Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2022  (Przeczytany 260824 razy)

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wyniki nad wodą 2022
« Odpowiedź #330 dnia: 02.04.2022, 17:29 »
Rewelacja!!!
Gratulacje :bravo: :thumbup:
Nie ma miękkiej gry :thumbup:

Online Hyde

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #331 dnia: 02.04.2022, 17:47 »
A ja dziś pierwszy raz na rybkach. 2 godziny z metodą dały 3 rybki. Może jeszcze coś by wpadło ale mocny i przeraźliwie zimny wiatr wygonił mnie do domu.

Offline vckat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #332 dnia: 02.04.2022, 18:50 »
Ja też się wybrałem, ale jak dla mnie zdecydowanie za zimno i wietrznie przez co zero powtarzalności w rzutach

]/center]
GDZIE JEST RTĘĆ! GDZIE SĄ DZIECI Z MICHAŁOWA?! PINIĘDZY NIE MA I NIE BĘDZIE! JA WAM WÓJTA NIE WYBIERAŁEM.

Offline brendas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #333 dnia: 02.04.2022, 22:29 »
Widzę, że południe i centrum mimo pogody dało radę, gratuluje Panowie!
W Olsztynie z rana -1 stopień z wyglądającym zza chmur słońcem i sporym wiatrem, także wybrałem spacer z przepływanką, przy okazji przetestowałem spławik od Dave Harrela - Alloy Avon No2.
W drugim przepuszczeniu spławik zatopił się dosyć daleko od miejsca gdzie stałem, energiczne zacięcie i spory opór po drugiej stronie, hamulec średnio odkręcony zaczął terkotać jak szalony. Przykręcenie hamulca i bezpieczny hol do podpieraka dał póki co życiową kluseczkę 48 cm.

Wraz z nastaniem kolejnych godzin rozpogadzało się, temperatura osiągnęła 6 stopni, osłonięty od wiatru przez drzewa przedzierałem kolejne kilometry wzdłuż łyny. Kolejne zerwane przypony i przepuszczenia okazały się jednak bezskuteczne.
Tego dnia nęciłem moczonym i rozpaćkanym chlebem tostowym z dodatkiem pyłu z chrupków serowych.
Kuba

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
« Odpowiedź #334 dnia: 03.04.2022, 07:27 »
Widzę, że południe i centrum mimo pogody dało radę, gratuluje Panowie!
W Olsztynie z rana -1 stopień z wyglądającym zza chmur słońcem i sporym wiatrem, także wybrałem spacer z przepływanką, przy okazji przetestowałem spławik od Dave Harrela - Alloy Avon No2.
W drugim przepuszczeniu spławik zatopił się dosyć daleko od miejsca gdzie stałem, energiczne zacięcie i spory opór po drugiej stronie, hamulec średnio odkręcony zaczął terkotać jak szalony. Przykręcenie hamulca i bezpieczny hol do podpieraka dał póki co życiową kluseczkę 48 cm.

Wraz z nastaniem kolejnych godzin rozpogadzało się, temperatura osiągnęła 6 stopni, osłonięty od wiatru przez drzewa przedzierałem kolejne kilometry wzdłuż łyny. Kolejne zerwane przypony i przepuszczenia okazały się jednak bezskuteczne.
Tego dnia nęciłem moczonym i rozpaćkanym chlebem tostowym z dodatkiem pyłu z chrupków serowych.
Gratulacje , fajna kluska i na pewno mega emocje ja też szukałem kleni, niestety na zero.

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline Tomek1988

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #335 dnia: 03.04.2022, 14:38 »
Sezon wiślany uważam za otwarty, udało się trochę posiedzieć nad królową jeszcze przed powrotem zimy ;) Brań nie wiele ale jak na koniec marca to efekty i tak spoko, złowiłem 3 leszcze 45-50cm, 2 klenie ok 30cm, płoć i krąpia. Do tego kiełbaska z ogniska i to jest to na co czekałem całą zimę :)

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #336 dnia: 03.04.2022, 14:40 »
Sezon wiślany uważam za otwarty, udało się trochę posiedzieć nad królową jeszcze przed powrotem zimy ;) Brań nie wiele ale jak na koniec marca to efekty i tak spoko, złowiłem 3 leszcze 45-50cm, 2 klenie ok 30cm, płoć i krąpia. Do tego kiełbaska z ogniska i to jest to na co czekałem całą zimę :)

Pięknie 8) :bravo: :thumbup:

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #337 dnia: 03.04.2022, 21:08 »
Pierwszy wyjazd na ryby w tym roku zaliczony. Dwa karpie w podbieraku cieszą tym bardziej że udało się je zwabic zanętą którą sam zrobiłem z mielonych pelletów coppens coarse Aller aqua primo i expander Mainline cell tm. Nowe wędki poczuły rybę na blanku. Rybki skusiły się na przynęty McKarp: S-70 8 mm zamocowany na gumce i pełnołuski McKarp Pinky Orzechowe na bagnecie.

