Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1967889 razy)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #6165 dnia: 31.08.2016, 16:21 »
W sumie możesz zmienić nazwisko.
Torba się może zużyć, a łowne nazwisko masz na całe życie.
Będziesz miszcz nad miszcze :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6166 dnia: 31.08.2016, 16:25 »
:D
Zbyszek

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 100
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #6167 dnia: 31.08.2016, 18:08 »
Piękne łopaty. Gratulacje. :bravo: :thumbup:

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #6168 dnia: 31.08.2016, 18:27 »
Gratulacje Zbyszek jak zawsze klasa :bravo: :bravo: :bravo: :beer:

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
« Odpowiedź #6169 dnia: 31.08.2016, 20:04 »
Właśnie się przywlokłem znad kanału nad Odrą (Kanał Kurowski).
Okolice Kurowa k/Szczecina.

https://goo.gl/maps/LZVEefmYgZF2

Totalna porażka.
Kiedy w końcu doczłapałem na miejsce, okazało się, że kanał jest CAŁKOWICIE zarośnięty rzęsą, a w kanale jest więcej glonów niż wody.
Spróbowałem spławikiem tu i ówdzie, ale totalna lipa.
Przeniosłem się do ujścia kanału i tu "aż" dwie płotki na 2 h. A może ta sama, co godzinę.
Żegnam tę okolicę wymownym milczeniem ;)
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #6170 dnia: 31.08.2016, 20:16 »
Gratuluję wyników Panowie! :bravo: :bravo: :bravo:

Artur - piękny urobek, musiała to być pracowita noc! :thumbup:
Michał - z tego co piszesz złowiłeś straszliwie dużo ryb. Po takiej sesji ręce są do wymiany! Szacun! :bravo:
Zbyszek - widzę, że z linów przeskoczyłeś na leszcze! ;D ALe łopat żeś natrzaskał! :thumbup:
Lucjan

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #6171 dnia: 31.08.2016, 20:54 »
Brawo dla wszystkich poławiaczy :bravo:
Zbyszek piękny medalowy połów :thumbup: :beer:
Zdrowe łopaty :)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #6172 dnia: 31.08.2016, 21:02 »
Właśnie się przywlokłem znad kanału nad Odrą (Kanał Kurowski).
Okolice Kurowa k/Szczecina.

https://goo.gl/maps/LZVEefmYgZF2

Totalna porażka.
Kiedy w końcu doczłapałem na miejsce, okazało się, że kanał jest CAŁKOWICIE zarośnięty rzęsą, a w kanale jest więcej glonów niż wody.
Spróbowałem spławikiem tu i ówdzie, ale totalna lipa.
Przeniosłem się do ujścia kanału i tu "aż" dwie płotki na 2 h. A może ta sama, co godzinę.
Żegnam tę okolicę wymownym milczeniem ;)
Witaj , nie wiedziałem że ktoś z pobliża jest na forum , jak widzę od nie dawna.

Gdzie łowisz ryby ? Ja ostatnio na Kluczu byłem , Wyspie Puckiej i wszędzie lipa ... :)
Krzysztof

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
« Odpowiedź #6173 dnia: 31.08.2016, 21:57 »
Witaj , nie wiedziałem że ktoś z pobliża jest na forum , jak widzę od nie dawna.

Gdzie łowisz ryby ? Ja ostatnio na Kluczu byłem , Wyspie Puckiej i wszędzie lipa ... :)
Witam.
Tak, od niedawna wróciłem do wędkowania. Po około 35 latach przerwy.
Przed laty łowiłem wszędzie w okolicy Szczecina, Chlebowa, Gryfina. Obecnie małymi krokami douczam się i praktykuję.
Lubię dzikie, śródpolne stawy/jeziorka. Najczęściej jestem nad bezimiennym jeziorkiem koło Będargowa lub Rosówka.
W Będargowie oprócz dużej ilości płoci jest spory karaś srebrzysty (~30cm), trochę niewielkiego okonia i ponoć lin (ktoś złapał lina 3 lata temu. Legenda?). W Rosówku jest sporo karłowatego karasia srebrzystego (~15cm), trochę płoci i lina.
Od przyszłego sezonu chyba wrócę na Kanał Odyńca, kanał Regaliczki czy jak jej tam(dopływ jeziora Portowego na Wyspie Puckiej) i kanały odchodzące od Odry pomiędzy Kurowem a Siadłem Dolnym. Interesują mnie też jeziorka na wschód od Gryfina, ale to chyba w przyszłym sezonie.
Jakoś nie gustuję w łowieniu w Odrze. Prawie żadnych rezultatów, silny nurt/ciąg = moje wnerwienie ;) Wolę wodę stojącą lub o bardzo leniwym nurcie. No... może rzeka Płonia i Ina jest wyjątkiem ze względu na malowniczość.
Póki co, auto w warsztacie, więc poruszam się komunikacją miejską.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline Zbigniew Studnik

• Ekspert
  • Reputacja: 463
  • No kill
« Odpowiedź #6174 dnia: 31.08.2016, 22:44 »
Zbyszek gratulacje jednak w Polsce można połowić piękne leszcze w większych ilościach. Ja cały sezon poluje tylko na te ryby i na kilkadziesiąt leszczy ponad 50 cm żaden nie przekroczył 60 :/

Offline greg13

• Ekspert
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6175 dnia: 31.08.2016, 23:56 »
Gratulacje dla Łowców - coraz więcej rybek i to jakie okazy...

