Autor Wątek: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?  (Przeczytany 10531 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?
« Odpowiedź #75 dnia: 09.12.2023, 08:49 »
Daiwa a Winner nie ma co porównywać ,to przepaść :beer:

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #76 dnia: 09.12.2023, 12:34 »
Przepaść na korzyść Winnera :) ? Nie przesadzajmy mam kije do 140g i nie są to złe wędki.

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #77 dnia: 09.12.2023, 12:44 »
Wspomniany Korum Allrounder Quiver 11FT - 1.25lb jest mocnym kijem na karpie ?

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #78 dnia: 09.12.2023, 14:35 »
Ten quiver ma szacowane cw około 60 gr ale kije są mocne ,taki patyk na ciężkie warunki i większe ryby ,możesz iść też w barbela.quivera 12 ft jeszcze mocniejsze wędki :beer:

Offline perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #79 dnia: 09.12.2023, 14:38 »
Tylko ja nie potrzebuję kija 12 bo mam takie kije. Ja potrzebuję kij 11 ewentualnie 10 ale wolał bym 11. Nie miałem nigdy w rękach ani Koruma ani Monstera a także Daiwy. Tu nie jest mowa o rybach do 3kg a o takich +5kg i ponad 10.

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #80 dnia: 09.12.2023, 14:43 »
Korum robi według mnie bardzo dobre i wmiare przystępne patyki ,mam Barbele 11 ft 1,75 lbs i chwale ,ale używam ich z alarmami ,quivery mają wymienne szczytówki kolorowe ;)i są pod większa rybę dlatego o nich wspomniałem :thumbup:

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #81 dnia: 09.12.2023, 14:50 »
Mocne sztywniejsze feedery, które jeszcze kojarzę to Daiwa Black Widow 11 ft 100 gr ,Daiwa super slim power feeder i Garbolino zombie carp feeder :beer:

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #82 dnia: 09.12.2023, 14:54 »
Tu nie jest mowa o rybach do 3kg a o takich +5kg i ponad 10.

W takim razie z Daiwy patrz na kije Power Feeder.
Dzierżno uzależnia

Offline perkusista30

• Ekspert

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #84 dnia: 09.12.2023, 15:05 »
To jeden z dwóch drugi to Barbel quiver 12 ft :beer:

Offline wes73

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #85 dnia: 09.12.2023, 15:41 »
Monster X 10ft to była pierwsza wędka do metody. Prze-łowiłem tym kijem pełne dwa sezony na komercjach. Kijek fajnie pracuje pod karasiami, karpie w oklolicach 7-10kg to również pełna parabola. Wędka pracuje na pełnej długości i przez te dwa sezony przy każdym holu miałem banana na ustach(frajda z holu jest dla mnie najważniejsza). Mimo tego że poszedłem w wyższy segment sprzętu , Monster X zawsze jest ze mną jak jadę na metodę. Na 100% nie sprzedam wędki która dostarczyła mi tyle frajdy i emocji. 11ft Nie posiadałem więc się nie wypowiem.
Pozdrawiam Wiesław

