Autor Wątek: Nowe zanęty Górka  (Przeczytany 14759 razy)

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Nowe zanęty Górka
« Odpowiedź #45 dnia: 01.04.2023, 14:54 »
Michał coś zwyczajnie Cię boli i widać to było w postach u Ani. I nie chce mi się ciągnąć tej rozmowy. Ale powinieneś zacząć od siebie a nie pisanie tutaj swoich mądrości życiowych. A to czy dana zaneta lub flagowy tylefon dla kogoś na chwilę obecną jest najlepszy to za rok już taki być nie musi. Może a nawet powinien chwalić coś innego co jest faktyczni lepsze. A Twój tekst który skomentowałem był naprawdę smutny. Niektórzy coś starają się w życiu zrobić, osiągnąć. A niektórzy na kanapie go przespać i niczego nie osiągając. Tylko Ci pierwsi nie mają takich problemów jak Ci drudzy tutaj.

Chłopie na jakiej podstawie oceniasz mnie i moje życie? Dobrze się czujesz ? Kultura na tym forum nie była wysokich lotów,ale teraz mocno pikuje.
Niczego w życiu mi nie brak,i oby tylko wiodło mi się jak teraz,a będę szczęśliwy do końca swoich dni.
Nie każdemu zależy na kasie,rozgłosie i firmie,której musi podporządkowywać każdy swój dzień,365 dób w roku.
Facet (Górek) jest na topie,ma biznes,ale w momencie powinięcia się nogi,gorszej dyspozycji,wypalenia wędkarskiego,firma staje przed obliczem upadku,bo jej twarzy nie wiedzie się. To się nazywa bezlitosna zależność.
I co wtedy zostaje ? Rodzina której nie założył ? Przyjaciele,którzy trwają doputy,dopuki kasa gra ?
Nie wiem dla czego tak ciężko to zrozumieć. Być może świat faktycznie jest przewartościowany i fundamenty już się nie liczą.

Nęcę zanętę za 1.70 zł za kilogram,wyniki mam zadowalające,żeby nie powiedzieć znakomite,kto potrzebuje drogiej zanęty,droga wolna.

Założyciej tematu i Modus słusznie zaznaczyli sens marketingu Górka ,szkoda że mało kto to zrozumiał.

Nic mnie nie boli. O pewnych sprawach,trzeba mówić głośno,żeby dać ludziom chociaż do myślenia,czy przypadkiem ktoś nie chce nas wykorzystywać i nabijać w butelkę.

Hejt ,to najłatwiejsza droga,bezrefleksyjna,ale zupełnie nie jest moim udziałem.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 01.04.2023, 14:57 »
Michał, dodam tylko, że dochodzi też kwestia bycia fanem. Jakakolwiek próba krytyki idola kończy się ogromnym zacietrzewieniem ze strony fanów. Wielokrotnie to na tym forum widziałem.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
« Odpowiedź #47 dnia: 01.04.2023, 15:00 »
Michał, dodam tylko, że dochodzi też kwestia bycia fanem. Jakakolwiek próba krytyki idola kończy się ogromnym zacietrzewieniem ze strony fanów. Wielokrotnie to na tym forum widziałem.

A to to masz rację Mateusz. Zdecydowanie zachowanie powielane w każdej takiej sytuacji.

Offline krzysztof4101997

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #48 dnia: 01.04.2023, 15:01 »
,, I co wtedy zostaje ? Rodzina której nie założył ? Przyjaciele,którzy trwają doputy,dopuki kasa gra ?
Nie wiem dla czego tak ciężko to zrozumieć. Być może świat faktycznie jest przewartościowany i fundamenty już się nie liczą.'' - ogarnij się chłopie.

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #49 dnia: 01.04.2023, 15:08 »
Kurczę, ale czy Kacper ma być do końca życia tylko uczniem Zbyszka? Facet zapracował latami na swoją pozycję w wędkarskim biznesie, ma rozpoznawalne nazwisko i pod nim sprzedaje. Czy musi być mistrzem świata, żeby to robić? Dostajemy towary sygnowane przez tego gościa, którego doskonale znamy z internetu i wiemy, że łowić umie tak, jak pewnie wielu z nas bardzo by chciało. Nie chce być tylko detalistą opychającym produkty innych marek i ja go za to szanuję, choć faktycznie wartości dodanej tam często za wiele nie ma - np. jego sticki nie są jakoś fajniejsze niż te od Dave'a Harrella (pomijając już nawet, że są brzydsze ;) ). Za to sensowne spławiki do bolonki w gramaturze 20g to coś, co nie tak łatwo znaleźć w innych sklepach i fajnie, że mu się chciało je wypuścić.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #50 dnia: 01.04.2023, 15:22 »
O niektórych rzeczach , sklepach , osobach tu najlepiej nie mówić a przynajmniej nie neutralnie czy negatywnie , bo zostaje się ukrzyżowanym przez wyznawców ;)

