Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 278030 razy)

yakuza

• Gość
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #1800 dnia: 24.11.2023, 08:42 »
Miałem trochę wędek, rzucałem siłowo i jeszcze żadnej nie złamałem
A i zdarzyło się rzucać znajomego karpiówką 3lb ile fabryka dała

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1801 dnia: 24.11.2023, 08:43 »
Albo za bardzo siłowo rzucone. Michał sporo tego łamie, prędzej tutaj upatrywał bym problemu.

Nie da się łowić w wiatr nie siłowo. Gównolit i tyle. Mam ze sobą legendy 3.9 150g. Dostają po tyłku zdrowo i nie pękają. Ten kijek od Mikado ,miał być do łowienia na 70m.maks.Krótką karierę zrobił. Ale fakt,trochę w tym sezonie ,wędek połamałem,co nie zmienia faktu,że dwa rzuty,to troszkę skromna wytrzymałość feedera 120 cw.

Online carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #1802 dnia: 24.11.2023, 08:45 »
Okno pogodowe,nęcisz,rozkładasz się,robisz drugi rzut świerzo nabytą wędką i ?
Mikado Katsudo distance 3.6 120 cw.
Podajnik 70g raz nabity...

Może czas odstawić siłkę.

Mam nadzieję,że reklamacja bezproblemowa będzie.

Współczuję, znam ten ból. Złamały mi się tak 2 wędki w 1 i 2 rzucie, u mnie rzuty nie były siłowe, bo 3.3m na max 30m i 3.0m na może 18-20m. To są uszkodzenia transportowe, puknięte gdzieś było, osłabione i trach. U mnie reklamacje przebiegły bez zastrzeżeń, choć do jednej na element czekałem  z 7-8  tygodni, więc trochę mnie to już denerwowało, bo kupiłem we wrześniu by pobawić się nowym nabytkiem z jesiennymi rybami, a nie było mi dane. Daj znać jak się potoczy serwis.

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #1803 dnia: 24.11.2023, 08:46 »
Okno pogodowe,nęcisz,rozkładasz się,robisz drugi rzut świerzo nabytą wędką i ?
Mikado Katsudo distance 3.6 120 cw.
Podajnik 70g raz nabity...

Może czas odstawić siłkę.

Mam nadzieję,że reklamacja bezproblemowa będzie.

Współczuję, znam ten ból. Złamały mi się tak 2 wędki w 1 i 2 rzucie, u mnie rzuty nie były siłowe, bo 3.3m na max 30m i 3.0m na może 18-20m. To są uszkodzenia transportowe, puknięte gdzieś było, osłabione i trach. U mnie reklamacje przebiegły bez zastrzeżeń, choć do jednej na element czekałem  z 7-8  tygodni, więc trochę mnie to już denerwowało, bo kupiłem we wrześniu by pobawić się nowym nabytkiem z jesiennymi rybami, a nie było mi to dane. Daj znać jak się potoczy serwis.

Liczę na zwrot kosztów,bo to się nie nadaje.

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1804 dnia: 24.11.2023, 08:54 »
Tak jak Karol pisze uszkodzenie w transporcie lub wada fabryczna równo ucięło (jak kiedyś składałem reklamacje to pewien pan powiedział że jak pękła wędka i jest równo to ich wina a jak szarpane to użytkownika ).
A ten ból chyba każdy zna niestety :'(

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #1805 dnia: 24.11.2023, 09:00 »
Tak jak Karol pisze uszkodzenie w transporcie lub wada fabryczna równo ucięło (jak kiedyś składałem reklamacje to pewien pan powiedział że jak pękła wędka i jest równo to ich wina a jak szarpane to użytkownika ).
A ten ból chyba każdy zna niestety :'(

Trochę tych wędek zniszczyłem,ale nigdy mi nie połamał się dolnik,więc może faktycznie wada fabryczna.

Online booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1806 dnia: 24.11.2023, 09:05 »
Trochę mięska widać. Nie powinno to to strzelić przy podajniku 70g.
Panowie, policzmy głosy:

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #1807 dnia: 24.11.2023, 09:06 »
Albo za bardzo siłowo rzucone. Michał sporo tego łamie, prędzej tutaj upatrywał bym problemu.