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
Szukam feedera 11ft na komercję - Preston Monster x?
« Odpowiedź #86 dnia: 10.12.2023, 18:44 »
MaRaS co ty wystartowałeś z reklamą Daiwa N’zon Z?perkusista szuka kija za 500 PLN na sztywno
W tej cenie ciężko będzie znaleść Zetkę,tym bardziej że wielu wędkarzy kiepsko ocenia te kijki.Sam również byłem posiadaczem ale na szczęście w krótkim czasie, ze względu na szczytówki bardzo kruche,i w wysokiej cenie.(wędkarstwo to moje hobby a nie sport),i to tylko moja ocena nie „mistrza okręgu”. Wydaje mi się że sam swojego chciałeś sprzedać  na giełdzie,jeśli się nie mylę jak możesz opisz z jakich względów chciałeś sprzedać tak reklamowany przez siebie kijek.Chyba że najpierw reklamujesz  i nagle pojawi się na giełdzie
Ps:ja długo próbowałem sprzedać swoją Zetkę i udało się dopiero po zjechaniu z ceny na grubo.Daiwa robi świetne kołowrotki ale rozwijać się trzeba i w końcu zrobią święty Graal .Sparzyłem się na nie tanim kijku i Daiwa poszła w odstawkę jeśli chodzi o kijki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podoba mi się jak ludzie nie wiedzą o czym piszą i im się coś wydaje :D. Owszem sprzedawałem wędkę z serii N'zon a dokładnie kij daiwa n'zon z medium feeder 3,6m 80g w 3składzie którego wygrałem a zarówno jego długość jak i fakt że wędka jest 3częściowa mi nie odpowiadało. Także nijak się to ma do Twoich insynuacji jako bym reklamował te wędki, używam różnych modeli od kilku lat i jestem z nich bardzo zadowolony zwłaszcza że większość została kupiona w cenie ok 600zł co uważam za bardzo dobrą cenę. Druga sprawa nie rozumiem ludzi którzy twierdzą że te wędki mają kruche szczytówki bo ja do tej pory uszkodziłem tylko jedną i to tylko dlatego że przeciążyłem kij na szczytówce 1,5oz, jeżeli ktoś nie sprawdza czy żyłka lub plecionka nie jest owinięta na szczytówce to kończy się jak się kończy i to nie wina szczytówki a użytkownika. Moi koledzy z ekipy też je mają i też chwalą a to co napisałem to jest moja subiektywna opinia do której mam prawo. Pozdrawiam
MaRaS : po pierwsze czasami lepiej napisać”moim zdaniem”by ludzie mogli zrozumieć że autor może się mylić,po drugie mylisz insynuacje z zadanym pytaniem? na które powinno się odpowiedzieć;a nie szukać insynuacji,i mi również podoba się jak ludzie niewiedzą co piszą ,bo nie rozumieją co czytają,po trzecie nie rozumiem ludzi którzy wyszukują insynuacji w żartobliwym pytaniu,polecam się rozluźnić na naszym forum. Pozdrawiam 🫡

Ps: perkusista30 jak nie kupiłeś jeszcze to bierz Monster będziesz zadowolony.Najlepiej porównaj sobie ugięcia eski i monstera.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #87 dnia: 11.12.2023, 19:24 »
Mnie do zakupu Monstera 11 ft. przekonał ostatecznie film z wizyty Lee Kerry'ego w Polsce. W czasie wizyty Adam Niemiec zabrał go na wodę, gdzie występowały duże karpie, wędek jakich używali to właśnie Monster X 11 ft. i to była kropka nad i przy wyborze kija. Do mojego Monstera zamontowałem kołowrotek Preston Magnitude w rozmiarze 420.

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #88 dnia: 12.12.2023, 21:30 »
Do mojego Monstera zamontowałem kołowrotek Preston Magnitude w rozmiarze 420.
Mam dokładnie taki sam zestaw. Jestem bardzo zadowolony.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
« Odpowiedź #89 dnia: 13.12.2023, 02:54 »
Grzegorz, oczywiścię że będziesz kręcił wyniki, bo to parabola z jakimś tam zapasem mocy, ale nie jest to kij na miarę 800zł. W Guru dopłacamy ze 20% za markę, i to chyba każdy wie ;)

Uwierz mi, eSką 10ft też kręciłbyś równie kosmiczne wyniki na zawodach ;)
Uwierz mi, że stingerem bez problemu zrobię kosmiczny wynik w odpowiednich warunkach(niewielki dystans), czy to oznacza, że eSka jest przehypowana? Wspomniałem o znajomym co robi wyniki i używa Nguage bo ktoś kto robi wyniki potrafi zwracać uwagę na detale. Jeśli wybrał ten kijek to miał ku temu jakieś powody.