz chłopie ?

Offline paparoach

« Odpowiedź #1348 dnia: 26.06.2024, 11:23 »
No i jak, dał Lewandowski radę? 8) Udało się ustawić drużynę pod Francuzów? Udało... Więc skoro można z nimi zremisować, można zrobić wiele też z innymi drużynami. Duet Lewandowski i Świderski dał radę, więc dlaczego atakować Probierza za zmianę w meczu z Austrią? Wg mnie nie był to zły pomysł, zwłaszcza jeżeli dysponowali siłami i mogli zdziałać sporo (co innego inne zmiany w składzie). Skoro łątwo oceniać po meczu, dlaczego nie spojrzeć na taką zmianę po tym jak zagrali z Francją?

Odnośnie krytyki Lewego - polecam ocenić Mbappe na podstawie meczu z Polską. Był beznadziejny? Powinien odejść? ;) Mamy tu gwiazdora, jednego z najdroższych jak nie najdroższego piłkarza na świecie, i spalił masę akcji. Gdzie był wczoraj Griezmann? Nie pograł tu też ten robaczek :) Warto widzieć przez jaki pryzmat spoglądamy na naszych reprezentantów a przez jaki na innych. A gdyby zerknąć na takich Anglików, to w ogóle jest śmiech na sali. Bo tam coś bardzo nie gra, i chyba nazywa się on Gareth Southgate. Ale może synom Albionu się nie chce biegać? :P

O reprezentacjach Anglii i Francji się nie wypowiadam bo moim zdaniem oni jeszcze nie rozpoczęli turnieju . Zwyczajnie dla nich mecze grupowe są tym samym czym dla nas mecze z Ukrainą i Turcją przed euro . Polska jedzie na turniej wyjść z grupy , oni wejść do półfinału .
Co do Lewandowskiego, wszyscy którzy liczą się w opiniowaniu gry reprezentacji Polski dali mu po tym meczu ocenę wyjściowa 5/10 .
Nie rozumiem skąd twoja sugestia że to był dobry mecz napastników ?
Zagrał lepiej niż w kilku ostatnich " występach " . Nie był aż tak frustrujący jak zazwyczaj , nie pałętał się w okolicach środka , nie machał , nie wywracał się co chwila . Nota wyjściowa jest adekwatna do tego występu i nic ponad to . O kuriozalnym karnym czy też karnych nie będę pisał . Myślę że po euro UEFA zmieni przepisy , żeby robienie salta podczas rozbiegu było już niedozwolone .
Nie rozumiem tego nacisku części opini na Wojtka i Roberta w kadrze . Miałeś wczoraj mecz bez Wojtka ,który niewątpliwie był podpora kadry ( w odróżnieniu od Roberta ) , stało się coś ?
Miałeś mecze z Holandią czy Austria bez Roberta, stało się coś ?
Dlaczego tak nie wierzysz w Buksę czy Piątka ? Dlaczego musi grać człowiek który na następnej dużej imprezie będzie tuż przed czterdziestką skoro nie ma żadnych merytorycznych przesłanek że będzie lepszy od zawodników młodszych.?
Kompletnie nie rozumiem tego typu myślenia .

Offline tench

• Ekspert
  • Kto czegoś CHCE szuka sposobów...aby to osiągnąć😉
« Odpowiedź #1349 dnia: 26.06.2024, 13:48 »

Po raz kolejny to Euro dla naszych grajków zakończyło się totalną klapą. Na pocieszenie fakt, że nasi piłkarze strzelili w fazie grupowej więcej goli niż reprezentanci Francji oraz bardzo perspektywiczny, pozytywny występ - w przyszłości dla naszej kadry - Urbańskiego.
 Nasz bramkarz zawodnikiem meczu. Ok, gratuluję mu tego! Dzięki jego obronom nie doszło do pogromu naszych grajków przez przeciętnie w tym dniu grającą ekipę Francji.  O czym to świadczy...???
 Po meczowe zadowolenie i uśmiechy naszych grajków mówią dla mnie wszystko... Nic się nie stało... Odpadliśmy ale zagraliśmy dobry mecz na pożegnanie z turniejem... Tylko gdyby nasi przeciwnicy wykorzystali dwie sytuacje więcej zamieniając je na gole to narracja po meczu nie była by już taka dobra. Nie widziałem po ich minach smutku, przykrości z powodu poniesionej - turniejowej - porażki... Zagrali dobry mecz  tylko z której strony ten mecz był dobry pytam...  Krótkie okresy lepszej gry i to głównie w ofensywie to za mało. To świadczy o słabości polskich piłkarzy.
 Z tymi grajkami, z tym materiałem piłkarskim, który posiada Probierz nie zbuduje silnej kadry, która jeżeli awansuje na wielką imprezę to będzie chciała grała o coś więcej niż tylko wyjście z grupy, chociaż tego mu życzę i to bez znaczenia czy go lubię czy nie czy podobają mi się jego decyzje personalne. Przyjdzie kiedyś czas na ocenę trenera.

C'est la Vie