Moim zdaniem po części być może technika ale bardziej upatrywał bym kij i jego konstrukcje - pytanie dlaczego dobry firmowy dystans to koszt ponad 1000 zł za szt.
A no dla tego że to musi tyle kosztować nie wyważajmy drzwi są marki i ich produkty polecane. A szukanie białego kruka kończy się wydaniu kasy. Wiem coś o tym polując pod siebie w kijach  do dalekiego lotu.
Maciek

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #1808 dnia: 24.11.2023, 09:32 »
Umówmy się,podajnikiem 70g,kijem o cw 120g i to 3.6m,nie da się bardzo siłowo rzucić,także obstawiam wadę.

Offline Zbigniew Studnik

• Ekspert
  • Reputacja: 463
  • No kill
« Odpowiedź #1809 dnia: 24.11.2023, 09:47 »
Nie odważył bym się rzucić kijem 120 cw nabitym podajnikiem 70g na maxa. W ogóle przy dystansie dużo lepiej mieć zapas mocy. Jasne zdarzają się niedoszacowane kije , zdarzą się dobre tanie kije ale . .. Ilość czasu i kasy potrzebnej na testy powoduje, że z mojej perspektywy lepiej kupić raz i dobrze. Na rynku dystansowym robi się coraz ciekawiej więc jest w czym wybierać. Na pewno są już pozycję lepsze od zemexow
Michał podejrzewam , że gdybyś podliczył kasę, czas wysyłki itp to miałbyś exterity albo nowego sportexsa exclusive rs2 + Shimano power aero mgs 14000. Czyli na ten moment moim zdaniem najlepszy możliwy do kupienia zestaw.

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #1810 dnia: 24.11.2023, 10:06 »
Nie odważył bym się rzucić kijem 120 cw nabitym podajnikiem 70g na maxa. W ogóle przy dystansie dużo lepiej mieć zapas mocy. Jasne zdarzają się niedoszacowane kije , zdarzą się dobre tanie kije ale . .. Ilość czasu i kasy potrzebnej na testy powoduje, że z mojej perspektywy lepiej kupić raz i dobrze. Na rynku dystansowym robi się coraz ciekawiej więc jest w czym wybierać. Na pewno są już pozycję lepsze od zemexow
Michał podejrzewam , że gdybyś podliczył kasę, czas wysyłki itp to miałbyś exterity albo nowego sportexsa exclusive rs2 + Shimano power aero mgs 14000. Czyli na ten moment moim zdaniem najlepszy możliwy do kupienia zestaw.

Na dystanse 80-110m,mam Legendy i póki co trzymają się bez problemowo,nawet z podajnikami 100g podwójnie nabitymi.

Dziś miało być łowienie na 73 metrze. To żaden dystans,a już napewno nie wymagający  bardzo siłowego rzutu.
70g podajnik dla kija 120cw,uważam za normalne ,robocze obciążenie. 

Mam ogląd ile wydałem na testy i do tej pory,wszystkie połamane feedery z tego sezonu,nie zbliżyły się kosztowo,do ceny jednego Zemexa Rampage. A jeśli Legendy zdadzą test wytrzymałości,nic lepszego nie potrzebuję. Wiesz sam najlepiej Zbyszek,że testy wymagają nakładu. Zemex nie leży mi w ręku,choć to doskonałe wędki. Sportexa wymienionego nie znam,ale może kiedyś się przekonam.

Offline Zbigniew Studnik

• Ekspert
  • Reputacja: 463
  • No kill
« Odpowiedź #1811 dnia: 24.11.2023, 10:15 »
Niestety testy kosztują.

Offline PrzemekM

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 142
« Odpowiedź #1812 dnia: 26.11.2023, 14:25 »
Witam, pomimo przeziębienia instynkt łowcy okazał się silniejszy i postanowiłem wybrać się nad wodę chociaż na  parę godzin. Niestety do godziny 12:00 praktycznie nie dało się wędkować, po każdym wypuszczeniu zestawu wędka na bok i odmrażanie żyłki i przelotek. Po południu mróz trochę ustąpił i dało się normalnie puszczać zestaw. W sumie za 3 godziny łowienia złapałem 2 jazie i 2 klenie w tym jeden dość okazały bo 45 cm. Pozdrawiam Wszystkich.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #1813 dnia: 26.11.2023, 14:41 »
Szacun Przemek
U mnie piździ jak w kieleckim i ani mi w głowie rybki - wolę w ciepełku posiedzieć

Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #1814 dnia: 26.11.2023, 14:55 »
Zaczynamy najpiękniejszy fragment sezonu :)
Oby ochłodzenie trwało jak najdłużej

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka