Autor Wątek: Chińskie auta  (Przeczytany 36075 razy)

Offline Jozi

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
Odp: Chińskie auta
« Odpowiedź #180 dnia: Dzisiaj o 09:10 »
Ale ja nie mam z niczym problemu. Ja tylko zwróciłem uwagę na porównanie wydechow. Ale ty chyba masz za to smutne życie, skoro masz oblatane w prawo i w lewo wszystkie fora o autach z temu.
Zostaw, w tej dziedzinie ten człowiek jest niereformowalny, obiecywał, że nie będzie się odzywał, nie dotrzymał, biega po internetach i szuka jakichś pojedyńczych przypadków o awariach-to nie jest zdrowe, więc ewidentnie to jest jego problem i jego krucjata i jakakolwiek dyskusja nie ma sensu-bo on znalazł wrzutkę w necie, że coś komuś się zepsuło :facepalm: :facepalm: :facepalm: i koniec, to, że są tysiące zadowolonych użytkowników nie ma dla niego najmniejszego sensu, bo on znalazł wpis na grupie FB jakiegoś randoma. Dodam tylko, że w dobie netu informacje należy rzetelnie sprawdzać, a nie przyjmować jako pewnik, bo w dobie płatnych farm trolli niektórzy zwyczajnie mają płacony hajs za wywołanie jakiegoś efektu w sieci, czy to politycznego, czy gospodarczego.
Cokolwiek porównywać to trzeba mieć odpowiednią próbkę i to w funkcji czasu, a ten najlepiej zrewiduje co jest dobre, co nie. Póki co największą zaletą wprowadzenia aut chińskich jest spadek cen europejskich.
Dzięki chińczykom przy zakupie volvo otrzymałem 30 tysi rabatu, gdzie kolega kupował przed tym chińskim boomem to nawet wycieraczek nie chcieli za bardzo dodać w gratisie.
Wyliczyli mu cenę katalogowa i po balu :-[ :-[.
Jak jestem na forum volvo i czytam jakie różne przypadki się z nimi dzieją, to wypadało nie kupować :facepalm:.
Jakie obecnie auta są bezawaryjne i bezproblemowe?Takie, którego nie mamy.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 429
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #181 dnia: Dzisiaj o 10:24 »
Wydech w mojej 6,5 letniej Astrze, która ma 177kkm nalotu.

Dzierżno uzależnia

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #182 dnia: Dzisiaj o 11:33 »
Chiński to może być czajnik a nie samochód ;D ;D ;D ;D
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 25.90 kg
Amur -> 17 kg

Offline piszczu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 56
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #183 dnia: Dzisiaj o 11:48 »

Napisane z Chińskiego telefonu? ;)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2298
  • MFT
« Odpowiedź #184 dnia: Dzisiaj o 11:50 »

Głęboka myśl...

W Chinach 70% aut na drogach to auta rodzimej produkcji.

W Chinach jeździ 470 mln aut, w całej UE jeździ ich 260 mln.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #185 dnia: Dzisiaj o 12:06 »
 Tak na rozluźnienie atmosfery bo poważni jak w kościele jesteście w tym wątku 8)
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 25.90 kg
Amur -> 17 kg

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2298
  • MFT
« Odpowiedź #186 dnia: Dzisiaj o 12:07 »
A, to przepraszam :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Online carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 363
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #187 dnia: Dzisiaj o 12:49 »
Wydech w mojej 6,5 letniej Astrze, która ma 177kkm nalotu.

I o czym to świadczy? Wg mnie o niczym. Stawiasz 2 astry, 2 omody, 2 dowolne auta -jeden jeżdżony w trasach, drugi tylko wokół komina, w lecie na trawniku nie betonie, oraz w ogrzewanym garażu zimą, gdzie codziennie wszystko się rozpuszcza i rozmarza i w każdym z tych aut, pomimo, że z tej samej marki wydech będzie wyglądał inaczej, te z trawy i z ogrzewanego garażu będą z rudym nalotem. Jeśli producent zastosował nieodpowiednią stal do wydechów problem będzie globalny, wyciąganie pojedyńczych przypadków jest po prostu głupie, co do Ciebie zupełnie nie dociera i marka nie ma tu absolutnie znaczenia, po prostu by ocenić produkt produkowany masowo NIE MOŻNA ferować wyroków na podstawie jednego egzemplarza.  To samo tyczy się przebiegu, bywa że auta mające po 400-500 tys przebiegu wyglądają wewnątrz dużo lepiej niż te jeżdżące na krótkich odcinkach, stąd tak chętnie auta z Niemiec gubiły przebiegi przejeżdżając przez polską granicę. Zacietrzewiłeś się...no właśnie, na co? Zachowujesz się jakby co najmniej ktoś Cię do zakupu namawiał lub nakazywał tym jeździć-daj ludziom wybór, samochodów idealnych nie ma i to jest pewnik, a cała reszta, to indywidualny wybór, jedni chińczyka, inni francuza, jeszcze inni poza niemcem nie widzą świata, a jeszcze kolejni widzą się tylko w japońcu. I tak być powinno.
Po forach latają tacy specjaliści, co nigdy nie siedzieli w aucie, naoglądali się internetów że w tiggo czy omodzie można wyrwać kolumnę kierowniczą jak mocno się potelepie-no i jest to prawda, tylko Ci krzykacze krzyczą, że jest to złom, a to jest celowy zabieg chinoli, którzy dali mocowanie kolumny ze stopów łamliwych, by przy uderzeniu kolumna nie zgniotła człowiekowi twarzy czy klaty i tacy to specjaliści zza szybki kompa.

