Te moje jeśli są niedogodne to możesz usunąć, nie ma żadnego problemu.
Twoje niewygodne? No co Ty, Sylwek. Twoje posty są zawsze mile widziane na forum. Jedne z najbardziej wartościowych wpisów. Mało kto robi takie wpisy, jak Ty!

Myślę, że wszyscy to potwierdzą.
Miałem dziś zająć się poprawą funkcjonowania blogów, ale skoro pojawiły się tu problemy, to spieszę pomocą.
Ja myślę, że najlepiej by było, gdyby zdjęcia były umieszczane w galerii.
Ładnie potem można je wykorzystać, bo są automatycznie generowane linki. Planujemy też zintegrować galerię ze stroną główną, więc fajnie, gdyby ładne losowo wybrane zdjęcia się tam pokazywały.
Jeśli zdjęcia miałyby być umieszczane w tym samym poście, to może to zrobić tylko ktoś z administracji, bo użytkownicy nie mają możliwości edytowania cudzych wiadomości. Nie jest więc możliwe, żeby każdy edytował tę samą wiadomość i dodawał do niej zdjęcia.
Moja propozycja jest więc taka, żeby każdy zgłaszał swoje zdjęcia bezpośrednio do Roberta, do mnie lub do Luka na PW. W PW można wstawiać gotowe zdjęcia lub podawać nam linki do fotografii. Mogą to być zdjęcia, które już są w galerii, a mogą też być takie, które są gdzieś na zewnątrz. Robert będzie te zdjęcia zbierał i umieszczał w jednym poście.
Oczywiście ta sprawa jest do przedyskutowania.
Jest jeszcze jedna rzecz, którą warto przegadać. Można bowiem zrobić tak, żeby zdjęcia były wstawiane w zbiorczym poście bez podawania autorów zdjęć. W ten sposób wyeliminujemy ewentualne osobiste sympatie i antypatie. Dopiero na końcu, po zakończonym głosowaniu, ujawniałoby się kto ile zdobył punktów.
Jako że Robert był od zawsze naszym nadwornym grafikiem i wzbogacał nasz portal w bardzo fajne obrazki, nadałem mu rangę moderatora w tym dziale. Dzięki temu będzie mógł sprawniej zarządzać zdjęciami i ankietami. Wcześniej nie miał dostępu do pewnych opcji.
W regulaminie konkursu napisane jest, że zgłaszane zdjęcia mają być wykonane w danym miesiącu, którego dotyczy konkurs.
Zdarzyło się już, że koledzy zgłaszali do konkursu zdjęcia, które nie były wykonane w bieżącym miesiącu (wykazał to jeden z naszych użytkowników).
Dlatego postanowiliśmy do regulaminu dodać punkt, mówiący o tym, że pliki zdjęciowe powinny zawierać tzw. metadane z datą wykonania zdjęcia. Zdjęcia bez zapisanej w pliku informacji o dacie wykonania, nie będą brane pod uwagę.