Nie chcę negować niczyich umiejętności,ale 100m feederem 3.9m jest na prawde realne ?
Posiadam Flagmana 3.9 100g. Wydaje mi się,że jest to dobra wędka do dystansu. Sądzę też ,że umiem technicznie wykonywać rzuty,mam też niezły kołowrotek do dystansu,Browning viper compact 855 ,szpula 63mm i 25mm wysoka. Świetny nawój. Używam plecionki 0.12 i mocnej strzałówki. Mimo to , w warunki ze średnim wiatrem mogę łowić takim zestawem na bullety,na dystansie maks 73m +2m zapasu,tak bym zawsze mógł doklipować. Co prawda nie mam koszy window,ale nie sądzę by dały one więcej niż 10m,pewnie nawet mniej,więc do 100m jeszcze chen. Zawsze skrupulatnie odmierzam odległość i na kijkach i na kołowrotku. Tak więc zapytam jeszcze raz,czy ktoś kto łowi na 100m,czy nawet na 90m,wędką 3.9 jest pewien ,że realnie tyle rzuca ? Bo dystansowy sprzęt jest dosyć drogi,jak wszyscy dobrze wiemy,a niechciałbym kupić kolejnej 3.9m z innym cw.i sięgać kilka metrów dalej lub nawet i nie.
Możliwe,że opcja 4.2m byłaby najlepsza,ale już długość 3.90 jest dla mnie ostatecznie komfortowa,choć nie jestem niski i drobny. Stąd jestem niemal przekonany,że 4.2m mogłaby mnie pod tym względem rozczarować.