Autor Wątek: Woj. Śląskie - Wasze ulubione łowiska  (Przeczytany 127173 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Woj. Śląskie - Wasze ulubione łowiska
« Odpowiedź #135 dnia: 20.03.2017, 19:52 »
Rudziniec ale póki co trwa chyba jeszcze przebudowa łowiska, sprawdź na Fb
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #136 dnia: 20.03.2017, 19:57 »
Dominik

Offline Pajone

• Ekspert
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #137 dnia: 20.03.2017, 21:48 »
Sum na telefon. Teraz było zamknięte bo pogoda.. Tak że lepiej dzwonić.
Paweł

Offline Oman

• Ekspert
« Odpowiedź #138 dnia: 21.03.2017, 07:35 »
Sum na telefon. Teraz było zamknięte bo pogoda.. Tak że lepiej dzwonić.

Jaka jest Twoja opinia o Sumie?
Dominik

Offline Plesik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #139 dnia: 21.03.2017, 16:53 »
Dzięki za info. Pod Karachem od kwietnia czynne, Rudziniec na razie tylko w wekeendy. Więc oplacilem haracz w PZW i miejscowke na zbiornik Lin w Zabrzu. W czwartek ma być niebrzydko to poprobuje szczęścia 8)

Offline YerbaMate

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #140 dnia: 21.03.2017, 17:37 »
Dzięki za info. Pod Karachem od kwietnia czynne, Rudziniec na razie tylko w wekeendy. Więc oplacilem haracz w PZW i miejscowke na zbiornik Lin w Zabrzu. W czwartek ma być niebrzydko to poprobuje szczęścia 8)
Dwa pytania o Lina. Jak stoi z rybami i po ile skladka?? Wstyd sie przyznac,  jestem z Zabrza i nawet niewiem. Rozważam ten zbiornik na przyszły rok. Trzeba tam miec oplacone pzw czy nie??

Pozdrawiam
Pozdrawiam Sławek <><

PB: Jesiotr 110 cm, Karp 80 cm, Leszcz 55 cm, Lin 40 cm, Płoć 30 cm, Karaś 38 cm, Okoń 33 cm, Szczupak 67 cm, Węgorz 70 cm, Jaź 50 cm.

Offline Pajone

• Ekspert
« Odpowiedź #141 dnia: 21.03.2017, 17:55 »
Lin to licencja tak że pzw opłata obowiązkowa raczej. A by się tam wkręcić na stałe to nie mam pojęcia , może być ciężko. Są jednodniówki do wykupienia. Info chyba na stronie Lin Zabrze. W każdym razie łowisko wizualnie zadbane!
Paweł

Offline Plesik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #142 dnia: 21.03.2017, 17:58 »
Kartę trzeba mieć opłaconą. Zezwolenie 30 Zeta za dzień, lub 550 rocznie ( masakrycznie drogo). Jak z rybami?? Nie wiem. Na stronie piszą że zarybiają kilka razy w roku. Mam zamiar tam trochę w tym roku polowic, więc za jakiś czas napiszę jak z rybami. Jak na razie byłem tylko pooglądać zbiornik i naprawdę mi się podoba. Ogrodzony, z parkingiem, pomosty pobudowane, a jednocześnie pozostał trochę dziki. Nie ma przystrzyzonej trawki, restauracji, placu zabaw i czeredy dzieciaków. Jak dla mnie bomba! Pozdrawiam.