Pozdrawiam Łukasz

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #51 dnia: 01.04.2023, 15:25 »
Lukas, :thumbup: :bravo:
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #52 dnia: 01.04.2023, 16:01 »
Panowie, po ostatnich dyskusjach czy scysjach, proponuję aby wyluzować. Mamy odmienne zdania i co z tego? Nic, mamy i tyle :) Ważne aby nie dowalać sobie wzajemnie, bo pojawia się już eskalacja.

Ja dodam jedno do tej dyskusji. Pytał ktoś dlaczego Górek puszcza nowe zanęty. Bo chce więcej zarobić, bo chce rozwijać sprzedaż swoich kolejnych produktów, które ida już pod jego logo. Zanęty Milewskiego nie muszą być z tego powodu gorsze, po prostu Górek zarobi na nich więcej. Nie ma w tym nic złego.

Zastanówcie się po co istnieją firmy wędkarskie? Aby przekazywać wiedzę i robić rzeczy abyśmy mogli kupić najtaniej? Nie, one są po to aby zarabiać. To nie jakaś fundacja czy inna organizacja pożytku publicznego, której założyciele są filantropami :) I Górek robi dokładnie biznes. Rozwija się, jak z tymi zanętami i jestem pewien, że za 10 lat jego firma będzie dużo większa i oferta będzie znacznie szersza. Z korzyścią dla nas, bo my tez mamy przez to szerszą ofertę. A 'rynek' wszystko zweryfikuje. Jak zanęty się nie sprawdzą, to nie będą kupowane :)

Rozumiem, że dla niektórych z Was oglądających Górka jest jakaś niekonsekwencja, że wypuszcza zanęty, choć reklamował inne. Ale to element ekspansji jego firmy, same gliny i ziemie nie dadzą takiego zarobku, zwłaszcza, że im więcej ryb w wodach, tym mniej się będzie ich używać :) Nie zdziwcie się, jak wypuści zanęty feederowe i wejdzie w feedera a potem w karpiarstwo. Ewolucja. I powinniśµy się cieszyć, że polska firma osiąga takie sukcesy.

Michale, nie zgodzę się z tobą natomiast co do tego, że tytuły z imprez są jakby 'glejtem' zezwalającym na produkowanie zanęt. Nie trzeba tu być żadnym mistrzem wcale, tak jak ktoś kto tworzy dobrą whisky, nie musi być mistrzem w jej piciu. Trzeba kumać czaczę ogólnie, i on ją kuma na 100%. I jak pisali poprzednicy, wypuszczenie bubla to ryzyko dla samej marki, więc można przyjąć, że zanęta raczej trzyma poziom. Tym bardziej jeśli cenowo dopasowana jest do cen zanęt Milewskiego.

Lucjan

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #53 dnia: 01.04.2023, 16:23 »
Tak mniej więcej i na oko 100% np. sportowców, którzy osiągnęli sukces, najpierw reklamowało czyjeś produkty, a potem swoje. Jeśli założyli firmę, oczywiście. Normalna kolej rzeczy.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline pinoczet

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #54 dnia: 01.04.2023, 16:47 »
Tak mniej więcej i na oko 100% np. sportowców, którzy osiągnęli sukces, najpierw reklamowało czyjeś produkty, a potem swoje. Jeśli założyli firmę, oczywiście. Normalna kolej rzeczy.

Tylko właśnie jedni jak wydali zanęty to okazało się, że nie dość że słabe to i drogie. Do tego produkowane przez inną firmę, poznałem po kodzie weterynaryjnym. Na szczęście przygoda się szybko skończyła i wrócili pod skrzydła starego sponsora z podkulonym ogonem. Górkowi na szczęście to nie grozi, ma stabilną markę nawet jak zanęty nie wypalą to jest reszta biznesu

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #55 dnia: 01.04.2023, 17:15 »
Do tego produkowane przez inną firmę

To akurat często spotykana praktyka, która dotyczy również sprzętu i w której zasadniczo nic nagannego nie ma - zwłaszcza jeżeli dana firma (np. Górek-Gliny) wnosi jakiś wkład w postaci zanętowego przepisu czy sprzętowego projektu, nie ograniczając się do zasysania produktów już występujących w ofercie firmy-producenta. Daiwa robi wędki i kołowrotki dla Guru, Vimba robi spławiki dla rozlicznych firm, MVDE robi zanęty dla Robinsona, Maros (podobno) robi zanęty dla Daiwy etc.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #56 dnia: 01.04.2023, 17:16 »
Do tego produkowane przez inną firmę

