Autor Wątek: Rybomania Lublin 28-29.11.2015  (Przeczytany 39531 razy)

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Rybomania Lublin 28-29.11.2015
« Odpowiedź #75 dnia: 29.11.2015, 19:03 »
Dzięki za fotki.
Jeśli chodzi o Prologica to ja tez jestem chętny jak będziesz brał dla siebie.

No i rob co chcesz ale na wiosnę koniecznie musimy na ryby razem wyskoczyć. Albo zaproszę Cie do Nas albo wezmę chłopaków i pojedziemy do Ciebie.

Widzę ze i ja na jednej fotce sie załapałem a z kolei z moich fotek tez cos udalo Ci sie wybrac. :-)
Było całkiem przyjemnie i jeszcze raz pozdrawiam,  mam nadzieje że uda się nam razem powędkować co do wędki to ja muszę wziąć tą 2,70m lb 2,5 zamiast tej 3m bo długość transportowa tej 3m to 157 cm a jam mam pokrowiec 150 cm dlatego wybieram tą krótszą a jej nigdzie niema na necie natomiast to 3 m jest w super cenie tutaj http://allegro.pl/wedka-karpiowka-prologic-c-o-m-3m-2-75lbs-new-i5045294701.html     
Krzysztof

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 29.11.2015, 19:14 »
Dzięki za fotki.
Jeśli chodzi o Prologica to ja tez jestem chętny jak będziesz brał dla siebie.

No i rob co chcesz ale na wiosnę koniecznie musimy na ryby razem wyskoczyć. Albo zaproszę Cie do Nas albo wezmę chłopaków i pojedziemy do Ciebie.

Widzę ze i ja na jednej fotce sie załapałem a z kolei z moich fotek tez cos udalo Ci sie wybrac. :-)
Było całkiem przyjemnie i jeszcze raz pozdrawiam,  mam nadzieje że uda się nam razem powędkować co do wędki to ja muszę wziąć tą 2,70m lb 2,5 zamiast tej 3m bo długość transportowa tej 3m to 157 cm a jam mam pokrowiec 150 cm dlatego wybieram tą krótszą a jej nigdzie niema na necie natomiast to 3 m jest w super cenie tutaj http://allegro.pl/wedka-karpiowka-prologic-c-o-m-3m-2-75lbs-new-i5045294701.html     

To nie jest ta krótsza wedka?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5795023567
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #77 dnia: 29.11.2015, 19:17 »
Dyzma, ale ja bym chciał z tej nowej serii.
Sa juz dostepne?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #78 dnia: 29.11.2015, 19:52 »
Kolego dyzma ta boloneczka tubertini jest naprawdę fajna kupiłem ją by nauczyć się tej metody i nie stracić za duzo kasy na mało używany sprzęt a okazała się bardzo fajna i mocna przy normalnym łowieniu gruntuje nią łowisko pod matcha z 30gramowym ciężarkiem i 10gr spławikiem.

Jeżeli chodzi o wypowiedz o sprzedaży to wydaje mi się że taki właśnie jest cel targów żeby pokazywać a nie sprzedawać.
Łukasz Białas, Wałcz

Wędkarstwo JWo

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 29.11.2015, 20:55 »
No to koledzy nic się nie zmieniło w porównaniu do ubiegłego roku. ::) Mam tylko nadzieję, że w Poznaniu coś się zmieni na lepsze, bo ja osobiście nie lubię tłoku a byłem na otwarciu i mało, co widziałem i mało, co pomacałem, bo tłok był niemiłosierny. :(

W sobote wieczorem nie było tłumów. Było bardzo mało ludzi. Można było stanąć i pogadać z każdym z wystawców. W Poznaniu jest dużo więcej ludzi niż w Lublinie.

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #80 dnia: 29.11.2015, 21:17 »
Byłem w Poznaniu dwa lata temu i była tragedia tyle ludzi, że nic się nie dało obejrzeć, ale to była winna organizatorów bo umieścili wszystkich w pawilonie 5, a to chyba najmniejszy jest.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline RetroX

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Michał z Bytomia
« Odpowiedź #81 dnia: 30.11.2015, 02:50 »
Jeżeli ta relacja już się wcześniej pojawiła to wybaczcie, nie widziałem

Michał z Bytomia

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #82 dnia: 30.11.2015, 04:51 »
Jeżeli ta relacja już się wcześniej pojawiła to wybaczcie, nie widziałem

Meksyk rządzi.

O Tusku jeszcze jest dobre.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #83 dnia: 30.11.2015, 08:47 »
Zajebiste :)
Michał

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #84 dnia: 30.11.2015, 08:54 »
Jak tam Sensas, Matchpro, Gozdawa? Ceny były okej czy też zawyżone? Można było u nich coś kupić?
Grzegorz

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #85 dnia: 30.11.2015, 09:39 »
Z rzeczy ktore mnie interesowaly taniej mi wychodza zakupy w sieci.
Co w zasadzie jest przykre bo przyzwyczajony jestem ze na targach zawsze kupuje sie taniej.

