Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 216011 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #1455 dnia: 10.06.2025, 20:56 »
Nikt z Was nie zna prawdy a jedziecie po Lewandowskim jak po burej ..........
Jest najlepszym piłkarzem Polski ostatnich lat a może i w historii powojennej, gra na najwyższym światowym poziomie po czym jedzie na kadrę i musi cierpieć widząc poziom piłkarski oraz zaangażowanie niektórych piłkarzy.
Dzisiaj pewnie wygramy i Probierz sie ostanie ale przy najmniejszej wpadce reprezentacji będzie zmiana trenera i powrót Lewandowskiego.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 392
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1456 dnia: 10.06.2025, 21:30 »
Gdyby w grupie było jeszcze San Marino, to byłaby to grupa śmierci. Nie osądzajmy więc zbyt ostro trenera i naszych ambitnych trampkarzy.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 387
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1457 dnia: 10.06.2025, 22:26 »
82 minuta meczu jest gdy to piszę. Ale mam z Was bękę, obrońcy Probierza ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1458 dnia: 10.06.2025, 23:15 »

Ale to probierz nie przyjechał na kadrę czy pewien gwiazdor ?
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline krzysztof4101997

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #1459 dnia: 10.06.2025, 23:30 »
Naprawdę ktoś jeszcze broni Probierza?

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #1460 dnia: 10.06.2025, 23:32 »

No dokładnie masz racje, Probierz nie przyjechał na kadrę, bo zamiast zająć się przygotwaniami do meczu to spisywał godziny i minuty oraz ustalał co kto ma powiedzieć mediom. Nawet gdyby Probierz przegrał teraz 15 meczów z rzędu to i tak byłbyś za nim, ale nie dlatego, że go lubisz czy cenisz za osiągnięcia (których absolutnie nie ma żadnych), tylko dlatego, że masz jakiś żal o nie wiadomo co do Lewandowskiego, jakby chłop Ci coś zrobił, żadnych konkretnych argumentów czy faktów, ot hasełka typu ego, gwiazdeczka itp.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1461 dnia: 10.06.2025, 23:41 »

No dokładnie masz racje, Probierz nie przyjechał na kadrę, bo zamiast zająć się przygotwaniami do meczu to spisywał godziny i minuty oraz ustalał co kto ma powiedzieć mediom. Nawet gdyby Probierz przegrał teraz 15 meczów z rzędu to i tak byłbyś za nim, ale nie dlatego, że go lubisz czy cenisz za osiągnięcia (których absolutnie nie ma żadnych), tylko dlatego, że masz jakiś żal o nie wiadomo co do Lewandowskiego, jakby chłop Ci coś zrobił, żadnych konkretnych argumentów czy faktów, ot hasełka typu ego, gwiazdeczka itp.
A kto pisał o tym że lewy zwalnia kolejnego trenera swoimi fochami ? Kto spierdolił z kadry na mecz z węgrami za sousy ? Kto odniósł sie po kilku miesiącach do afery premiowe w kadrze jako kapitan jak już nikogo to nie interesowało i sprawa ucichła. Nie będziesz miał bogów cudzych przed lewym... zmień religie
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #1462 dnia: 10.06.2025, 23:52 »
Ja proponuję popatrzeć na to inaczej. To jest mizeria. Nastawienie na drugie miejsce i baraże? Po jaki uj kwalifikować się i jechać później na trzy mecze? Po premię dla działaczy? Przecież mogą awansować z pierwszego miejsca, wystarczy wygrać z Holandią. A jak się nie da to może lepiej żeby ktoś inny pojechał.

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1463 dnia: 10.06.2025, 23:58 »
Opos,

Mógłbym Ci tutaj dzisiaj wypisać ile Lewandowski osiągnął w piłce klubowej czy reprezentacyjnej, ale chyba brakłoby mi nocy, mógłbym wszystko zacząć tak samo jak Ty od słów A kto... ale postaraj się spojrzeć na to wszystko z boku, schowaj swoją zazdrość czy urazę do niego, bo Twoja ocena sytuacji jest jednostronna, bronisz Probierza jakby to był Guardiola, Flick czy Luis Enrique, a to taki sam chlor, zatrudniony przez innego chlora ze zchlorowanego związku PZPN za którym nie stoją absolutnie żadne argumenty, Ty zamiast oceniać i pisać tutaj atuty i zalety Twojego idola Probierza, to tylko wyrzucasz swoją frustrację w stosunku do Lewandowskiego i finalnie przegraną z FINLANDIĄ zrzucasz na niego, a nie na trenera. No aż chce się skomentować to "XD"

Pisz tutaj o Probierzu jakie ma zalety i co osiągnął z tą kadrą, co zmienił, co wprowadził od prawie dwóch lat, a nie ciśniesz nieobecnemu

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1464 dnia: 11.06.2025, 00:14 »
A kto pisał o tym że lewy zwalnia kolejnego trenera swoimi fochami ? Kto spierdolił z kadry na mecz z węgrami za sousy ? Kto odniósł sie po kilku miesiącach do afery premiowe w kadrze jako kapitan jak już nikogo to nie interesowało i sprawa ucichła. Nie będziesz miał bogów cudzych przed lewym... zmień religie

i w sumie możesz jeszcze napisać jaki to ma wpływ na pracę Probierza i grę kadry za jego kadencji

