Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 279243 razy)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #1170 dnia: 16.07.2023, 16:35 »
Przykro czytać o takich cenach. Frajerzy żerują na wędkarzach, bo wiedzą w jakim stanie jest PZW. Ja jestem dumny ze Śląska, bo to chyba najlepszy region dla opłat PZW. Za 380zł w okręgu katowickim mam Dzierżno i no killa pod domem, które są bardziej rybne niż niejedna komercja. W zeszłym roku trochę pojeździłem po okolicznych komercjach, w tym roku byłem tylko na chwilę na Rybołówce, na której zrobiłem fatalny wynik w porównaniu do w.w. wód,  i na komercję pojadę w tym roku może jeszcze jeden raz, ale tylko dla pellet wagglera.
Dzierżno uzależnia

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #1171 dnia: 16.07.2023, 16:49 »
Skoro ceny wszystkiego poszły do góry to dlaczego właściciele komercji mieli by trzymać stałe ceny? Nikt nikogo nie zmusza do wędkowania na danym zbiorniku. Wolny rynek...
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #1172 dnia: 16.07.2023, 16:56 »
80zł ?! Bez przesady. Górale w Zakopcu też zrobili sobię inflację inflacji, i teraz płaczą bo nie ma ludzi. Podnieść ceny ok, ale podnieść do ² "bo przecież jak drożeje to i tak nikt nie zauważy" to już jest czyste skurw....
Dzierżno uzależnia

• Ekspert
« Odpowiedź #1173 dnia: 16.07.2023, 17:03 »
80zł ?! Bez przesady. Górale w Zakopcu też zrobili sobię inflację inflacji, i teraz płaczą bo nie ma ludzi.

To też jest wolny rynek 8) Jak klient nie chce to nie płaci bo mu na przykład cena nie pasuje i nic mu panie nie zrobisz.

I need a Barbel !!!

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1174 dnia: 16.07.2023, 17:06 »
w tym roku byłem tylko na chwilę na Rybołówce, na której zrobiłem fatalny wynik w porównaniu do w.w. wód,  i na komercję pojadę w tym roku może jeszcze jeden raz, ale tylko dla pellet wagglera.

Ośmielę się zwrócić Panu uwagę ze w tym roku był Pan tez widziany na komercji w okolicach Ustronia gdzie podczas wędkowania miał Pan w ustach kiełbachę Pitera :P
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1175 dnia: 16.07.2023, 17:10 »
Skoro ceny wszystkiego poszły do góry to dlaczego właściciele komercji mieli by trzymać stałe ceny? Nikt nikogo nie zmusza do wędkowania na danym zbiorniku. Wolny rynek...

Zdaję sobie sprawę, że odbiegam od tematu - niemniej jednak odniosę się do tej wypowiedzi.
Oczywiście, że nikt nikogo nie zmusza. Jednakże patrzmy realnie - jeśli właściciel "kutera" okazuje się być "wielce łaskaw" dla wędkarzy i udostępniać im jedną z gorszych miejscówek do łowienia (słowa Kol. Key_kr) to wiadomym będzie, że wieść szybko się rozniesie pocztą pantoflową, a tym samym coraz mniej osób zacznie przyjeżdżać łowić ryby.
Mi osobiście takie ceny nie pasują, tym bardziej nie odpowiada mi zgiełk, jaki tam panuje (wie z opowieści Patryka). Owszem, można skądinąd podejrzewać, że działalność "komercji wędkarskiej" jest działalnością poboczną, bo głównym źródłem dochodu mogą być wczasowicze/imprezowicze.

Jednakże, jak to napisał Rafał w przypadku górali: jak wyjechali z cenami za "Tatry" do poziomu "Himalajów" to co się dziwić? Nie odkryję Ameryki pisząc, że górale to bardzo łasi na pieniądze ludzie. I w przeciwieństwie do osób prowadzących działalność turystyczną nad morzem - oni mają sezon cały rok. A skoro chcą się "nachapać" - cóż, są ludzie którzy nie liczą się z pieniędzmi, ale coraz więcej jest tych, którzy umieją liczyć. I tak samo jest z wędkarzami.

w tym roku byłem tylko na chwilę na Rybołówce, na której zrobiłem fatalny wynik w porównaniu do w.w. wód,  i na komercję pojadę w tym roku może jeszcze jeden raz, ale tylko dla pellet wagglera.

