Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 279245 razy)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #1155 dnia: 14.07.2023, 21:29 »
Ładnie Panie Patryku :thumbup:

Rozjechała mnie tabliczka z "regulaminem". No i cena za wędkowanie... ktoś mocno się odkleił od rzeczywistości.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1156 dnia: 14.07.2023, 21:52 »
80 zł :o
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1157 dnia: 14.07.2023, 22:29 »
U mnie na nowej wodzie płace 60 zł i to już moją kieszeń boli, ale 80 zł to bym w życiu nie dał za łowienie ! Tyle to u mnie kosztuje dniówka na specjalnym łowisku gdzie są miski po ponad 20kg :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1158 dnia: 15.07.2023, 07:38 »
Też bym pewnie zrezygnował, ale jak już podjechałem i z tak mocno ograniczonym czasem, zostałem z wyborem: albo dzisiaj, albo nie wcześniej jak za tydzień

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1159 dnia: 15.07.2023, 08:43 »
:bravo: Patryk & Company
;)

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1160 dnia: 15.07.2023, 21:39 »
Wczorajszy wyjazd na komercję w Golczewie 70 km od Szczecina planowałem od tygodnia, trochę biłem się z myślami czy tam jechać czy wybrać zbiornik, który odwiedzałem stale do tej pory ale 20 min. różnicy w czasie jazdy nad wodę zostało wynagrodzonone. Jeden z najlepiej spędzonych dni nad wodą, a z relacji innych regularnie odwiedzających tą komercję wędkarzy wiem, że można tam połwić znacznie lepiej zwłaszcza linów, które tego dnia były w moim kręgu zainteresowania.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #1161 dnia: 16.07.2023, 00:06 »
Za 70 zł mam dobę na łowisku z rybami 10kg w górę. Nigdy bym nie dał 80 zł, żeby połowić sportowe karpie. Właściciel odklejony.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1162 dnia: 16.07.2023, 07:01 »
Za 70 zł mam dobę na łowisku z rybami 10kg w górę. Nigdy bym nie dał 80 zł, żeby połowić sportowe karpie. Właściciel odklejony.
Dlatego byłem tam pierwszy raz od 2 lat i na pewno ostatni na ładnych parę następnych lat
Niestety bliskie sąsiedztwo Krakowa, poczynione inwestycje w infrastrukturę letniskową i dobry PR musiały wywindować ceny
Ma to też dla właścicieli negatywne skutki, bo od mojego ostatniego pobytu na tej wodzie, frekwencja znacząco się obniżyła - obecnie opierają się głównie na bywalcach domków, weekendowych wędkarzach i zawodach.

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1163 dnia: 16.07.2023, 09:23 »
Patryk, na następny raz jak zachce Ci się kuter-portu weź kartę wędkarską, zrób jednodniową opłatę na rzecz Małopolskiego Związku Wędkarskiego w kwocie 30 zł i w Gdowie masz możliwość wędkowania na ich łowisku. Prawdę powiedziawszy to spoglądam na cennik i brakuje mi po prostu słów. Jak mi podpadło w tym roku jedno łowisko, a miałbym wybierać pomiędzy nim, a kutrem - kuter jest spalony, w sumie zatopiony. Aczkolwiek z drugiej strony rozumiem Patryka - miał po drodze do domu "bajorko". Mam nadzieję, że gdy przyjdzie naszemu Koledze ochota na wędkowanie w drodze do domu, skorzysta z oferty MZW, a tym samym później podzieli się wrażeniami :)

To samo uważam. W Rudzińcu, na łowisku "Małe Kornaty" za dobę krzyczą sobie 80 zł., a jest tam co połowić. Kolega był na nockę - w połowie nocy musiał zwinąć jedną wędkę, bo nie szło się obrobić z robotą... A ryby wielkością to bynajmniej nie należą do grupy "akwarystycznej".

(...)
Niestety bliskie sąsiedztwo Krakowa, poczynione inwestycje w infrastrukturę letniskową i dobry PR musiały wywindować ceny
(...)

W mojej opinii to nie jest usprawiedliwienie. Właściciele odklejeni mocno od rzeczywistości finansowej, zdają się liczyć na szybki zwrot zainwestowanych w obiekt pieniędzy. Jestem świadom, że to co teraz napiszę, śmiało można podpiąć pod niektóre łowiska, ale połączenie plażowania, imprezowiczów i weekendowych amatorów mocniejszych trunków nie jest czymś, co chce się widzieć jadąc na ryby. Spoglądając zaś na układ domków letniskowych (zdjęcia satelitarne), odnoszę nieodparte wrażenie, że "krakowska deweloperka" i tu maczała paluchy - domek jeden na drugim, bez jakiejkolwiek przestrzeni na wypoczynek, odrobiny strefy prywatności.
Tak, wiem - napiszecie, że każdy robi co chce, każdy ma prawo do organizacji terenu jak mu się podoba, a i każdy z nas ma prawo do wypoczynku w sposób najbardziej mu przystępny. Niemniej jednak harmider i tłum plażowiczów nad wodą nie jest tym, czego oczekuję. Chyba się starzeję.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1164 dnia: 16.07.2023, 11:22 »
Poranny wypad nad Wisłę, groch, przystawka. Woda bardzo niska, tak z pół metra poniżej stanu, jaki określam jako "fajny", a ze 20 cm mniej niż "ujdzie, bo musi".
Zaczęło się od gwałtownego brania i jakiegoś tam ciężaru na wędce. Hol był dziwny, ryba szła w dno - na koniec obaj z sumkiem byliśmy zdziwieni :P