Offline Pajone

• Ekspert
« Odpowiedź #143 dnia: 21.03.2017, 18:12 »
Jaka jest Twoja opinia o Sumie? Chciałbym ja skonfrontować ze swoja ☺
[/quote] Jeśli chodzi o samo łowisko to wporządku. Na małym stawie idzie połowić karpiki/karasie. Główny staw nie jest taki prosty (z metodą) ze względu na głębokość (jakieś 4,5m jeśli dobrze pamiętam) zbadane markerem, natomiast właściciel (z całym szacunkiem do niego) chyba skłamał bo twierdził że 6m. Raz troszkę marudził że rybkę za długo trzymaliśmy na macie. Teraz coś wspomniał o sektorach tzn amatorzy na mały staw. Ogolnie śmiało można jechać połowić bo presja nie za duża tam.
Paweł

Offline Pajone

• Ekspert
« Odpowiedź #144 dnia: 21.03.2017, 18:14 »
Kartę trzeba mieć opłaconą. Zezwolenie 30 Zeta za dzień, lub 550 rocznie ( masakrycznie drogo). Jak z rybami?? Nie wiem. Na stronie piszą że zarybiają kilka razy w roku. Mam zamiar tam trochę w tym roku polowic, więc za jakiś czas napiszę jak z rybami. Jak na razie byłem tylko pooglądać zbiornik i naprawdę mi się podoba. Ogrodzony, z parkingiem, pomosty pobudowane, a jednocześnie pozostał trochę dziki. Nie ma przystrzyzonej trawki, restauracji, placu zabaw i czeredy dzieciaków. Jak dla mnie bomba! Pozdrawiam.
Podejrzewam że presja tam duża jak Teamy karpiowe na zasiadkach bywaja.
Paweł

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
« Odpowiedź #145 dnia: 21.03.2017, 18:37 »

Fakt faktem łowisko Lin jest dość drogie.
Ryby są piękne (wiem z opowieści, paru znajomych łowi, jeden na stałe już kilka lat), nie tylko karpie, także amur, lin, karaś, rzekomo wzdręgi, okonie. Inne drapieżniki nie wiem.
Największe atuty, to spory rozmiar jak na (powiedzmy) komercję, porządek i ład, i jednoznaczne przeznaczenie zbiornika, bez knajp, placów zabaw i grilów.
Przyznam, że chciałem się zapisać, ale trochę mnie "bolało" żeby wyjąć tyle kasy z portfela. Na dodatek płaci się chyba wpisowe (nowi członkowie) i kaucję za pilota do bramy, kwota więc rośnie jeszcze bardziej. 
Dla mnie lipa, że trzeba mieć opłacone PZW. Chyba jest też wstęp dla niezrzeszonych, ale wówczas opłata ponownie rośnie...
"Niestety" zbiornik skupia sporo karpiarzy, którzy nieco się tam rządzą. Na szczęście sytuują się głównie w części najbliższej parkingowi ;)
Czesiek

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #146 dnia: 21.03.2017, 18:48 »

Fakt faktem łowisko Lin jest dość drogie.
To taka średnia cena - stowarzyszenie gdzie chciałem się zapisać "roczna opłata na obie wody wynosi 450 zł.na rok lub 100 zł weekendowa" - 2 stawy łącznie 27 ha - a i nie ma miejsc, bo pierwszeństwo mają Ci którzy wykupywali w zeszłym roku. :)

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
« Odpowiedź #147 dnia: 21.03.2017, 18:50 »
To taka średnia cena - stowarzyszenie gdzie chciałem się zapisać "roczna opłata na obie wody wynosi 450 zł.na rok lub 100 zł weekendowa" - 2 stawy łącznie 27 ha - a i nie ma miejsc, bo pierwszeństwo mają Ci którzy wykupywali w zeszłym roku. :)

Rozumiem. Jeśli jednak cena = jakość, to nie widzę problemu.
A łowisko o którym piszesz to gdzie?
Czesiek

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #148 dnia: 21.03.2017, 18:59 »

Rozumiem. Jeśli jednak cena = jakość, to nie widzę problemu.
A łowisko o którym piszesz to gdzie?
No nie napisze, bo może w przyszłym roku się dostanę :) - żartuje - chciałem Babiczok koło Nędzy. Rozważałem też Łowisko Licencyjne Buków - tam 330 zł.

Offline Oman

• Ekspert
« Odpowiedź #149 dnia: 21.03.2017, 19:24 »
.
Dominik