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
« Odpowiedź #188 dnia: Dzisiaj o 12:50 »
Akurat Opli to bym to nie dorzucałbym jak rozmawiamy o awaryjności. Ciągle pozapalane kontrolki, bo marka na problem czujniki po ludzku wstawić, wysypujące się turbiny przy 80k km w kilku przypadkach i rózne inne dziwne historie :) Firma, w której pracuję, 3 lata temu przeszła na Ople i chyba nie mieliśmy bardziej awaryjnej floty samochodowej niż obecna :D  Poprzednie fordy spisywały się o niebo lepiej i do nich wracamy, ale te jeszcze trzeba 2 lata przemęczyć ;P
Plum

Online carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #189 dnia: Dzisiaj o 13:07 »
Akurat Opli to bym to nie dorzucałbym jak rozmawiamy o awaryjności. Ciągle pozapalane kontrolki, bo marka na problem czujniki po ludzku wstawić, wysypujące się turbiny przy 80k km w kilku przypadkach i rózne inne dziwne historie :) Firma, w której pracuję, 3 lata temu przeszła na Ople i chyba nie mieliśmy bardziej awaryjnej floty samochodowej niż obecna :D  Poprzednie fordy spisywały się o niebo lepiej i do nich wracamy, ale te jeszcze trzeba 2 lata przemęczyć ;P

Ale może wydechy im nie rdzewieją 8)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 429
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #190 dnia: Dzisiaj o 13:19 »

Ale wiesz o tym, że 4 lata temu Opole jako niemiecki Opel przestał istnieć? Przejął go Stellantis, teraz kazdy Opel to Peugeot/Citroen, i nic nie ma wspólnego z Oplami z przedostatniej generacji czy to Astry K czy Inigni B.

Tyle się znacie na motoryzacji co ja na balecie, po za kilkoma wyjątkami nie mam tu z kim rozmawiać, bo tylko obnażacie swoją niewiedzę.

Z tym szajsem będziento samo co z Daewoo, zbiodegradują się w ciągu 5-10 lat i znikną z rynku, a idioci zostaną z niesprzedawalną kupką gruzu na podjeździe.
Dzierżno uzależnia

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
« Odpowiedź #191 dnia: Dzisiaj o 13:35 »
Nie wiem i nie interesuje mnie to. Podałem Ci konkretny przykład na marce europejskiej, że też miodu nie ma, nawet w nowych samochodach.
Plum

Online carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #192 dnia: Dzisiaj o 13:37 »
Tyle się znacie na motoryzacji co ja na balecie, po za kilkoma wyjątkami nie mam tu z kim rozmawiać, bo tylko obnażacie swoją niewiedzę.

Dziękujemy, że mamy Ciebie niosącego nam kaganek oświaty.... :P tak szczerze mówiąc, to najbardziej sam się obnażyłeś. 8)

Z tym szajsem będziento samo co z Daewoo, zbiodegradują się w ciągu 5-10 lat i znikną z rynku, a idioci zostaną z niesprzedawalną kupką gruzu na podjeździe.
Nic się nie zbiodegraduje, inaczej, nie szybciej aniżeli inne marki. Zabezpieczenie w omodach jest bardzo dobre , co powie Ci każdy blacharz, jest ocynk, mnóstwo mastyki na podłodze, profili progów zabezpieczone od wewnątrz-chciałoby się by każde było tak zabezpieczone antykorozyjnie, ale co ja tam wiem 8)

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 47
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #193 dnia: Dzisiaj o 14:56 »

Ale wiesz o tym, że 4 lata temu Opole jako niemiecki Opel przestał istnieć? Przejął go Stellantis, teraz kazdy Opel to Peugeot/Citroen, i nic nie ma wspólnego z Oplami z przedostatniej generacji czy to Astry K czy Inigni B.

Może masz i rację. Tylko co zrobisz jak Twój sen się nie spełni i za te 5-10 lat będziesz miał wybór, albo idziesz w chinola, albo przesadzasz się na rower?
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline piszczu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 56
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #194 dnia: Dzisiaj o 15:22 »
maszek95,

Ale o czym my tutaj mówimy ;D przecież tak samo było 10-15 lat temu z telefonami jak wchodziły Chińskie marki... też każdy mówił, że to gówno do niego się nie nadające potem zaczęli kalkulować i teraz co drugi z chińczykiem w kieszeni lata... co nam zostało iPhone, Samsung i Chińczyki no i jeszcze Google coś tam próbuje, a gdzie te wszystkie marki, których tak bronili wcześniej? Nokia, Motorola itp?, gdyby kolega katystopej miał do wyboru nowego chińczyka za 150.000 zł w full wersji ze wszystkimi bajerami (które niemiec oferuje za 250k+) a niemieckiego golasa to by się na pewno dwa razy zastanowił... perspektywa zależy od punktu siedzenia i zasobności portfela

Już tutaj wcześniej pisałem, większość osób co kupuje nowe auta z salonu w obecnych czasach to raczej z myślą wymiany na kolejne modele po upływie gwarancji albo tuż przed, potem tymi wszystkimi bolączkami będą się przejmować Ci biedniejsi, potem oni odsprzedadzą z klasycznym przebiegiem 200/250k i żywot kolejnych generacji aut zatoczy koło