Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016  (Przeczytany 35452 razy)

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016
« Odpowiedź #90 dnia: 12.01.2016, 16:48 »
oczywiście koszta to 162 mln ale raczej dlatego że koła wykorzystuja na maxa pieniądze z PZW żeby nie przepadły
I jak to w Polsce bywa nigdy na nic nie ma pieniędzy.

Taka mała propozycja:
Idź Kamilu do swojego koła i poproś o okazanie wydatków. Nie odmówią. Poza tym w lutym pewnie będzie walne zebranie, gdzie także wszystko pokazać muszą.
Zobacz jakie to miliony. A potem wypowiadaj się na ten temat. Będzie nam łatwiej zrozumieć się jeśli będziemy opierali się na faktach, a nie domysłach. ;D
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline kamilfeeder

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #91 dnia: 12.01.2016, 17:02 »
:thumbup: :beer:

Czyli się nie da, jak zwykle i wszystko w tym kraju.
Szkoda że się innym krajom udaje a nam nie.
TAki naród. Wybrany.

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #92 dnia: 12.01.2016, 17:05 »

TAki naród. Wybrany.

Chyba nie rozumiem.
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #93 dnia: 12.01.2016, 18:07 »

TAki naród. Wybrany.

Ale czego się nie da? Pójść na zebranie i złożyć wniosek? Pogadać z prezesem okręgu? Porozmawiać z kolegami i wymyślić jakąś fajną inicjatywę, i próbować ją przeforsować?

Ja Ci napiszę, czego się nie da. Liczę się z tym, że za ten tekst dostanę bana, biorę to na klatę.

Nie da się, żeby ktoś ciągle podcierał Ci dupę. Dorośnij, nie smarkaj w szlafroku na świat, tylko sam coś zrób. Tym "dziadkom" się chciało. Nawet chciało im się za darmo zap... przy odbudowie kraju. I stąd Twoja "pokazowa" frustracja.

Przepraszam, piszę, jak czuję. Po

Kotwic

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 12.01.2016, 18:20 »

TAki naród. Wybrany.
Ale czego się nie da? Pójść na zebranie i złożyć wniosek? Pogadać z prezesem okręgu? Porozmawiać z kolegami i wymyślić jakąś fajną inicjatywę, i próbować ją przeforsować?
Ja Ci napiszę, czego się nie da. Liczę się z tym, że za ten tekst dostanę bana, biorę to na klatę.
Nie da się, żeby ktoś ciągle podcierał Ci dupę. Dorośnij, nie smarkaj w szlafroku na świat, tylko sam coś zrób. Tym "dziadkom" się chciało. Nawet chciało im się za darmo zap... przy odbudowie kraju. I stąd Twoja "pokazowa" frustracja.
Przepraszam, piszę, jak czuję. Po
Praktycznie tutaj nie piszę, ale te słowa mnie poderwały do lotu.
Pięknie ujęte, prawdziwe, choć niezgodne z ideologią wielu. ;D :thumbup:

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #95 dnia: 12.01.2016, 19:13 »
Tylko dalej mi nikt nie wyjaśnił dlaczego przy spławiku i klice z nią związanej można ,przy spinningu można a grunt już nie.

Ja Ci wyjaśnię. Koncepcja zawodów spławikowych rangi okręgowej i ogólnopolskiej to lata 50-60 ubiegłego już stulecia. Koncepcja organizacji gruntowych, wyczynowych zawodów feederowych to sprawa bardzo świeża. Piszesz o klice związanej ze spławikiem. Dlaczego tak to nazywasz? Jaka klika? To wędkarze, którzy chcieli łowić inaczej i do tego dążyli od dziesięcioleci, stąd teraz spławik stoi wysoko w wędkarskim sporcie. Podobnie jest obecnie z ludźmi łowiącymi feederem, chcą łowić inaczej, czują chęć rywalizacji - nie tylko lokalnie ale także na szczeblu ogólnopolskim i ja myślę, że jeśli będą do tego dążyć to się to uda. Ale to wymaga czasu. Tak jak pisałem wyżej, nie MOGĄ zorganizować MP, kiedy wcześniej nie są wyłonione osoby z okręgów do ich reprezentowania. Stąd, jeśli planują MP to na 2017 rok. Normalna kolej rzeczy. Rok 2016 - i wyżej wspmniane MO pozwolą też oszacować jak to rzeczywiście wygląda. Bo być może - czego nie sugeruję - ale może się okazać, że z dużej chmury mały desz i faktycznie, jak już przyjdzie co do czego, to w zawodach wystartuje kilka osób, bo większość członków kół (tych mniej aktywnych) ma w nosie wszelkie zawody, czy to w spławiku, spinningu czy feederze. No i kończąc, jeśli się uda - czego osobiście życzę feederowcom bo jestem zawsze za inicjatywami i dobrą aktywnością wędkarzy (a za taką uważam również chęć uczestnictwa w zawodach), to czy po 10 lat organizacji takich mistrzostw będziemy upoważnieni do mieszania ich z błotem i nazywania kliką?

W tej kwesti uważam, że Twoje słowa są bardzo krzywdzące dla spławikowców, spiningistów czy muszkarzy. Oni sobie coś wypracowali podobnie jak chcesz to zrobić Ty. To nie powód, by nazywać ich w ten sposób.
Jeżeli kogoś uraziło sfprmułowanie KLIKA,to PRZEPRASZAM nie miałem zamiaru NIKOGO obrazić,niezbyt trafne słowo.
Stanisław
Staś
Klasyczny Feeder

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #96 dnia: 13.01.2016, 11:30 »
Tylko dalej mi nikt nie wyjaśnił dlaczego przy spławiku i klice z nią związanej można ,przy spinningu można a grunt już nie.

