Autor Wątek: Porozumienia 2016  (Przeczytany 35826 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 163
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Porozumienia 2016
« Odpowiedź #30 dnia: 05.12.2015, 08:37 »
Nigdy aż tak publicznie tego nie napisałem więc z tąd ten błąd a wzorowałem sie na spostrzeżeniach jakie widziałem w róznych miejscach ten skrót. W takim razie raz jeszcze  CHWDOM

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #31 dnia: 05.12.2015, 08:57 »
:D :D :D
Lucjan

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 05.12.2015, 20:15 »
Coś czuję że znowu mazowieckie z nikim nie będzie miało

Tak i mi się zdaje ale cóż nic na siłę w takim razie pozostane w okręgu ciechanowskim.

Uchwała Nr 105/Z.O./2015
Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z 16 listopada 2015r. w sprawie porozumień międzyokręgowych na 2016 r.
Na  podstawie  §  46  p.  27)  Statutu  PZW  Zarząd  Okręgu  Mazowieckiego PZW nie  wyraża  zgody na podpisanie porozumień na 2016 rok dotyczących dostępu do wód.
Żenada.
Leje na OM i nie kupie w tym roku.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
« Odpowiedź #33 dnia: 08.12.2015, 21:35 »
Tłumaczenie :)

http://ompzw.pl/dlaczego_nie_ma_porozumien_z_innymi_okregami_w_roku_2016,news,685.html

Ja wolałbym, żeby wykupując pozwolenie w radomskim mieć możliwość korzystania z porozumień radomskiego. Teraz dokupując nie mam możliwości wędkować w lubelskim, bo członkowską wykupiłem w mazowieckim. Uhahahahaha....
Pozdrowienia
Czarek FKM

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 08.12.2015, 22:19 »
Czyli Czarku,członkowską na 2016 opłać w Radomiu to będziesz mógł korzystać z porozumień, a dopłatę zrób na Wawę. Skoro z nikim nie podpisali porozumienia to nic nie stracisz,a będziesz miał spory pakiet.
Ja się jeszcze zastanawiam czy robić dopłatę do Wawy.
Jeśli chodzi o tłumaczenie,to przecież mogą oddać część wód innym użytkownikom i nie będzie problemu z brakiem kasy na opiekę. Mają za dużo wody pod sobą i nie wyrabiają się z kasą . A jeszcze chcą więcej. Chyba w zeszłym sezonie przejęli okręg włocławsko-płocki i po co.

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #35 dnia: 09.12.2015, 15:08 »
Czyli Czarku,członkowską na 2016 opłać w Radomiu to będziesz mógł korzystać z porozumień, a dopłatę zrób na Wawę. Skoro z nikim nie podpisali porozumienia to nic nie stracisz,a będziesz miał spory pakiet.
Ja się jeszcze zastanawiam czy robić dopłatę do Wawy.
Jeśli chodzi o tłumaczenie,to przecież mogą oddać część wód innym użytkownikom i nie będzie problemu z brakiem kasy na opiekę. Mają za dużo wody pod sobą i nie wyrabiają się z kasą . A jeszcze chcą więcej. Chyba w zeszłym sezonie przejęli okręg włocławsko-płocki i po co.
Jak mozna czlonkowska opłacić gdzie indziej?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #36 dnia: 09.12.2015, 15:31 »
Jak mozna czlonkowska opłacić gdzie indziej?

Normalnie. Jeżeli oba okręgi mają równoważne porozumienia (czyt. bez dopłat), to idziesz do sklepu w sąsiednim okręgu, opłacasz składkę, a przy okazji zapisujesz się do innego koła. I tak możesz zaoszczędzić parę dych. Miejsce zameldowania nie obliguje do opłacania składki w okręgu, w którym się mieszka. :)

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #37 dnia: 09.12.2015, 15:36 »
Mazowiecki nie ma z nikim. A ja mieszkam w mazowieckim a chce oplacic gdzie indziej? Np. W radomskim?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 09.12.2015, 16:13 »
Mazowiecki nie ma z nikim. A ja mieszkam w mazowieckim a chce oplacic gdzie indziej? Np. W radomskim?

Mario, to opłacisz w radomskim okręgu i bez dopłat będziesz mógł wędkować w ichnich wodach oraz wodach okręgów, z którymi okręg radomski podpisał stosowne porozumienia.

Jeżeli okręg mazowiecki nie podpisał z nikim umowy (co dla mnie jest jakąś patologią i stawianiem członków okręgu na klapie od sedesu),  to wykupując kartę w radomskim będziesz mógł wędkować w mazowieckim po wniesieniu dodatkowych opłat. Jakich? Tego nie wiem...

Skoro Gorzów Wlkp. potrafi dogadać się z Zieloną Górą i odwrotnie, nawet jeżeli są symboliczne dopłaty ze strony ZG, co ma sens, to co ten mazowiecki wyrabia?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #39 dnia: 09.12.2015, 16:30 »
Wiecie, jak jest z Białymstokiem?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Czarek

• Ekspert
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
« Odpowiedź #40 dnia: 09.12.2015, 16:36 »
Panowie
To się niedługo zmieni. Kartę będzie można wyrobić tylko w miejscu zameldowania. Co za tym idzie składkę członkowską też :(

Wraca nowe...
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #41 dnia: 09.12.2015, 16:54 »
Tyle że miejsca zameldowania nie będzie już w dowodzie.
To co, żeby opłacić kartę, trzeba wystąpić do urzędu o wydanie zaświadczenia o zameldowaniu?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Czarek

• Ekspert
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
« Odpowiedź #42 dnia: 09.12.2015, 18:04 »
Nie wiadomo od kiedy zniosą obowiązek meldunkowy. Sądząc po tym co się dzieje teraz = pewnie nieprędko.
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #43 dnia: 09.12.2015, 18:11 »
Panowie
To się niedługo zmieni. Kartę będzie można wyrobić tylko w miejscu zameldowania. Co za tym idzie składkę członkowską też :(

Wraca nowe...

A, Gucio tam. Na 2016 ma być po staremu, czyli kiedyś po nowemu :) Poza tym piszesz o wyrobieniu karty, którą wydaje, jak się nie mylę, starostwo. Karta to takie lejce na łowienie ryb, jak prawo jazdy na prowadzenie auta. Opłat corocznych dokonuje się w oparciu o legitymację członkowską, która jest pochodną wewnętrznych przepisów pizeddablju.

Sam system jest, jak widzę, problemem. Ale to temat na osobny wątek, również z uwzględnieniem tak często zachwalanych na różnych forach modeli użytkowania wód stosowanych w innych krajach.

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #44 dnia: 09.12.2015, 18:16 »
Nie wiadomo od kiedy zniosą obowiązek meldunkowy. Sądząc po tym co się dzieje teraz = pewnie nieprędko.

Nie zniosą. Znosząc, państwo wbiłoby sobie zapałkę w oko. Zniosą, jak ustawowo każdy zarobi chipa w d... i będzie systemowo namierzalny. Orwellowska wizja świata już się dzieje :)