Autor Wątek: Drennan acolyte plus czy acolyte commercial 11ft ?  (Przeczytany 5603 razy)

Offline Jozi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
Odp: Drennan acolyte plus czy acolyte commercial 11ft ?
« Odpowiedź #30 dnia: 28.01.2026, 09:04 »
Ja dopiero będę stawiał pierwsze kroki w feederze i też nabyłem drennana acolyte plus ale 9 stopowego.
Kijek ma służyć do lekkiego łowienia na dystansach do 25m koszykami 15-20g ewentualnie bombkami, w wodach PZW.
Kijek jest mega finezyjny, mało jest info na jego temat, ale po jego obmacaniu widzę, że będzie z niego pociecha.
Póki co planuję jego współpracę ze starym poczciwym Shimano Super X 4000 z hamulcem walki. Co prawda super x jest dość ciężki, bardziej wagowo pasuje mi Daiwa Nzon LT500S-CP, tylko nie wiem jak będzie z rzutami bo kijek jest zbrojony w modłę matchową ( wysokie i małe przelotki), ale o ile pamiętam takie zbrojenie w spinningu objawiało się dobrymi właściwościami rzutowymi ze względu na spójny tunel prowadzenia linki. Jak większa szpula od Daiwy nie będzie przeszkadzać, to lżejszy młynek będzie bardziej komfortowy. Wniosek z tego, że acolyte i commercial są zbrojone w inne sety przelotek?

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 60
Odp: Drennan acolyte plus czy acolyte commercial 11ft ?
« Odpowiedź #31 dnia: 28.01.2026, 20:51 »
Dwie pierwsze przelotki w Acolyte Commercial 11ft i w Acolyte Plus Feeder 11ft.