Do tego zwolniłbym z pracy większość ludzi obslugujacych stanowiska. Ich zachowania przeczą jakimkolwiek standardom obslugi. Rozmowy miedzy soba a klienci w kolejce oczekujacy az sie nagadają. Totalna zlewka. Ot fajnie sie bawili i to chyba najwazniejsze.
Czesto brak wiedzy o sprzedawanych towarach. Inaczej bylo na mniejszych stanowiskach obslugiwanych przez wlascicieli. Milo konkretnie i rzeczowo.

Moze ja naiwny jestem lub przyzwyczajony do czegos innego ale jesli podchodze do stoiska a tam stoi 3 czy 4 odpicowanych gosci zajetych wlasna zajebistoscia i nikt nie rusza dupska by do mnie podejsc, zagadac, zapytac lub doradzic to moim zdaniem Ci ludzie powinni sprzatac firme a nie na targi jezdzic.

Bywam na roznych targach i nigdzie nie spotkalem sie z takimi zachowaniami jak wlasnie na Rybomanii. Tak samo nigdzie nie widzialem takiej polityki cenowej.

Jesli chodzi o stoiska typowo "pokazowe" najbardziej rozczarowala mnie Daiwa.

Wiadomo ze powyzsze nie dotyczy wszystkiego i wszystkich. Ale jak zapewne wiecie o dobrym mowi sie mniej niz o negatywnych przypadkach. A moze po prostu nie wygladalem na takiego co ma pieniadze i z ktorym warto gadac.

Prawda jest jednak taka ze zakupy zrobie w sieci bo nie widze powodow dla ktorych moglbym przeplacac. Bo mimo najwiekszych checi wrocilem bez zakupow.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #86 dnia: 30.11.2015, 10:11 »
Im nie zależy na sprzedaż sprzętu taniej osobom znającym się na rzeczy bo taki klient wie czego chce i jak nie dokona zakupu na targach to kupi w sieci. A tu chodzi wędkarzy niedzielnych gdzie można im wcisnąć sporo niepotrzebnego sprzętu bez targowania
Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
Odp: Rybomania Lublin s28-29.11.2015
« Odpowiedź #87 dnia: 30.11.2015, 11:22 »
Sorry, Dyzma, ale tam niektórzy pół Polski jechali. Takie targi są dla hobbystów a nie przypadkowych osób. Brak profesjonalnej obsługi to kpina z klienta, a ceny wyższe od tych w sklepach... Nawet nie wiem, jak to skomentować. Po prostu Polska. Pod wieloma względami jesteśmy jeszcze krajem trzeciego świata. Cieszę się, że nie zdecydowałem się pojechać.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #88 dnia: 30.11.2015, 12:55 »
Daleko tam nie miałem, ale czytając to co koledzy piszecie cieszę się że tam nie pojechałem.
Z poważaniem Marcin

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #89 dnia: 30.11.2015, 13:09 »
Generalnie to ostatnio zauważyłem, że wracamy do sytuacji z lat wcześniejszych, kiedy w Polsce kupowało się na kartki i stało po produkty w ogromnych kolejkach, a Pani, która obsługiwała była oburzona, że w ogóle ktoś ma czelność jej przeszkadzać w popijaniu kawy. Nie wiem czy zauważyliście, ale ta sama sytuacja ma obecnie miejsce. Różnica jest tylko taka, że wybór produktów jest ogromny ale traktowanie klienta - takie samo. Firmy, sprzedawcy, szczególnie Ci, którzy mają swojego rodzaju deficyt na pewne towary, są wyłącznymi dystrybutorami po prostu tak się wycfanili, że woła to o pomstę do nieba. Brakuje totalnie poszanowania klienta, totalnie brakuje zachodniego podejścia biznesowego, hasło klient nasz Pan nie istnieje. Pod logiem sklepów powinien widnieć napis "sprzedawca Twój Pan, więc płać i cierpliwie czekaj". Z jednej strony rozumiem niektórych sprzedawców, bo polscy klienci też są bardzo trudni i jak nieraz będąc w sklepie wędkarskim słucham wywodów, roszczeń i dziwnych, nieraz obraźliwych gadek klientów to sam się dziwię jak sprzedawcy to wytrzymują. Mimo to, nie każdy klient jest burakiem i jednak warto, przynajmniej postarać się obłużyć go sprawnie, miło i profesjonalnie. Tego mi brakuje. To jest zecydowanie wynik małej konkurencji, szczególnie jeśli mówimy o całych markach i ich dystrybutorach, którzy nie bazują na profesjonalnym podejściu do klienta a na samej marce, którą reprezentują.
Grzegorz