Cześć,
szukam pickerka do klasycznego koszyka oraz feedera do zestawu helikopterowego/metody. Głownie będę łowił na jeziorze ubogim w duże ryby, może zawitam na komercję, ale wolę wędkowanie w dziczy. Zależy mi aby kije dawały frajdę z holu małych/średnich ryb. Szukam także kołowrotków pod te kije oraz kołowrotka z płytka szpulę (100m) do wagglera do wędki Trabucco RPL Presicion Match Carp.
Budżet to do 250/300 na wędkę oraz 250 na kołowrotek.
Pozdrawiam.
Tubertini Atrax med/light i długo długo nic...
Wędka która sprawdzi się zarówno przy klasyku jak i metodzie.Żadne Garbolino ani Trabucco w tej półce cenowej nie dorówna tej wędce a tymbardziej Flagman...
Średnio wiesz co piszesz, wędka jets przyzwoita ale bez przesady. Rozumiem że ja masz i dlatego chwalisz ale zrozum że Twój wybór nie jest najlepszy na swiecie. Jak widać w recenzji u nas na forum firma Tubertini średnio przykłada się do detali np. zamazują się logotypy.
Za 280 zł prosze podaj mi jedna propozycje.
Waga wędki to nieco ponad 130gr przy 3 metrach.Sztywna nie kluskowata.3 fajne szczytówki węglowe w zestawie.Można dokupić 0.5 za śmieszne pieniądze.Bardzo celnie rzuca sie podajnikami 30gr.Nie boi sie przyłowów w postaci karpi 8kg co przy tak niskiej wadze swiadczy o dość sporej mocy wędki.
Najczęściej używane wędki na komercyjnych zawodach!
Podaj mi przykład jakegokolwiek innego producenta co posiada taki kij za takie pieniądze.
Kolego w swoim arsenale posiadam Drennany.Mapy,Daiwy,Prestony i wiele innych.Bywam na zawodach komercyjnych i mam jako takie rozeznanie w sprzęcie.
Pozdrawiam.
Spójrz na daiwe windcast picker. Cena może z 30-40 zł wyższa i trochę większa masa , ale to prawdopodobnie przez zastosowanie korka na dolniku zamiast pianki. Natomiast jeżeli chodzi o wykonanie wędziska to przynajmniej półka wyżej niż tubertini. A wbrew pozornej delikatności naprawdę jest tam zapas mocy na przylowy
Racja Windcast jest bardzo fajnym kijem.Używałem go ponad rok.Jednak Atrax to 1 szczytówka więcej i jak by nie było jest troche mocniejszym kijkiem o mniejszej wadze.
Z Tubertini mam ten problem, że ta firma co roku wydaje w tej średnio-niskiej półce co raz to nowsze serie. Chwila moment i masz już coś innego. Teraz na 2021 za Atraxa wszedł bodajże Styx. Kilka drobnych zmian, jakiś inny kolor i bach cena w górę. Natomiast też mogę polecić windcast pickera od Daiwy (picker ze sporą mocą). Bardzo lubię ten kij. Zarówno Tubertini, jak i Daiwa powinny być dobrym wyborem w tym przedziale cenowym.
I tutaj w pełni sie zgadzam. Styx to identyczna konstrukcja co Atrax do tego sporo droższa..
Jednak wątek był o wyborze pickera/feedera za 250 zl bodajże, więc iść coraz mocniej w góre możemy w nieskończoność.
Aby nie było...Ja osobiście nie jestem fanem kijów Tubertini ,Trabucco czy innej włoszczyzny...Uwielbiam kije angielskie i takich używam.
Pytanie było odnośnie nie drogiego kija wiec podałem akurat ten model,gdyż uważam, że to taka perełka wśród aktualnie produkowanych wędek w tym przedziale cenowym...
Browning też ma świetne kije w tej cenie, dużo firm ma ale przecież Tubertini jest najlepsze w galaktyce bo uzywkonik Miklas go wybral . Co my się tam znamy. 
Który Browning?Pewnie masz na myśli BROWNING CK BOMB 3,00M // 40G....Człowieku porównaj sobie wagę i cw obu tych kijów. Browning który może rywalizować z Atraxem to Jens Koschnick tyle że to inna półka cenowa!