Offline Xireg

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #338 dnia: 06.04.2022, 23:50 »
Kolejny wyczekany wyjazd na ryby w celu sprawdzania zanęt mixu pelletow oraz przynęt.

Sam nie wierze chodz wiem tyle ze rybki świeżo wpuszczone do stawu 500 kg karpia na komercji Żabie stawy w Tarnowskich górach efekt zasiadka jak na mnie krótka ( przeważnie jade od rana do wieczora ) od 16-20 .
Wynik 11 karpi wszystkie w wymiarze 50-60 cm nie robiłem zdjęć wszystkim bo za duzo roboty bylo na 2 wędki
Myślę ze nie wszystkie byly z zarybienia ale duza część napewno jedne byly ladne grube jak ten z zdjecia inne byly duzo szczuplejsze ( mysle ze to karpie z poprzednich lat )
Jak zwykle methoda na bagnecie Maros skisle masło 8&10 wedki max 10 min w wodzie w podajniku Pellet + na gore warstwa zanęty na zakrycie Waftersa

Mam nadzieję ze caly sezon nie zejdę o blanku narazie tylko raz ale woda 6h byla w lodzie .

Powodzenia dalej dla wszystkich

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
« Odpowiedź #339 dnia: 07.04.2022, 06:18 »
Kolejny wyczekany wyjazd na ryby w celu sprawdzania zanęt mixu pelletow oraz przynęt.

Sam nie wierze chodz wiem tyle ze rybki świeżo wpuszczone do stawu 500 kg karpia na komercji Żabie stawy w Tarnowskich górach efekt zasiadka jak na mnie krótka ( przeważnie jade od rana do wieczora ) od 16-20 .
Wynik 11 karpi wszystkie w wymiarze 50-60 cm nie robiłem zdjęć wszystkim bo za duzo roboty bylo na 2 wędki
Myślę ze nie wszystkie byly z zarybienia ale duza część napewno jedne byly ladne grube jak ten z zdjecia inne byly duzo szczuplejsze ( mysle ze to karpie z poprzednich lat )
Jak zwykle methoda na bagnecie Maros skisle masło 8&10 wedki max 10 min w wodzie w podajniku Pellet + na gore warstwa zanęty na zakrycie Waftersa

Mam nadzieję ze caly sezon nie zejdę o blanku narazie tylko raz ale woda 6h byla w lodzie .

Gratulacje :)
Przy okazji, w jakich godzinach woda jest czynna?

Offline Xireg

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #340 dnia: 07.04.2022, 06:21 »

Gratulacje :)
Przy okazji, w jakich godzinach woda jest czynna?
Wszystkie dni tygodnia od 7- zmierzchu
25 zl za 2 wedki za caly dzien ( wtorek , środa , czwartek )
35 zl za 2 wedki
( piątek , sobota , niedziela )
Co 10 wejście na lowisko jest za darmo ( karta rabatowa )

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #341 dnia: 07.04.2022, 07:06 »
Cześć Xireg :)

Gratulacje .
Łowisko Żabie Stawy odwiedzałem wiele razy, Można się pobawić ilością częstych brań i odjazdów małych karakanów.
Jednak o większą :fish: ciężko.
Samo łowisko ma swój urok,cicho i spokojnie.
Jeszcze raz gratuluję wypadu.
Pozdrawiam

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
« Odpowiedź #342 dnia: 07.04.2022, 11:09 »

Gratulacje .
Łowisko Żabie Stawy odwiedzałem wiele razy, Można się pobawić ilością częstych brań i odjazdów małych karakanów.
Pozdrawiam
Możesz polecić jakieś inne ciekawe łowiska w okolicach TG?

Offline Xireg

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 07.04.2022, 11:24 »

Gratulacje .
Pozdrawiam
Hmmm malo tego mamy ale osobiście z początkiem roku dobrą opcja byla Ostrożnica chłopaki duzo pracy wkładają w lowisko i mozna było kupić zezwolenie na caly rok teraz 25 zl na dzien , jest jeszcze cegielnia na Repeckiej na ohio i to raczej wszystko jesli mowimy o komercjach a ogólnie teraz na stałe bede bywal na Ostroznicy bo udało mi sie zalapac na roczne zezwolenie do 100 km fajne lowiska sa jak np : U babci , wodna dolina , Grodzisko czy Pod Lasem ( najlepsze stanowiska na rezerwacje 30 dni do przodu ) Sam dalej szukam lowisk w okolicy ale raczej juz chyba wszystko odkryłem. Jeśli bedziesz na Ostroznicy to pewnie sie trafimy przyszly tydzień bede tam dziennie od 16 do zmroku :)

P.s Mamy tak samo na imię :) zawsze chętnie połowie w 2 niz samemu i wymienię sie spostrzeżeniami nad woda.

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #344 dnia: 07.04.2022, 14:02 »

Gratulacje .
Pozdrawiam

W okolicy samych Tarnowskich Gór,nie bardzo.
Możesz  pojechać na Rybołówkę .
Można się pobawić, najlepiej w środku tygodnia, kiedy jest mniej wędkujących .
Okazy fajne się tam pluskają :) :) :fish:
pozdrawiam