Autor Wątek: Szukam mocnego pickera powyżej 2,70 m  (Przeczytany 9906 razy)

Offline Cost

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Szukam mocnego pickera powyżej 2,70 m
« Odpowiedź #30 dnia: 31.10.2021, 11:38 »

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 31.10.2021, 12:03 »
widziałem kilka flagmanow w akcji i w tych wedkach pracuje tylko szczytówka :-\

Wytykasz kolego innym naganiaczy po forach czy FB, a niestety takimi wpisami sam się zachowujesz. Czemu ma to służyć? Można mieć niechęć do marki i wyrazić ją w inny sposób, bo budżetowe flagmany pozbawione wad nie są i i agresywna reklama swoje robi. Można się czepiać nierówno czy niedbale wklejonych przelotek, niczym nie wyróżniającego się dolnika, czasami nie najwyższych lotów uchwytu kołowrotka i paru innych detali. Swoim wpisem pokazałeś że nie widziałeś pracy żadnego flagmana, bo akurat praca tych patyków, z resztą większości w budżecie do 400zł jest lepiej niż poprawna w stosunku jakość-cena, a często nie odbiega od droższych modeli uznanych marek, albo inaczej to te uznane spoczywają na laurach.

Wyraziłem swoją opinię. Widziałem nie jednego Flagmana w akcji i nadal ja utrzymuję. To, że robisz personalne wycieczki po jednym zdaniu które napisałem to inna sprawa. Atakujesz mnie bo śmiałem podważyć jakość sprzętu który posiadasz, uwierz nie wszystko co kupiłeś jest najlepsze na świecie, czy choćby w budżecie i nie musisz tego na siłę udowadniać. Po to jest forum żebym wyraził swoje zdanie i nie muszę się tłumaczyć komuś kto pisze do mnie "kolego" robiąc to co napisałem powyżej...

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #32 dnia: 31.10.2021, 12:14 »
https://www.szczupak.pl/daiwa-windcast-picker-i130.html

Tu jest dostępny windcast picker.
Dzięki , wyślę zapytanie czy nie jest to jakaś magazynowa pomyłka :thumbup:
ps. Zamawialiście może coś w tym sklepie Szczupak.pl , bo ja go pierwszy raz widzę ?

Pozdrawiam Łukasz

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #33 dnia: 31.10.2021, 12:18 »
widziałem kilka flagmanow w akcji i w tych wedkach pracuje tylko szczytówka :-\

Wytykasz kolego innym naganiaczy po forach czy FB, a niestety takimi wpisami sam się zachowujesz. Czemu ma to służyć? Można mieć niechęć do marki i wyrazić ją w inny sposób, bo budżetowe flagmany pozbawione wad nie są i i agresywna reklama swoje robi. Można się czepiać nierówno czy niedbale wklejonych przelotek, niczym nie wyróżniającego się dolnika, czasami nie najwyższych lotów uchwytu kołowrotka i paru innych detali. Swoim wpisem pokazałeś że nie widziałeś pracy żadnego flagmana, bo akurat praca tych patyków, z resztą większości w budżecie do 400zł jest lepiej niż poprawna w stosunku jakość-cena, a często nie odbiega od droższych modeli uznanych marek, albo inaczej to te uznane spoczywają na laurach.

Wyraziłem swoją opinię. Widziałem nie jednego Flagmana w akcji i nadal ja utrzymuję. To, że robisz personalne wycieczki po jednym zdaniu które napisałem świadczy o Tobie. To samo świadczy, że atakujesz mnie bo śmiałem podważyć jakość sprzętu który posiadasz, uwierz nie wszystko co kupiłeś jest najlepsze na świecie, czy choćby w budżecie i nie musisz tego na siłę udowadniać.

Akurat chyba pomyliłeś nicki bo personalnie to nic do Ciebie nie podjeżdżałem, poza tym, że rozjechałeś się z prawdą na kilometr co świadczy, że że sprzętem nie miałeś do czynienia, co inni również Ci wytknęli.
Co do samego sprzętu- idealnego po prostu nie ma czy to flagman, czy daiwa, czy guru. Każda z marek ma lepsze i gorsze sprzęty i to fakt bezdyskusyjny, i to dotyczy go przedziału cenowego. To taka prawda oczywista, dlatego tak dużo zapytań o sprzęt by w danej cenie kupić możliwie najlepiej, bo sam znaczek gwarantuje tyle co nic .