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #1465 dnia: 11.06.2025, 00:27 »
Co jak co, ale w Polsce cały czas pełne stadiony... Ja naprawdę nie rozumiem tego fenomenu, bo dla mnie osobiście to obciach iść na mecz, a tymbardziej robić sobie zdjęcie, ale całe szczęście nie mam social mediów.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 392
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1466 dnia: 11.06.2025, 07:35 »
Raczej Probierz zwalnia się sam swoją pracą, niż Lewy go zwalnia jakimiś fochami. O ile na początku można się było łudzić, że coś tam się troszeczkę poprawia, to od roku jest zjazd i teraz jest tak źle, albo i gorzej, niż za Santosa. Najgorsze, że Kulesza może w pijanym widzie pozwolić Probierzowi jeszcze popracować, bo na trzeźwo to już po występach w LN powinien go zwolnić.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1467 dnia: 11.06.2025, 07:39 »
Nikt z Was nie zna prawdy a jedziecie po Lewandowskim jak po burej ..........
Jest najlepszym piłkarzem Polski ostatnich lat a może i w historii powojennej, gra na najwyższym światowym poziomie po czym jedzie na kadrę i musi cierpieć widząc poziom piłkarski oraz zaangażowanie niektórych piłkarzy.
Dzisiaj pewnie wygramy i Probierz sie ostanie ale przy najmniejszej wpadce reprezentacji będzie zmiana trenera i powrót Lewandowskiego.

W punkt, z tym zastrzeżeniem, że Polska dostała w doopsko i Probierz raczej jest wystawiony na odstrzał. Ma nadzieję, że już prowadzone są rozmowy z potencjalnymi kandydatami na to stanowisko.

W całym tym zamieszaniu z Lewym bardzo dobrze został pokazany PZPN i sposób jego działania, czyli kolesiostwo, brak profesjonalizmu i przede wszystkim układy i układziki. Sam Lewandowski też nie zachował się dobrze, jednak może dzięki niemu uda się przeciąć ten pęcherz. Najwyższy czas aby wybrać selekcjonera, który będzie miał predyspozycje do prowadzenia kadry (Probierz najwyraźniej ich nie ma) i dać mu działać, nie za pomocą układów ale profesjonalnie. Odciąć to co było, puścić w zapomnienie, skupiając się na tym na czym trzeba, czyli grze w piłkę.

P.S. Czy ktoś zastanawia się nad tym jak się czuje Lewandowski? Czy po prostu z racji bycia multimilionerem ma zawsze stawać na wysokości zadania? Ile hektolitrów pomyj wylewano mu na głowę? Reprezentacja gra fatalnie i obrywa się jemu głównie, bo to on jako kapitan musi odpowiadać na pytania, często będące zarzutami. Bo leniwy, bo nie biega, bo mu się nie chce. Pretensje są do niego głównie a nie do selekcjonerów. A tu mamy czarno na białym, że polską piłkę toczy rak już na poziomie organizacji, tego pieprzonego PZPN-u. Premie za Michniewicza - to był wyraźny sygnał, że jest bardzo źle. Teraz za Probierza jest masakra, król jest nagi.
Lucjan

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #1468 dnia: 11.06.2025, 07:42 »
Opos,

Mógłbym Ci tutaj dzisiaj wypisać ile Lewandowski osiągnął w piłce klubowej czy reprezentacyjnej, ale chyba brakłoby mi nocy, mógłbym wszystko zacząć tak samo jak Ty od słów A kto... ale postaraj się spojrzeć na to wszystko z boku, schowaj swoją zazdrość czy urazę do niego, bo Twoja ocena sytuacji jest jednostronna, bronisz Probierza jakby to był Guardiola, Flick czy Luis Enrique, a to taki sam chlor, zatrudniony przez innego chlora ze zchlorowanego związku PZPN za którym nie stoją absolutnie żadne argumenty, Ty zamiast oceniać i pisać tutaj atuty i zalety Twojego idola Probierza, to tylko wyrzucasz swoją frustrację w stosunku do Lewandowskiego i finalnie przegraną z FINLANDIĄ zrzucasz na niego, a nie na trenera. No aż chce się skomentować to "XD"

Pisz tutaj o Probierzu jakie ma zalety i co osiągnął z tą kadrą, co zmienił, co wprowadził od prawie dwóch lat, a nie ciśniesz nieobecnemu

Po pierwsze nie branie prodiża, ale uważam że jego decyzja z zabranie opaski to dobra decyzja. Urazę do lewego to ja mam za te fochy w kadrze i jego kariera klubowa nie ma tu nic do rzeczy. Strzela gole pasterzą a z poważnym zespołami pokroju belgia holandia niemcy portugalia to zazwyczaj go nie ma taki wybitny zawodnik. Pisałem wcześniej ze za kuleszy będziemy szorować dupą o dno i że od odejścia nawałki zaczęło sie dziadostwo które boniek sam zainicjował. Mi ta kadra koło dupy lata nie utożsamiam się z nią. Nawałka trafił na złote pokolenie i zażarło ale dziś z tego złotego pokolenia został lewy który jest u schyłku kariery. Boniek zbudował ranking dla repreentacji i co nam to dało? Graliśmy w LN z dobrymi i dostawaliśmy bęcki a teraz nie dość że biją nas mocni to i słabym to przychodzi bez problemu... Nie zbudowaliśmy po erze nawałki kompletnie nic z lewandowskim !
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1469 dnia: 11.06.2025, 07:43 »
Co jak co, ale w Polsce cały czas pełne stadiony... Ja naprawdę nie rozumiem tego fenomenu, bo dla mnie osobiście to obciach iść na mecz, a tymbardziej robić sobie zdjęcie, ale całe szczęście nie mam social mediów.

Co by nie mówić, poziom ligii, czyli Ekstraklasy i niższej ligii jest zdecydowanie lepszy, co zresztą widać grą w rozgrywkach europejskich. Postęp więc jest. Mamy też graczy w wielu bardzo dobrych zespołach, jak Barcelona, Inter, Arsenal, więc nie jest niby źle. Co innego z naszą kadrą.
Lucjan