Cześć chłopaki, od dawna nie logowałem się na forum ale kilkanaście razy na dobę śledzę wasze wpisy - tyle tytułem przeprosin

14.07.2016 moje koło organizuje na rzece Warta zawody gruntowe, kolegom z Gorzowa Wlkp.

nie muszę pisać co można w tej wodzie spotkać , taktycznie i sprzętowo jestem przygotowany na zawody - od haków, przyponów, koszyków, miejsc nęcenia, uważam że to jest dopięte na 4+. W sobotę zrobiłem już pierwszy z 3 treningów: wynik 37 rybek i spinka na koniec łopaty takiej powyżej 2 kg (zabrałem kolegę - testera

ze sobą dałem mu cześć swojej zanęty i złowił po 4 h 5 rybek) więc myślę że ok, dodam że nie czyta naszego forum

(po tych zawodach wleciał do sklepu wędkarskiego i zostawił ponad 200 zł na zmianę swoich starych zasad hahahahaha.
A teraz do brzegu, zawody chcę wygrać więc głupotą byłoby nie napisać do was. Mieszanką chciałbym przyciągnąć krąpie i leszczyka bo tego jest u mnie najwięcej i myślę, że ta ryba będzie aktywna:
500 gr "rzeki"i 300 gr płoci, krąpia, leszcza od Z. Milewskiego do tego 100 gr pieczywa fluo, 100 gr epiceine od Traper - to była baza,
teraz dodatki, które idą osobno w koszyka i zamykam zanętą 200 gr konopi gotowanych, pinka topiona 0,5 l, puszka kukurydzy konserwowej, dendrobena, caster.
Może teraz troszkę o taktyce :
Poszukam ryby w dwóch liniach, pierwsza to zapływ główki granica prądu i druga do spokojna woda na powrocie główki - obydwie linie zanęcę szybciutko po 3, 4 kosze na grubo, dopinam przypony i łowimy, z doświadczenia zamontuję w zestawie w prądzie większą przynętę na włosie bo nie obrobię się w krąpiach i drobnicy ( miałem tak ostatnio).
zestawy to koszyki rzeczne montowane przelotowo 100 gr i 50 gr odpowiednio do podanych miejsc, przypony od metra do 1,5 m robione na fluorokarbonie, haki w rozmiarze 12 - 16 z mikro zadziorem,.
koledzy fachowcy jak to widzicie

zestawy