Nie odważył bym się rzucić kijem 120 cw nabitym podajnikiem 70g na maxa. W ogóle przy dystansie dużo lepiej mieć zapas mocy. Jasne zdarzają się niedoszacowane kije , zdarzą się dobre tanie kije ale . .. Ilość czasu i kasy potrzebnej na testy powoduje, że z mojej perspektywy lepiej kupić raz i dobrze. Na rynku dystansowym robi się coraz ciekawiej więc jest w czym wybierać. Na pewno są już pozycję lepsze od zemexow
Michał podejrzewam , że gdybyś podliczył kasę, czas wysyłki itp to miałbyś exterity albo nowego sportexsa exclusive rs2 + Shimano power aero mgs 14000. Czyli na ten moment moim zdaniem najlepszy możliwy do kupienia zestaw.
Na dystanse 80-110m,mam Legendy i póki co trzymają się bez problemowo,nawet z podajnikami 100g podwójnie nabitymi.
Dziś miało być łowienie na 73 metrze. To żaden dystans,a już napewno nie wymagający bardzo siłowego rzutu.
70g podajnik dla kija 120cw,uważam za normalne ,robocze obciążenie.
Mam ogląd ile wydałem na testy i do tej pory,wszystkie połamane feedery z tego sezonu,nie zbliżyły się kosztowo,do ceny jednego Zemexa Rampage. A jeśli Legendy zdadzą test wytrzymałości,nic lepszego nie potrzebuję. Wiesz sam najlepiej Zbyszek,że testy wymagają nakładu. Zemex nie leży mi w ręku,choć to doskonałe wędki. Sportexa wymienionego nie znam,ale może kiedyś się przekonam.