95 % firm tam robi
Tylko dlaczego niektóre tyle kosztują ?
Temat rzeka i dla niketórych jak ostatnio się przekonałem drażliwy 
JK
Ja wiem dlaczego. Wiele firm ustawia swoje ceny w szeregu cenowym jakie wyznaczają inne firmy. Niestety, karpiarzom nie oferuje się taniego sprzętu. Jak ja widzę łóżko karpiowe za 300 funtów, to ogarnia mnie śmiech. Tyle kosztuje tańsza sofa

Normalnie nie ma szans aby taki produkt miał cenę relatywną do użytych materiałów, jakości i przeznaczenia. Po prostu jest lepszy od innych łóżek, takich za 200 funtów. Powinien tak naprawdę kosztować 150 funtów, a to za 200 połowę tej ceny - czyli stówkę.
Ostatnio zrozumiałem dlaczego nowa kamera Fishspy kosztować ma 250 funtów. Bo jest dopasowana do karpaiarza! Skoro WaterWolf to 100 fuli, taki Fishspy powinien się wycenić góra na 150 funtów, jak nie na stówkę.
Terraz zanęty. Tam jest też umowa cenowa. Zanęty w UK kilowe kosztują około 4 funtów, 2 kilowe 6 funtów. Super jakość, super składniki, potwierdzona skuteczność. Ale karpiarze już mają kulki proteinowe w cenie około 10 funtów za kilogram. Zupełna przesada! Rozumiem, że powinny być droższe - 6 funtów?

W ogóle wszystko co karpiowe jest cholernie drogie,,,
To samo jest z Goo, kogoś tutaj poniosło. Zobaczył, że produkt jest wydajniejszy, więc cena poszła na 12 funtów. Szczerze? Warty jest połowę tego. Niestety, skoro nie ma innego zamiennika używa się tego co mamy.
Ale jest tez pozytywna strona wysokich cen. Karpiarze nie walą do wody ton towaru, zaledwie setki kilogramów! Gdyby wszystko było tańsze, wody byłyby jeszcze bardziej zanieczyszczone. Wysokie ceny powodują, że szukamy oszczędności.