Autor Wątek: Plebiscyt na najładniejsze zdjęcie - dyskusja  (Przeczytany 69627 razy)

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Plebiscyt na najładniejsze zdjęcie - dyskusja
« Odpowiedź #120 dnia: 01.03.2017, 13:09 »
Zgadzam się z całą Twoją wypowiedzią.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #121 dnia: 01.03.2017, 13:29 »
Powoli jest coraz więcej negatywnych emocji i opinii dotyczących konkursu.

Ja w zdjęciach pierwszych trójek nie widzę jakiegoś profesjonalizmu, jak przypuszczam każdy z nas robi zdjęcia zwykłym smartfonem bez żadnych statywów, luster itd.
Zdjęcia w który zawarta jest ryba/jakaś akcja nie są nawet dobrze doświetlone.

Wracając do meritum, ktoś może nazwać mnie materialistą ale jak gram w nogę to po to by wygrać, jak biorę udział w konkursie to też mam taki zamiar...
 Dobre zdjęcie jest zwieńczeniem dobrej wyprawy. Ot cała filozofia. Spodziewam się pod tym postem komentarzy typu że nie umiem grać dla zabawy itd. ale ilu z was gra w lotka hobbystycznie?
Karanie jakimiś pauzami moim zdaniem może tylko zaszkodzić bo ile cudownych zdjęć może zostać nie zgłoszonych.

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
« Odpowiedź #122 dnia: 01.03.2017, 13:44 »
Pozwolę się wtrącić i podzielić moim zadaniem.
Zasady tego konkursu od samego początku budziły dyskusję. Mieliśmy już wcześniej spory na temat regulaminu itp
W moim odczuciu obecna forma jest najlepszym rozwiązaniem. Poziom zdjęć jest na bardzo wysokim poziomie.
 Niektórzy Koledzy podchodzą do niego bardzo profesjonalnie, inni traktują bardziej jako zabawę.
Sam lubię dodawać swoje fotki ale tylko gdy uznam, że są wystarczająco
dobre. Jeżeli w danym miesiącu nie uda mi się ustrzelić ciekawego zdjęcia, nie biorę udziału.
Uważam, że wprowadzenie jakiś pauz na nagrody dla zwycięzców, będzie bardzo krzywdzące. Popsuje to poziom
 konkursu a tego by chyba nikt nie chciał :)

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #123 dnia: 01.03.2017, 14:10 »
Ja nie widzę w powyższych kilku postach negatywnych emocji, lecz wymianę zdań i opinii, co można lub czego nie można zmienić w konkursie.

I tu się nie zgodzę bo jakże piekna jest malutka płoć , jazgacz , okonek , ukleja - promujmy zdjęcia ryb ,  z rybkami lub sprzęciku wędkarskiego  - do tego zobligowała nas zabawa , zgadzam się z kolegami którzy mówią że powinny być zdjęcia rybek lub z rybkami lub sprzęcik ... wszak świadczyć to będzie o wyprawie na rybki czy udanej czy nie - nie mnie sądzić każdy inaczej odbiera wędkarstwo ... ale to zawsze wyprawa... a nie wyprawa po zdjęcie do forum na konkurs....
Ja osobiście jestem pod wrażeniem zdjęć Sylwka - powiedzcie komu by się chciało jechać na rybki rozłożyć sprzęt do tego rozebrać się i zrobić w zimie zdjęcie w koszulce forumowej .....
Pyza leci :thumbup:
Nie bójmy się dyskusji na ten temat - i zwiazanych z tym opinii ( kto komu zaszkodzi , lub kogoś nie polubi , lub nie zagłosuje - polityka ....) najważniejsze mieć w życiu swoje zdanie....

Nie rozumiemy się. Nie odniosłem się w ogóle do gatunku ani wielkości ryb na zdjęciach i nie wyraziłem opinii, że jedne zdjęcia są lepsze od drugich, chociaż sam głosuję przede wszystkim na zdjęcia o tematyce wędkarskiej, niż krajobrazowe. Chociaż zdarzają piękne zdjęcia samych miejscówek i nie wpłynęłoby pozytywnie na konkurs, gdyby takich zdjęć zabrakło.
Marcin

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 935
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #124 dnia: 01.03.2017, 14:36 »
cyt."Ja w zdjęciach pierwszych trójek nie widzę jakiegoś profesjonalizmu, jak przypuszczam każdy z nas robi zdjęcia zwykłym smartfonem bez żadnych statywów, luster itd.
Zdjęcia w który zawarta jest ryba/jakaś akcja nie są nawet dobrze doświetlone."
W pełni sie zgadzam !!! fajne żywe bez retuszu fotki !!!
Na to miast te krajobrazy niektóre to jak dla mnie za dużo pucu , przeróbki , obróbki .....etc.... liczy spąton !!! efekt sie sam obroni...
Maciek

Offline Rednose

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #125 dnia: 01.03.2017, 15:04 »
Jeżeli uważacie, że zdjęcia krajobrazu, rzeczki, jeziora, o wschodzie i zachodzie słońca nie są stricte wędkarskie to ja wysiadam... Czyż takie widoki nie towarzyszą Wam podczas zasiadek? Przecież to jest nieodłączny element wędkarstwa!
Uważam, ze nie można kogoś "karać" pauzą za to, że zrobił świetne zdjęcie... To absurd :)
Jednym podobają się zdjęcia rybki na lodzie, innym ryba w rękach wędkarza, a jeszcze innym piękny krajobraz w czasie zasiadki. Kwestia gustu.