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 31.10.2021, 12:18 »
Może coś z Nevisa?? Jest trochę informacji w internecie i na yt.

https://e-amur.pl/spinningowe/3453-wedka-nevis-lanseta-patriot-picker-27m-20-50g.html
- Arek -

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #35 dnia: 31.10.2021, 12:34 »
Z ciekawych kijów 9 ftjeszcze mam w głowie:

Preston Ignition
Matrix Horizon (trochę ponad budżet)
Preston Monster
Drennany Red Range
Guru N-Gauge (też powyżej cena)
Tubertini Atrax
Daiwa D-Carp

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #36 dnia: 31.10.2021, 12:37 »
Może coś z Nevisa?? Jest trochę informacji w internecie i na yt.

https://e-amur.pl/spinningowe/3453-wedka-nevis-lanseta-patriot-picker-27m-20-50g.html

Z kijami Nevisa nie miałem nigdy styczności...

Pozdrawiam Łukasz

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #37 dnia: 31.10.2021, 12:43 »
Lukas78 ja mam Irona 3m, właśnie łowię na niego i na 3m Shermana New Gen. Co chcesz wiedzieć? Na focie akurat Sherman pod karpikiem ok 3.5 kg , który wziął w trakcie pisania :)

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 31.10.2021, 13:14 »
Szczęściarz ,ja muszę w domu siedzieć :thumbup:
Napisz coś o akcji tych kijków jak możesz ;)
Mocny ten Iron jest ? Ktoś tu pisał wcześniej w jakimś temacie ,że cyt. "Irony pękają " ;)

Pozdrawiam Łukasz

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #39 dnia: 31.10.2021, 13:30 »
Iron zdecydowanie mocniejszy niż Sherman, z resztą widać to bo od 1/3 długości od blanku Sherman mocno wysmukla się, choć dół poradzi sobie z grubszą rybą, ale drobnicą typu karasie frajdę da większą od Irona.
Iron to taki mały mocarz, wędka ostra jak brzytwa, celna jak snajperka, choć część szczytowa bardzo czuła, da się dłubać mniejsze ryby ale stworzona pod średnie i większe. Taki komercyjny snajper.
Co do pękania- opinia była jedna, naszego wschodniego kolegi. Ja niestety miałem przykry incydent bo pękł mi drugi skład przy pierwszym rzucie, jednak ciężko upatrywać wady materiałowej bardziej transportowa, bo kiedyś w tubertinii miałem to samo, a od tego czasu tubertinii wyholowalo mnóstwo karpi i jestem mega zadowolony z niego, liczę na to również przy Ironie, bo wędka dobrze się wpasowuje w moje łowienie, czyli średnia ryba, jak to w metodzie. W ub tygodniu targałem nim metrowe jesiotry i karpie do 5kg, fajnie pracuje i nie męczy się pod taką rybą.

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 31.10.2021, 13:39 »
Rozumiem że zrobili ci tego Irona na gwarancji ?

Pozdrawiam Łukasz

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #41 dnia: 31.10.2021, 13:49 »
Tak, bez problemu. Pękł przy pierwszym rzucie po uzbrojeniu od nowości, przy podajniku 20 gr więc nie ma mowy o złej jakości materiału tylko wadzie transportowej, bo dziś  macham nim 30gr i nie robi to na nim wrażenia.

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #42 dnia: 31.10.2021, 14:18 »
Może jakaś wadliwa seria była skoro ktoś już wcześniej o tym pisał.
Wizualnie mocno stonowany , czyli jak lubię , chociaż sceptycznie do tej marki nastawiony jestem/byłem.
Nie pali się , Ironów dużo w ofercie ;) Szukamy dalej.

Pozdrawiam Łukasz

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #43 dnia: 31.10.2021, 15:09 »
Mamy tu kilku użytkowników w różnych długościach, więc jak to mówią-czas pokaże, marka nowa u nas więc trzeba czasu jak ze wszystkim. W wędziskach teraz mamy wybór przeogromny, zatem mętlik w głowie zawsze będzie ;D

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #44 dnia: 31.10.2021, 15:57 »
Ten Iron jaki ma dolnik ? Jest wyplaszczony czy okrągły w przekroju ? Wygląda całkiem spoko jeśli ma taki zapas mocy.