Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 278585 razy)

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #1695 dnia: 01.11.2023, 17:56 »
Pięknie połowione Marcin I najważniejsze, że wreszcie udało Ci się spędzić trochę czasu nad wodą

Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
« Odpowiedź #1696 dnia: 01.11.2023, 18:08 »
Opy, rozbijam bank :) jak zwykle DD było grane, 3 leszcze na dwóch ale ten okaz jest top of the top jaki w tym roku złowiłem ;D Co najlepsze, ciągnąłem go od początku a zaklipowane miałem na 60m, jakieś 8m głębokości, wyciągnąłem to na sam koniec jak już kije zwijałem.

Dzierżno uzależnia

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1697 dnia: 01.11.2023, 18:24 »
Kurde, koszyk Prestona. A ja musiałem w Drapieżniku kupować :facepalm:
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #1698 dnia: 01.11.2023, 18:46 »
Marcin, od przyszłego roku Dzierżno to może sobie wyciągniesz jeden ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1699 dnia: 01.11.2023, 18:48 »
Piękny fart. ;D
A ja kiedyś wyciągnąłem swój własny przypon, który mi podczas tej samej sesji spadł, bo się agrafka otworzyła. Normalnie haczykiem za pętelkę. Wolałbym wygrać w totka, bo znacznie łatwiej, ale że nie gram, to i takiego fuksa przyjąłem z radością.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #1700 dnia: 01.11.2023, 19:20 »
Panowie, raz w życiu byłem na Dzierżnie i też złowiłem taką samą szklankę Prestona, nie do wiary. Musieli zarybiać :P Swoją drogą służy mi często bo rozmiar small, mogę podpiąć do feedera którym łowię.
Artur

Offline robson

• Ekspert
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1701 dnia: 01.11.2023, 19:26 »
Kiedyś własny spławik wyciągnąłem. Zestaw wlazł w jakiś zaczep i pech chciał, żyłka musiała być przetarta i strzeliła nad spławikiem. Tak sobie bimbał zakotwiczony 10 metrów od brzegu. Za tydzień woda się podniosła, już go nie widziałem, no ale po którymś rzucie ściągam, jest jakiś opór, ale puszcza - wyciągnąłem stary zestaw od krętlika w górę, splątane niemożebnie.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #1702 dnia: 01.11.2023, 20:16 »
W poniedziałek i wtorek spędziłem po kilka godzin w jednym z moich ulubionych miejsc nad Dunajcem. Po szybkich przyborach rzeka opada i jest idealna, stany średnie, woda lekko trącona. Ryby niesamowicie aktywne, w poniedziałek certy brały jak we wrześniu, wczoraj dużo drobnicy ale rozmaitych gatunków. Ucieszyły mnie jelce ale jeszcze bardziej cieszyłem się z kilku dunajcowych płotek, nie widziałem ich od lat! (W sierpniu kilka trafiłem nad Wisłą, mam nadzieję, że się odrodzą). Do tego kleniki, uklejki, babki niestety.
Woda żyła, mnóstwo spławów, dużo brań jak na tę porę roku i tę rzekę. Niestety, bardzo grube ryby jak i krąpie, certy i leszcze spławiały się najczęściej w dole, na napływie ostrogi i w kącie tamy, poza zasięgiem rzutu.  Mam nadzieję, że tam już zostaną na zimę, bo dojść do nich będzie można dopiero gdy większe przymrozki wykończą tropikalną ścianę zieleni - w tej chwili barierę nie do przebycia z wędkarskim majdanem. Tylko jeden spław miałem pod nogami, ale taki jakby wiadrem zaczęrpnął.

Artur

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
« Odpowiedź #1703 dnia: 01.11.2023, 20:38 »

CO mi strachu narobiło to moje i nie mogłem wrócić  do samochodu :D

film
https://streamable.com/52hzj1

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1704 dnia: 01.11.2023, 20:58 »
Kiedyś własny spławik wyciągnąłem. Zestaw wlazł w jakiś zaczep i pech chciał, żyłka musiała być przetarta i strzeliła nad spławikiem. Tak sobie bimbał zakotwiczony 10 metrów od brzegu. Za tydzień woda się podniosła, już go nie widziałem, no ale po którymś rzucie ściągam, jest jakiś opór, ale puszcza - wyciągnąłem stary zestaw od krętlika w górę, splątane niemożebnie.

