Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 71883 razy)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #105 dnia: 23.11.2022, 13:11 »
Też nie rozumiem po co wychodzić z grupy po 3 beznadziejnych meczach? Żeby obejrzeć czwarty, taki sam? Kurde, to jest gra, zabawa, a nie wojna :)
Ok, nawet reprezentacja Piechniczka miała takie "zwycięskie remisy", że aż zęby bolały: z ZSRR na MŚ 82 czy z Belgią u siebie w el. MŚ 86. Ale tam po prostu wiedzieliśmy na 100% jaki wynik daje nam awans, w innych meczach graliśmy do przodu - albo przynajmniej się staraliśmy. Umówmy się, że scenariusza Grecji z ME 2004 nie powtórzymy - z tego prostego względu, że naszej drużyny nie tresował przez 3 lata Otto Rehhagel.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 23.11.2022, 13:27 »
Popatrz z punktu widzenia obecnego Trenera, który ma takich a nie innych zawodników, ma umowe z PZPN i dostał zadanie do wykonania. Dodatkowo jesli jego plan zostanie zrealizowany w swoim CV zapisze wyjście z grupy.
Nie bronie Michniewicza tylko staram sie go zrozumieć, 3-4 zawodnikami chcielibyście aby Polacy grali jak Francja :) on ma cel i chce go zrealizować a jesli plan nie wypali wtedy zostanie rozliczony.
Potem przyjdzie nastepny Trener będzie chciał grac radosna, finezyjna piłke i po 3 meczach zrezygnuję lub postawi na młodych którzy może zagrają na przyszłych MŚ
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #107 dnia: 23.11.2022, 14:32 »
Nie no, ja wiem, tylko ja jestem widzem, a nie punktem widzenia trenera czy prezesa. Średnio mnie obchodzą jego zadania :) Mam okazję raz na 4 lata (w najlepszym wypadku) zobaczyć reprezentację na tle świata. A PZPN funduje mi minimalizm.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #108 dnia: 23.11.2022, 14:36 »
Tak szczerze,to na tych mistrzostwach nie powinno nas być,a jesteśmy. Obserwuje Meksyk od jakiegoś czasu i uważam,że powinien nam był wlepić,a mało co nie przegrał,tak więc ja bym pana Michniewicza nie czepiał się,bo chłop stara się o rezultat jako taki i jeżeli faktycznie wyjdziemy z grupy,to będzie jego osobisty wielki sukces,a dla Polski radość. Facet został wyjęty z kapelusza po kompromitacji z Souzą (to to w ogóle szkoda gadać) i jakoś sobie radzi.
Ile miał zgrupowań i ile meczów ,żeby cokolwiek wprowadzić ? Lewy mu podstawił nogę,nie strzelając karnego,bo inaczej,pan Czesław byłby już wychwalany.

Arabia jest dobra kondycyjnie. Polotu tam nie ma,po prostu Argentynie zabrakło tlenu.
Jeżeli nas nie zabiegają,nie będzie źle.

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #109 dnia: 23.11.2022, 14:56 »
A póki co ruszyła Niemiecka maszyna :bravo: jak tu nie chwalić naszych "kochanych" :P sąsiadów. To sie nazywa PIŁKA NOŻNA na najwyższym swiatowym poziomie.

Online GSK

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #110 dnia: 23.11.2022, 15:01 »
A póki co ruszyła Niemiecka maszyna :bravo: jak tu nie chwalić naszych "kochanych" :P sąsiadów. To sie nazywa PIŁKA NOŻNA na najwyższym swiatowym poziomie.
Czy ja wim czy tak dobrze grają? Jak dla mnie to Japonia się nie daje.

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #111 dnia: 23.11.2022, 15:02 »
Wczoraj podobała mi się Australia walcząca i gryząca murawę, a mimo to przegrała 1:4.
Pytanie. Chcemy by nasi przegrywali po ładnej grze, czy uzyskiwali remisy z lepszymi drużynami po męczącym antfutbolu. Wczorajsza taktyka była mocno defensywna i asekuracyjna. Jakby Michniewicz postawił na otwartą piłkę i wymianę ciosów to mogło by to się równie dobrze skończyć wysokim oklepem jak i zwycięstwem po widowiskowej grze z kilkoma bramkami. Meksyk też nie grał rewelacji. Ale jako, że Michniewicz postawił na pragmatyzm to było jak było. Przy odrobinie szczęścia byłyby 3pkt i po kilku dniach nikt by już się nie rozżalał,  że po fatalnym stylu .

Co mnie wczoraj mega wkurzało to ich strach i obawa, co było widać przy wyrzutach z autu. Zamiast wychodzić na pozycję to każdy się gdzieś błąkał przez Meksykańcu z myślą by tylko do niego Cash nie rzucił piłki. Nie czaję tego.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #112 dnia: 23.11.2022, 15:11 »
Co mnie wczoraj mega wkurzało to ich strach i obawa, co było widać przy wyrzutach z autu. Zamiast wychodzić na pozycję to każdy się gdzieś błąkał przez Meksykańcu z myślą by tylko do niego Cash nie rzucił piłki. Nie czaję tego.

No ba. Albo jak Zielu dostał piłkę z autu i chciał odegrać klepkę, a tu kolega mu spitolił wzdłuż linii, chowając się za Meksykanina. No niby poszedł do przodu, tylko całkowicie bez sensu.

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #113 dnia: 23.11.2022, 15:28 »

No ba. Albo jak Zielu dostał piłkę z autu i chciał odegrać klepkę, a tu kolega mu spitolił wzdłuż linii, chowając się za Meksykanina. No niby poszedł do przodu, tylko całkowicie bez sensu.

Myślałem, że nasi piłkarze nie powinni mieć problemów z tremą, itp., bo przecież co jak co, ale większość ma spore doświadczenie, które powinno się udzielać na pozostałych tych mniej doświadczonych. Ale jak już Lewy karnego zmarnował to widać, że i ona się jemu udzieliła co jest mega dziwne.

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #114 dnia: 23.11.2022, 15:37 »
Trener Japonii ,wprowadził najlepszych ofensywnych Samurajów i mamy najlepszy mecz MŚ, brawo Japonia :bravo:

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #115 dnia: 23.11.2022, 15:45 »
Ale jaja, potomkowie Kamikadze prowadzą z Die Mannschaft

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #116 dnia: 23.11.2022, 15:46 »
Ale mecz ??? Skośnookie grają jak francuzi po amfetaminie ;D
Dzierżno uzależnia

Offline LucekM

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #117 dnia: 23.11.2022, 15:47 »
Im więcej niespodzianek tym ciekawszy mundial. Arabia, Maroko i teraz Japonia, super!

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #118 dnia: 23.11.2022, 15:50 »
To się chyba tak nie skończy 8) oj chyba stoper Niemiecki troche przesadził i był karny

Offline mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #119 dnia: 23.11.2022, 15:52 »
Co to za przepisy weszły, że sędziowie tyle minut doliczają w meczach?