Ośmielę się zwrócić Panu uwagę ze w tym roku był Pan tez widziany na komercji w okolicach Ustronia gdzie podczas wędkowania miał Pan w ustach kiełbachę Pitera :P

Ja bardzo proszę o doprecyzowanie zajścia z kiełbasą, gdyż mogłoby to być opacznie zrozumiane. Tak samo jak znalezione dildo na parapecie okna jednego z domków, przez nas wynajmowanych :P
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #1176 dnia: 16.07.2023, 17:21 »

Się kurła wydało, cholera Martinez będzie zazdrosny ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1177 dnia: 16.07.2023, 17:27 »

RAFALE - musimy poważnie porozmawiać :P

[EDIT]

Dobra Pany, żarty żartami, ale jadę nad wodę na nockę na No-Kill. Zobaczymy co się uda wytargać.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #1178 dnia: 16.07.2023, 17:39 »

RAFALE - musimy poważnie porozmawiać :P

Musisz jakoś wytrwać do przyszłego roku, będziemy jeździć na dzierżno to i czas na rozmowy będzie :-* O:)
Dzierżno uzależnia

• Ekspert
« Odpowiedź #1179 dnia: 16.07.2023, 17:46 »
Oczywiście, że nikt nikogo nie zmusza. Jednakże patrzmy realnie - jeśli właściciel "kutera" okazuje się być "wielce łaskaw" dla wędkarzy i udostępniać im jedną z gorszych miejscówek do łowienia (słowa Kol. Key_kr) to wiadomym będzie, że wieść szybko się rozniesie pocztą pantoflową, a tym samym coraz mniej osób zacznie przyjeżdżać łowić ryby.

No 8) To właściciel łowiska "musi" sprzedawać "tickety", wędkarze wcale a wcale nie muszą ich kupić, a jak relatywny stosunek jakości do ceny "usługi" spada to nie dziwota że popyt na "usługę" maleje. I jak tu wolnego rynku nie kochać? ;)
I need a Barbel !!!

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1180 dnia: 16.07.2023, 17:50 »
Gratki dla łowiących :) W końcu się udało złowić letniego karpiszona. Niestety udało się to dopiero za 3 podejściem :/ Nastawiłem się na grubsze nęcenie spombem. Ale żeby to przyniosło jakieś przyzwoite efekty to nie mogę powiedzieć za cały dzień jedno branie i taki opalony sportowy karp sie zjawił. Znów jedną wędką przerobiłem wszystkie techniki jak feeder klasyczny Pellet wagller, Trupek, wątróbka i jedynie 2 płotki złowiłem na klasyka. Przez cały dzień oprócz mnie i gościa który rano złowił 40cm amura nikt nie miał żadnych brań. Pan z sąsiedniego stanowiska 3 dzień z rzędu z wnuczkiem na rybach i też przez te 3 dni nic nie złowił.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Tomek1988

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1181 dnia: 16.07.2023, 19:13 »
Leszki z Wiślanej opaski ☺️ Ciężko trzeba wypracować każda rybę i swoje nad wodą odsiedzieć bo brania czasami są najlepsze w południe, zaś w nocy nie dzieje się nic.

Offline blvck_b3rry

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Wędkarka z Kujaw
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1182 dnia: 16.07.2023, 19:15 »
:bravo: :thumbup: 8)
staram się!

• Ekspert
« Odpowiedź #1183 dnia: 16.07.2023, 19:43 »
Leszki z Wiślanej opaski ☺️ Ciężko trzeba wypracować każda rybę i swoje nad wodą odsiedzieć bo brania czasami są najlepsze w południe, zaś w nocy nie dzieje się nic.

"Spotkałem się"osobiście z tym wiślanym fenomenem - leszcze (duże) w upały biorą zwykle w okolicach południa. Co ma zresztą swoje plusy - słońce, wiślana plaża i chłodne napoje (niekoniecznie z "piankom").
"
I need a Barbel !!!

Offline PrzemekM

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 142
« Odpowiedź #1184 dnia: 16.07.2023, 20:01 »
konkretne Leszki :)