Ja preferuję zdjęcia dobrze wykadrowane, ostre, dobrej jakości, odpowiednio doświetlone. I takie mają dla mnie wartość.
Pozdrawiam
Darek

Chub

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 01.03.2017, 15:23 »
Jedyne co bym zmienił to to, że każdy może wysłać jedno zdjęcie albo kilka ale jedno najlepsze tej osoby zdjęcie się liczy a nie, że jedna osoba może zająć np.3 miejsca bo to trochę bez sensu. Raz wystartowałem dzięki głosującym udało mi się nawet otrzymać nagrodę i wiem, że pozostałe dwa miejsca zajęła ta sama osoba nie pamiętam kto bo to nieważne dla mnie. Ważne jednak było to, że się trochę tym faktem zdziwiłem bo jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Sam jeśli bym zajął 3 miejsca to mając wybór wolałbym, żeby dwie inne osoby też cieszyły się z nagrody a nie ja sam z trzech.

Offline koras

• Ekspert
« Odpowiedź #127 dnia: 01.03.2017, 15:26 »
Jedyne co bym zmienił to to, że każdy może wysłać jedno zdjęcie albo kilka ale jedno najlepsze tej osoby zdjęcie się liczy a nie, że jedna osoba może zająć np.3 miejsca bo to trochę bez sensu. Raz wystartowałem dzięki głosującym udało mi się nawet otrzymać nagrodę i wiem, że pozostałe dwa miejsca zajęła ta sama osoba nie pamiętam kto bo to nieważne dla mnie. Ważne jednak było to, że się trochę tym faktem zdziwiłem bo jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Sam jeśli bym zajął 3 miejsca to mając wybór wolałbym, żeby dwie inne osoby też cieszyły się z nagrody a nie ja sam z trzech.

Akurat z tym się w pełni zgadzam.
Marcin

Offline Rednose

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #128 dnia: 01.03.2017, 15:34 »
Też się z tym zgadzam. Jeden użytkownik - jedno zdjęcie
Pozdrawiam
Darek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
« Odpowiedź #129 dnia: 01.03.2017, 15:54 »
Jeżeli uważacie, że zdjęcia krajobrazu, rzeczki, jeziora, o wschodzie i zachodzie słońca nie są stricte wędkarskie to ja wysiadam... Czyż takie widoki nie towarzyszą Wam podczas zasiadek? Przecież to jest nieodłączny element wędkarstwa!
Uważam, ze nie można kogoś "karać" pauzą za to, że zrobił świetne zdjęcie... To absurd :)
Jednym podobają się zdjęcia rybki na lodzie, innym ryba w rękach wędkarza, a jeszcze innym piękny krajobraz w czasie zasiadki. Kwestia gustu.

Ja preferuję zdjęcia dobrze wykadrowane, ostre, dobrej jakości, dpowiednio doświetlone. I takie mają dla mnie wartość.

Popieram :bravo:

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 475
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #130 dnia: 01.03.2017, 16:08 »
Uważam że na chwilę obecną 3 zdjęcia na uczestnika są optymalne.
Nie ma jeszcze tak ogromnego zainteresowania konkursami, aby trzeba było tą liczbę ograniczać.
Jeśli chodzi o to że jedna osoba może zająć 2 miejsca na"pudle", albo nawet 3, to nie ma przeciwwskazań aby zrzekła się nagród, pozostawiając sobie dajmy na to, za najwyższe zdobyte miejsce.
Zdjęcia krajobrazowe, spotkanych nad wodą zwierząt, jak najbardziej tak, wszak kontakt z naturą jest ważnym aspektem
bycia zarówno wędkarzem, jak i człowiekiem.
Każdy dokonuje wyboru kierując się własnymi preferencjami, jeśli więc chwyta go za serce widok ryby na macie, czy też w innej pozycji
tudzież pozie, takie zdjęcie wybierze.

Mając na myśli zdjęcie krajobrazu, nie myślę tu o widoczku zaśnieżonych Tatr, chyba że zobaczę tam górski potok, z pstrągiem bądź lipieniem na dokładkę ;)
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #131 dnia: 01.03.2017, 16:14 »

Ja preferuję zdjęcia dobrze wykadrowane, ostre, dobrej jakości, dpowiednio doświetlone. I takie mają dla mnie wartość.
Jedyna moim zdaniem warta uwagi opinia jest to konkurs fotograficzny zgadzam się z tobą w 10000 procentach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #132 dnia: 01.03.2017, 16:16 »

Akurat z tym się w pełni zgadzam.
Zgadzam się również 1 osoba jedno zdjęcie to by było bardzo fer

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline koras

• Ekspert
« Odpowiedź #133 dnia: 08.03.2017, 09:06 »
Pytanie natury technicznej: czy jest możliwość sprawdzenia, kto oddawał głos w ankiecie (np. przez admina albo założyciela ankiety)? Mam pewien pomysł, ale najpierw muszę poznać odpowiedź na to pytanie :)
Marcin

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #134 dnia: 08.03.2017, 09:50 »
Dobra Koras można wylosować nagrodę dla glosującego, ale z czego?

Marcin
Marcin