Witam Szanownych Kolegów i proszę o poradę w wyborze feedera.
Kij będzie używany w zasadzie używany tylko na jednej miejscówce, w sezonie często jeżdżę na działkę położoną niedaleko jeziora, a nie chce wozić w kółko klamotów i potrzebuję "zestaw działkowy"
Na podstawie swoich doświadczeń i upodobań szukam wędki:
- długosć 3,30 - najbardziej mi pasuje
- dwuskład - najlepiej w 2 równych częściach - dolnik + druga część z włożoną szczytówką (tak wiem że to mocno ogranicza wybór)
- c.w. 50-70g?, feeder klasyczny na 30-40 metrze koszyczkiem 20-30g.,czasem donęcam szklanką.
- najlepiej 3 szczytówki w zestawie i łatwo dostępne (raz w sezonie jedną łamię

)
- większość poławianych ryb to średni białoryb aczkolwiek głównym celem jest zawsze pan Lin

(trafiają się spore)
i wtedy trzeba już mieć trochę mocy szczególnie w pierwszej fazie kiedy muszę go siłowo odciągnąć od zarośli.
- potrzebuję jeszcze dobrać do tego kołowrotek żeby to razem grało ze sobą (najlepiej żeby miał zapasową zapasową szpule alu.)
- budżet razem - 500, max-700zł.
wstępnie myślałem o Browning Argon 20-75, Tubertini Atrax/Styx może Robinson TX3 (ale nie wiem czy się "równo" składa) a może są jeszcze jakieś inne podobne kije.
kołowrotek - tutaj to mam zamęt w głowie tyle tego na rynku, myślałem o którymś z tzw. klonów: np. BY DOME TEAM FEEDER MASTER CARP PRO 5000 albo Dragon Stealth L.D. Feeder FD1150i a może coś mniejszego w rozmiarze 4000...
dzięki i pozdrawiam