Potem jeszcze klenik dłoniak, kamień wielkości pięści, wyciągnięty za pośrednictwem małża i plaża.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #1165 dnia: 16.07.2023, 11:59 »
Poranny wypad nad Wisłę, groch, przystawka. Woda bardzo niska, tak z pół metra poniżej stanu, jaki określam jako "fajny", a ze 20 cm mniej niż "ujdzie, bo musi".
Zaczęło się od gwałtownego brania i jakiegoś tam ciężaru na wędce. Hol był dziwny, ryba szła w dno - na koniec obaj z sumkiem byliśmy zdziwieni :P

Potem jeszcze klenik dłoniak, kamień wielkości pięści, wyciągnięty za pośrednictwem małża i plaża.

Gratulacje przyjacielu :bravo: W parę godzin złowiłeś więcej niż ja przez całą nockę :-[ Bo u mnie po kilku ciemnych godzinach moczenia kulki proteinowej i pelletu oraz "adoracji" szczytówek byłby blank (oczywiście moja wina bo przemoczyłem zanętę na przysłowiowy beton) i gdyby nie desperacja która doprowadziła mnie tuż przed świtem do zmiany pelletu na klasyczny pęczek białych to na tym by się skończyło. A że "głupi ma zawsze szczęście" przysypiając zauważyłem jednym okiem że martwa do tej pory szczytówka "barbelki" zaczyna silnie drgać. Rozbudziłem się od razu nie wiedząc czy to była jawa czy sen ale branie się nie skończyło i sumek po krótkiej acz energicznej walce "wyjechał" na brzeg.

PS.
Niskim stanem wody się "nie przejmuj" (;)) - minęła mnie właśnie "górka" spowodowana ostatnimi opadami. W jakiś tydzień pewnie dojdzie do Wawy niosąc wiele "ciekawych" rzeczy drewnianej natury >:(

"Śmieć WROGIEM Ojczyzny!!!"

;) ;D
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1166 dnia: 16.07.2023, 12:40 »
Jakbym trafił na rosnącą wodę, to byłoby miodzio - najlepsze warunki przybrzeżny spławik. Ale pewnie spóźnię się dzień czy dwa.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #1167 dnia: 16.07.2023, 14:29 »
W mojej opinii to nie jest usprawiedliwienie. Właściciele odklejeni mocno od rzeczywistości finansowej, zdają się liczyć na szybki zwrot zainwestowanych w obiekt pieniędzy.

Dokładnie tak to wygląda. Chęć szybkiego zwrotu inwestycji a tak się niestety nie da. Jedno z obecnie popularnych łowisk karpiowych w Wielkopolsce miało bardzo podobną taktykę zaraz po otwarciu. Dniówki rzędu 50-60 zł, gdzie woda nie była nawet dobrze zarybiona plus do tego bardzo rygorystyczny regulamin. Właściciela bardzo szybko zweryfikował rynek i poszedł po rozum do głowy, gdy frekwencja "nie zaskakiwała".
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline key_kr

• Ekspert
  • Reputacja: 68
« Odpowiedź #1168 dnia: 16.07.2023, 15:51 »
Kuter był moim ulubionym łowiskiem. Ale postawili na domki i wyższy standard co zmieniło klientelę. Od momentu gdy woda podzielona została na dwa osobne łowiska zaczęło się windowanie cen.
Ja odpuściłem z powodu uprzywilejowania domkowców. Płacić w sezonie i dostawać ochłapy w postaci sektora na cyplu przy strefie Relaksu gdzie tłum drze się na kąpielisku to jak dla mnie obraza.
Dla mnie sensowna cena na dniówkę to maks 40 pln . Dlatego już od 3 lat tam nie jeżdżę z paczką.
A bywałych sezony że byliśmy tam po 20 razy …

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #1169 dnia: 16.07.2023, 16:21 »
Jakbym trafił na rosnącą wodę, to byłoby miodzio - najlepsze warunki przybrzeżny spławik. Ale pewnie spóźnię się dzień czy dwa.

Miej wiarę! Jutro też burze na południu Polski zapowiadają :)
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.