Ja Ci wyjaśnię. Koncepcja zawodów spławikowych rangi okręgowej i ogólnopolskiej to lata 50-60 ubiegłego już stulecia. Koncepcja organizacji gruntowych, wyczynowych zawodów feederowych to sprawa bardzo świeża. Piszesz o klice związanej ze spławikiem. Dlaczego tak to nazywasz? Jaka klika? To wędkarze, którzy chcieli łowić inaczej i do tego dążyli od dziesięcioleci, stąd teraz spławik stoi wysoko w wędkarskim sporcie. Podobnie jest obecnie z ludźmi łowiącymi feederem, chcą łowić inaczej, czują chęć rywalizacji - nie tylko lokalnie ale także na szczeblu ogólnopolskim i ja myślę, że jeśli będą do tego dążyć to się to uda. Ale to wymaga czasu. Tak jak pisałem wyżej, nie MOGĄ zorganizować MP, kiedy wcześniej nie są wyłonione osoby z okręgów do ich reprezentowania. Stąd, jeśli planują MP to na 2017 rok. Normalna kolej rzeczy. Rok 2016 - i wyżej wspmniane MO pozwolą też oszacować jak to rzeczywiście wygląda. Bo być może - czego nie sugeruję - ale może się okazać, że z dużej chmury mały desz i faktycznie, jak już przyjdzie co do czego, to w zawodach wystartuje kilka osób, bo większość członków kół (tych mniej aktywnych) ma w nosie wszelkie zawody, czy to w spławiku, spinningu czy feederze. No i kończąc, jeśli się uda - czego osobiście życzę feederowcom bo jestem zawsze za inicjatywami i dobrą aktywnością wędkarzy (a za taką uważam również chęć uczestnictwa w zawodach), to czy po 10 lat organizacji takich mistrzostw będziemy upoważnieni do mieszania ich z błotem i nazywania kliką?

W tej kwesti uważam, że Twoje słowa są bardzo krzywdzące dla spławikowców, spiningistów czy muszkarzy. Oni sobie coś wypracowali podobnie jak chcesz to zrobić Ty. To nie powód, by nazywać ich w ten sposób.
Jeżeli kogoś uraziło sfprmułowanie KLIKA,to PRZEPRASZAM nie miałem zamiaru NIKOGO obrazić,niezbyt trafne słowo.
Stanisław

Nie ma tematu. Mnie osobiście to z pewnością nie dotknęło. Ale uznałem to określenie za mało trafne bo jednak kojarzy się z czymś negatywnym a dla mnie organizowanie się i próba działalności pro wędkarskiej czy to dotyczy spławika, spinningu, muchy czy (oby w przyszłości) feedera jest czymś pozytywnym. ;)
Grzegorz

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #97 dnia: 17.02.2016, 18:05 »
Znowu News ! A na Śląsku będą zawody ;D ( chyba zmienię nick na "News " :P
Proszę nie pytajcie co, gdzie, kiedy itd ( wszystko jest ustalane )
Proszę o propozycję łowisk oczywiście rozsądnych ( co myślicie na początek o Leśnym w Knurowie ? )
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #98 dnia: 17.02.2016, 19:51 »
Ale MP czy MO?
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 17.02.2016, 22:39 »
MP nie będzie a czy to będą MO ( Koła musiały by robić mistrzostwa ) czy zawody ogólnodostępne pod patronatem PZW się okaże 

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #100 dnia: 17.02.2016, 22:51 »
MP nie będzie a czy to będą MO ( Koła musiały by robić mistrzostwa ) czy zawody ogólnodostępne pod patronatem PZW się okaże
Fajnie u nas kapitanat okręgu doszedł do wniosku że jeśli w tym roku nie ma mistrzostw Polski to nie ma sensu robić mistrzostw okręgu >:O
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #101 dnia: 17.02.2016, 23:42 »
Kapitanaty w całej Polsce dostały wolna rękę, to ma być rok testowy 

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #102 dnia: 18.02.2016, 07:19 »
Enzo, ja jeśli chodzi o Leśny jestem sceptyczny. Pisałem już kiedyś na temat tego łowiska to byłem strasznie skrytykowany (na innym forum) po czym było dokładnie tak, jak przewidywałem i pisałem. Czyli generalnie klapa na zawodach. Ja tam łowiłem od dziecka, mój ojciec mieszkał 500 metrów od Leśnego.
Grzegorz

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #103 dnia: 18.02.2016, 08:52 »
Leśny to łowisko chimeryczne, może na Pszczyńce taki mini fedeer :)
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #104 dnia: 06.06.2016, 09:37 »
Pytanie swoje kieruję do osób które biorą udział w zawodach ligi feederowej w  swoich okręgach PZW .O co chodzi? Chodzi o nęcenie kulami zanętowymi.W regulaminie rozgrywania tych zawodów który otrzymałem od jednego z działaczy PZW dopuszczono możliwość wstępnego nęcenia kulami zanętowymi.Czy to jest zgodne z regulaminem miedzynarodowej federacji?Pytam , bo oglądając relacje z takich zawodów np za naszą wschodnią granicą nie zauważyłem aby zawodnicy mieli taką możliwość.W relacjach opisujących je, również nie wspomniano o takiej sytuacji.Czy ktoś coś wie na ten temat?