Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 72165 razy)

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #555 dnia: 07.12.2022, 08:09 »
Uchowaj nas Boże przed Probierzem . To już wolę dalej Michniewicza przynajmniej wiem że wyjdzie z grupy jaką mamy w eliminacjach do Euro.
Podobnie złym pomysłem jest każdy kto choć powąchał ekstraklasy. To jest patologia patologii .
Tu jest wstyd wogóle komuś to pokazywać , bo reakcja będzie jak z memów . Już Sousa gdy trochę obejrzał tych widowisk i zobaczył w co tak naprawdę wszedł spieprzył aż się kurzyło .
Macie jakieś pomysły kto mógłby pociągnąć ten wózek ?
Chodzi o gościa który odmieni styl i zaproponuje coś co nie będzie kłuło w oczy a jednocześnie nie sprawi że ominie nas Euro .

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #556 dnia: 07.12.2022, 08:11 »
Zaraz mi czachę rozsadzi: na Polsacie od początku Mistrzostw siedzi jaśnie Pan Wdowczyk, który był umoczony w aferę korupcyjną, a teraz wypowiada się jako ekspert w temacie premii dla reprezentantów Polski.

Rzygam. Po prostu rzygam. Rzygam ofertą Morawieckiego, polskimi piłkarzami, chciwym i skorumpowanym trenerem Michniewiczem, który brał udział w awanturze o kasę, Polsatem, który zatrudnia skorumpowanego Wdowczyka jako eksperta i zdegenerowanym Wdowczykiem.

Niestety to prawda. To taki polski obraz polityki, który rozlał się na kolejną dziedzinę jaką jest sport :(

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #557 dnia: 07.12.2022, 08:37 »
Uchowaj nas Boże przed Probierzem . To już wolę dalej Michniewicza przynajmniej wiem że wyjdzie z grupy jaką mamy w eliminacjach do Euro.
Podobnie złym pomysłem jest każdy kto choć powąchał ekstraklasy. To jest patologia patologii .
Tu jest wstyd wogóle komuś to pokazywać , bo reakcja będzie jak z memów . Już Sousa gdy trochę obejrzał tych widowisk i zobaczył w co tak naprawdę wszedł spieprzył aż się kurzyło .
Macie jakieś pomysły kto mógłby pociągnąć ten wózek ?
Chodzi o gościa który odmieni styl i zaproponuje coś co nie będzie kłuło w oczy a jednocześnie nie sprawi że ominie nas Euro .

tylko i wyłącznie zagraniczniak może jakiś Włoch, ale znając życie będzie trener ze wschodu patrz szewczenko, bo czarus uwielbia wschodni kierunek...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #558 dnia: 07.12.2022, 10:51 »
Bielsa to chyba za wysokie progi dla naszych piłkarzy, zresztą gościu jest trochę pryncypialny i mógłby nas opuścić dość prędko, gdyby mu się diskopolowiec albo "szef szkolenia" w coś wtrącił. Szukałbym na kierunku: Francja, Włochy, Portugalia. No i nie wiem jak tam teraz Slaven Bilic, ale gdyby był wolny, to jestem za.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline paparoach

« Odpowiedź #559 dnia: 07.12.2022, 11:33 »
W kadrze siatkarzy od lat trener jest z zagranicy, koszykarze też , ręcznej nie kojarzę trochę nie mój klimat , ostatni jakiego pamiętam to jakiś Niemiec był .
Nawet w skokach już nie ma Polaka . Prawdą jest że nam gry zespołowe jakoś nie leżą . Patrzcie na małe Słowenię czy Chorwację .
Polska myśl w ekstraklasie to jest Bareja pełną gębą .
Nie pamiętam już o kogo chodziło ale kilka lat temu było coś takiego jak "szarańcza " , chodziło o wejście kilku zawodników w pole karne przy stałych fragmentach gry .
To był Leszek Ojrzyński może ? Pamięta ktoś?

Offline brendas

• Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #560 dnia: 07.12.2022, 11:38 »
W kadrze siatkarzy od lat trener jest z zagranicy, koszykarze też , ręcznej nie kojarzę trochę nie mój klimat , ostatni jakiego pamiętam to jakiś Niemiec był .
Nawet w skokach już nie ma Polaka . Prawdą jest że nam gry zespołowe jakoś nie leżą . Patrzcie na małe Słowenię czy Chorwację .
Polska myśl w ekstraklasie to jest Bareja pełną gębą .
Nie pamiętam już o kogo chodziło ale kilka lat temu było coś takiego jak "szarańcza " , chodziło o wejście kilku zawodników w pole karne przy stałych fragmentach gry .
To był Leszek Ojrzyński może ? Pamięta ktoś?
Marek Motyka. Notabene nauczyłem na orliku wszystkich czym jest ów szarańcza. Takie to nasze, przaśne :)

Wysłane z mojego ATU-L21 przy użyciu Tapatalka

Kuba

Offline paparoach

« Odpowiedź #561 dnia: 07.12.2022, 11:54 »

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #562 dnia: 07.12.2022, 12:49 »
Michniewicz powiedział, że w czwartek udzieli obszernego wywiadu i do wszystkiego się odniesie...

Ciekawe czy pójdzie do Krzyśka Stanowskiego. Jeśli tak, to schemat rozmowy jest już znany :
"-No Krzysiek, na mundialu najważniejsze bylo wyjść z grupy. Ci którzy grali ofensywnie pojechali do domu, a my wyszliśmy.
- no zgadza się. A powiedz co z tymi premiami?
- no premie... Słuchaj Krzysiek, coś tam premier mówił, ale ja nie pamiętam dokładnie co. To było 3 tygodnie temu, może coś tam było o jakiś premiach, ale do niczego nie doszło. Nie pamiętam czy zawodnicy rozmawiali z nami na ten temat."

5 min później telefon od widza

" -no cześć. Tu Stefan. Gratuluję panie trenerze najlepszego wyniku od 36lat
- dziękuję, dziękuję. A skąd jesteś?
- Stefan, z Opola
- a Opole, he he. Pamiętam graliśmy tam kiedyś z nimi. Odra Opole, 98r wygraliśmy 2-0. Pamiętam jak Jan Nowak taką fajną akcję zrobił w 27min i wrzucił z prawego skrzydła na głowę do Stefka Kowalskiego i bramka. Potem nas trochę przycisneliscie, ale pod koniec, jakoś po 80min Stefek dołożył drugą bramkę he he. "

Drugi telefon będzie od Ryszarda z Wronek, który Stanowski rozłączy po 10 sekundach a potem na drugi dzień stwierdzi, że żadnych telefonów o jakąś domniemaną aferę nie było, tylko same miłe o mundialu bo to interesuje ludzi.

:D ;D

Offline Mariusz Wu

• Reputacja: 43
« Odpowiedź #563 dnia: 07.12.2022, 13:21 »
Tu nie ma się co denerwować czy podniecać tym co się dzieje wokół naszej piłki. Szkoda zdrowia, to jest mafijny układ który przeżyje nas wszystkich. Będą się gryźli na pokaz, opluwali w mediach a w zaciszu luksusowych hoteli i bałaganów będą wódę razem pić i śmiać się z gawiedzi. To tak samo jak z polityką, niby PiS taki atakowany za swoją politykę przez tzw. zachód a tu bum jedna z najpaskudniejszych twarzy tejże polityki idzie trzepać kasiorę w Banku Światowym. Gdyby całe te przepychanki PiS-UE nie były teatrzykiem, który ma odwrócić uwagę od tego że za chwilę spora część ludzi będzie robiła godzinę na mały bochenek chleba  to Goebbels  poza granicami naszego kraju nie dostałby nawet posady czyściciela szamba.
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #564 dnia: 07.12.2022, 15:48 »
... po odpadnięciu Polski (spodziewanie) i Hiszpanii (niespodziwanie dla mnie, błąd),
została mi do kibicowania Holandia a dodatkowo dobiorę sobie ... Brazylię ;)
;)

Online Dyrek

• Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #565 dnia: 07.12.2022, 16:35 »
Mariusz Wu,  akurat w przypadku fuchy dla Kur..skiego Bank Światowy ma tyle do powiedzenia co ja w sprawie tego jakiej przynęty masz używać lub co zjeść na śniadanie. Na to stanowisko desygnuje nasz Jastrzomb, a Zachód może najwyżej się uśmiechnąć i wzruszyć ramionami. Tylko potem zdziwienie czemu nas wszyscy traktują jak upośledzonych i nie bardzo chcą z nami poważnie rozmawiać.
Obawiam się, że może to też dotyczyć naszej reprezentacji - ktoś z wyrobionym i uznanym nazwiskiem może propozycję z naszej strony po prostu olać.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #566 dnia: 07.12.2022, 17:19 »
Obawiam się, że może to też dotyczyć naszej reprezentacji - ktoś z wyrobionym i uznanym nazwiskiem może propozycję z naszej strony po prostu olać.

Myślę, że za odpowiednią kasę jednak większość by wzięła. Bądź co bądź, na ME dostać się jest bardzo łatwo, na przyszłe MŚ z Europy ma jechać 16 drużyn, więc też są spore szanse, a my ostatnio na te imprezy się dość regularnie kwalifikujemy. Dla trenerów nastawionych na piłkę reprezentacyjną to dość kuszące. Natomiast wyrwać kogoś z porządnego klubu może być ciężko.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #567 dnia: 07.12.2022, 18:24 »
Swoją drogą jest 30 czy 50 milionów na extra premię dla piłkarzy a nie ma na porządnego trenera?

Papszun raczej nie chce nic zmieniać. Poza nim nikogo w polskiej lidze nie widzę.

Offline AciWKS

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #568 dnia: 07.12.2022, 22:55 »
Swoją drogą jest 30 czy 50 milionów na extra premię dla piłkarzy a nie ma na porządnego trenera?

Papszun raczej nie chce nic zmieniać. Poza nim nikogo w polskiej lidze nie widzę.

Może przed postem poczytajmy, niekoniecznie posiłkując się  "niebieskim paskiem". Taka moja prośba.
https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29230660,oficjalnie-nie-bedzie-rzadowych-srodkow-na-premie-dla-pilkarzy.html
"Lepiej być martwym niż czerwonym"

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #569 dnia: 07.12.2022, 23:00 »
Komentarz dzikiego na temat tej kasy. Jak zwykle w punkt.