Co się dzieje w tym narodzie... Jedni koszyczki wyjmują, inni spławiki/zestawy. A dziś, przy moim stanowisku na drzewie zauważyłem zaplątany w gałęzie spławik z żyłką, a tuż obok podajnik do metody - też z żyłką.
Tylko czekać i patrzeć, gdy na drzewach będą jak pąki na wiosnę, wisiały kołowrotki :P
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline flowgrid

• Ekspert
  • Reputacja: 233
« Odpowiedź #1705 dnia: 01.11.2023, 21:02 »

CO mi strachu narobiło to moje i nie mogłem wrócić  do samochodu :D

film
https://streamable.com/52hzj1

Majki było zarzucać, może wziąłby na kolorowego waftersa. Tylko jakby poszedł w krzaki to naprawdę ciężko by było go wyciągnąć ;) A tak na poważnie to piękny widok.
Marcin

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 906
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #1706 dnia: 01.11.2023, 21:25 »
Dorzucam 5gr do offtopa :). Kiedyś z glinianki wyciągnąłem swoją łyżkę zanętową z krótką rączką, która kilka miesięcy wcześniej wpadła mi do wody podczas sypania. Branie było dość delikatne, na bałwanka ;). Kumpel za to chyba mnie przebił, bo swego czasu wczesną wiosną, na tym samym łowisku skomponował "nieco zbyt kleistą " zanętę i podczas zwijania zestawu laying-on (rodzaj przystawki spławikowej z wagglerem na wodzie stojącej) zaczepił swoją kulę zanętową, wyciągając ją z wody :facepalm:. A ponoć mówią - jak za dużo wrzucisz do wody, to już tego nie wyciągniesz :P.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Drapichrust

• Ekspert
« Odpowiedź #1707 dnia: 01.11.2023, 21:26 »
A dziś, przy moim stanowisku na drzewie zauważyłem zaplątany w gałęzie spławik z żyłką, a tuż obok podajnik do metody - też z żyłką.
Tylko czekać i patrzeć, gdy na drzewach będą jak pąki na wiosnę, wisiały kołowrotki

Marcin, przejdź się nad Kantorię, na dużej wierzbie na zakręcie w lecie wisiał podajnik, koszyk, spławik i kilka przynęt spinningowych. Normalnie wędkarska choinka. Miałem nikomu nie mówić ale nie mam jak z drabiną podjechać więc zdradzę Ci ten mój mały sekret :P

Ps. To ja też jeszcze przedłuże ten offtop, takie wspomnienie sprzed trzydziestu lat znad wymienionej wyżej Kantorii, miejskiej glinianki w Tarnowie. Ojciec zapiął na "blachę" szczupaka giganta, sensancja, szczupak chodził po kilka metrów na boki, kolos, mega opór. W końcu naszym oczom ukazała się wielka, niebieska pokrywka od wielkiego garnka, takiego jakich się używa w stołówkach. Od tego czasu ojciec jakoś szybko zaczął tracić zapał do wędkarstwa, w końcu sobie odpuścił :)
Artur

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1708 dnia: 01.11.2023, 22:10 »
Majki, niezła akcja. Skubaniec jaki ciekawski. Nawet nie myślał uciekać ;D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline arturro

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #1709 dnia: 02.11.2023, 18:23 »
Witam i gratuluję wszystkim łowcom. Ja dzisiaj zakończyłem sezon. I był to koniec bardzo udany.
Nie zapowiadało się fajnie, bo pierwszy trzy brania skończyły się spinkami, a były to spore ryby. Potem już było lepiej i rybki już lepiej współpracowały. Efektem było 13 mniejszych i większych jesiotrów i karpi. Najlepsze było na koniec. Trzy brania i trzy karpie koi (4,5; 5,5; i 7,7 kg). Jestem spełniony