To akurat często spotykana praktyka, która dotyczy również sprzętu i w której zasadniczo nic nagannego nie ma - zwłaszcza jeżeli dana firma (np. Górek-Gliny) wnosi jakiś wkład w postaci zanętowego przepisu czy sprzętowego projektu, nie ograniczając się do zasysania produktów już występujących w ofercie firmy-producenta. Daiwa robi wędki i kołowrotki dla Guru, Vimba robi spławiki dla rozlicznych firm, MVDE robi zanęty dla Robinsona, Maros (podobno) robi zanęty dla Daiwy etc.

W puntk :thumbup:
Szczególnie w przypadku kulek niektórym to do mózgu nie jest w stanie się przedostać.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline LUKAPIO

• Ekspert
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #57 dnia: 01.04.2023, 19:41 »
A ja się cieszę, że polska firma się rozwija i mam nadzieję, że będzie oferowała wysoką jakość. I niech takich firm -  polskich firm! - będzie jak najwięcej. Będzie konkurencja dla zachodu. Nie samym Sobubaitsem żyje człowiek.
Profil na Instagramie: lukapio_fishing
Profil na Facebooku: Lukapio Fishing

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 209
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #58 dnia: 01.04.2023, 20:22 »
Mimo, że dosyć często kupuję u Górka, to gdyby nie ten wątek to nawet bym nie wiedział o tych zanętach. A to znaczy, że chyba marketing Kacpra nie jest zbyt nachalny. Co do polemiki w tym wątku, to nie bardzo rozumiem zarzuty czy pretensje pod adresem poszerzenia oferty biznesowej ww o ofertę zanęt. To, że wcześniej Kacper używał/promował inne zanęty to nie znaczy, że nie może/ powinien promować teraz swojej serii. To nie znaczy też, że te poprzednie są złe i np nie będzie ich już używał. Może po prostu brakowało mu w ofercie innych firm takich mieszanek jakie teraz sam oferuje ? A może te zanęty, które teraz wypuścił, na których recepturę i proces komponowania pewnie miał wpływ, mają być dobrym dodatkiem do mieszanek, których używał wcześniej ? A może po prostu zainsirował się swoim idolem Z.Milewskim i też chciał mieć swoją serię zanęt ? A może po prostu rozwija firmę i co za tym idzie poszerza ofertę produktów sygnowanych swoim nazwiskiem ? Pewnie wszystko po troszę..I bardzo dobrze, przecież nie można mieć do niego o to pretensji. A jak jeszcze się okaże, że te jego zanęty są całkiem dobre, a wykluczyć przecież tego nie można, to już w ogóle będzie ...ujadanie w internetach, znając polską mentalność i życzliwość środowiska.. )))))))

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #59 dnia: 01.04.2023, 20:56 »
Mimo, że dosyć często kupuję u Górka, to gdyby nie ten wątek to nawet bym nie wiedział o tych zanętach. A to znaczy, że chyba marketing Kacpra nie jest zbyt nachalny. Co do polemiki w tym wątku, to nie bardzo rozumiem zarzuty czy pretensje pod adresem poszerzenia oferty biznesowej ww o ofertę zanęt. To, że wcześniej Kacper używał/promował inne zanęty to nie znaczy, że nie może/ powinien promować teraz swojej serii. To nie znaczy też, że te poprzednie są złe i np nie będzie ich już używał. Może po prostu brakowało mu w ofercie innych firm takich mieszanek jakie teraz sam oferuje ? A może te zanęty, które teraz wypuścił, na których recepturę i proces komponowania pewnie miał wpływ, mają być dobrym dodatkiem do mieszanek, których używał wcześniej ? A może po prostu zainsirował się swoim idolem Z.Milewskim i też chciał mieć swoją serię zanęt ? A może po prostu rozwija firmę i co za tym idzie poszerza ofertę produktów sygnowanych swoim nazwiskiem ? Pewnie wszystko po troszę..I bardzo dobrze, przecież nie można mieć do niego o to pretensji. A jak jeszcze się okaże, że te jego zanęty są całkiem dobre, a wykluczyć przecież tego nie można, to już w ogóle będzie ...ujadanie w internetach, znając polską mentalność i życzliwość środowiska.. )))))))
Tyle pytań... bez odpowiedzi... :P