Ja też miałem  kilka dni z wędką. Na mojej lokalnej wodzie sporo leszczy od 20 do 40 cm oraz co bardzo cieszy duże ilości karasia złocistego - szacunek dla zarządcy za zarybienie "złotymi rybkami".
Udało mi się także w końcu wybrać na sesję do Grębowa - łowisko dobrze znane wielu forumowiczom. Sesja trwała 8,5 godz.

Wyniki: 29 karpi (od 2 do 10 kg) 2 leszcze. Sporo miałem spiętych ryb (większość spinek to  wynik zbyt pośpiesznego holu - tak po 15 rybach wpadłem w lekką rutynę). Starałem się unikać 2 wędek w wodzie w tym samym czasie, ale i tak miałem dubla - udało się wyjąć obie rybki choć było ciężko - dziwnym trafem to były największe karpie sesji :) poszły w przeciwne strony i zabawa była niesamowita :).

Na koniec dnia postanowiłem, że po 30 tym karpiu idę do domu i podczas ściągania metody przed ostatnim rzutem nastąpił atak i jak się okazało był to  kulminacyjny moment dnia. Bardzo silny odjazd - wybrane ponad 50 metrów żyłki, a potem powolne odbieranie i tak od nowa kilka razy. Hol trwał ok 30 minut i ku mojemu zaskoczeniu przy brzegu pokazał się imponujący sum. Wąsacz miał około 1,5 metra. Zbaraniałem bo to pierwszy mój sum w rozmiarze powyżej wymiaru...
Wiedziałem, że mój podbierak nie zmieści nawet jednej trzeciej tej pięknej ryb, moja mata ma metr długości, na stanowisku,(a raczej na całym brzegu łowiska) byłem sam wiec pozostało mi tylko pogłaskać go i wyczepić bez wyjmowania na brzeg (nie chciałem zranić rybki wyciągając go po trawie). W tym samym czasie zadzwoniły dzieci wiec telefon rzuciłem na trawę i zapomniałem zrobić zdjęcia...

Muszę dodać mały tekst pochwalny dla mojego sprzętu, który wytrzymał ten hol: wędka Daiwa Black Widow Feeder 2,70 cw 80 g, żyłka 0,32 Dragon Maxima, kołowrotek najtańszy Mistrall z wolnym biegiem (nazwy nie pamiętam) no i przypon gotowiec do metody Drennan rozmiar 8. Na haczyku był pellet halibut 8mm (zastanawiam się czy sum uderzył w ten pellet czy błysnął mu podajnik, który był pozbawiony farby  i wypolerowany od spodu)???

Bardzo chciałem zapolować na jesiotra zamiast niego był sum :),sesja super i już planuję kolejną wizytę w Grębowie.

poniżej 2 zdjecia karpi

Grzesiek

Grzesiek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #6176 dnia: 01.09.2016, 00:01 »
Gratulacje dla Łowców - coraz więcej rybek i to jakie okazy...

Ja też miałem  kilka dni z wędką. Na mojej lokalnej wodzie sporo leszczy od 20 do 40 cm oraz co bardzo cieszy duże ilości karasia złocistego - szacunek dla zarządcy za zarybienie "złotymi rybkami".
Udało mi się także w końcu wybrać na sesję do Grębowa - łowisko dobrze znane wielu forumowiczom. Sesja trwała 8,5 godz.

Wyniki: 29 karpi (od 2 do 10 kg) 2 leszcze. Sporo miałem spiętych ryb (większość spinek to  wynik zbyt pośpiesznego holu - tak po 15 rybach wpadłem w lekką rutynę). Starałem się unikać 2 wędek w wodzie w tym samym czasie, ale i tak miałem dubla - udało się wyjąć obie rybki choć było ciężko - dziwnym trafem to były największe karpie sesji :) poszły w przeciwne strony i zabawa była niesamowita :).

Na koniec dnia postanowiłem, że po 30 tym karpiu idę do domu i podczas ściągania metody przed ostatnim rzutem nastąpił atak i jak się okazało był to  kulminacyjny moment dnia. Bardzo silny odjazd - wybrane ponad 50 metrów żyłki, a potem powolne odbieranie i tak od nowa kilka razy. Hol trwał ok 30 minut i ku mojemu zaskoczeniu przy brzegu pokazał się imponujący sum. Wąsacz miał około 1,5 metra. Zbaraniałem bo to pierwszy mój sum w rozmiarze powyżej wymiaru...
Wiedziałem, że mój podbierak nie zmieści nawet jednej trzeciej tej pięknej ryb, moja mata ma metr długości, na stanowisku,(a raczej na całym brzegu łowiska) byłem sam wiec pozostało mi tylko pogłaskać go i wyczepić bez wyjmowania na brzeg (nie chciałem zranić rybki wyciągając go po trawie). W tym samym czasie zadzwoniły dzieci wiec telefon rzuciłem na trawę i zapomniałem zrobić zdjęcia...

Muszę dodać mały tekst pochwalny dla mojego sprzętu, który wytrzymał ten hol: wędka Daiwa Black Widow Feeder 2,70 cw 80 g, żyłka 0,32 Dragon Maxima, kołowrotek najtańszy Mistrall z wolnym biegiem (nazwy nie pamiętam) no i przypon gotowiec do metody Drennan rozmiar 8. Na haczyku był pellet halibut 8mm (zastanawiam się czy sum uderzył w ten pellet czy błysnął mu podajnik, który był pozbawiony farby  i wypolerowany od spodu)???

Bardzo chciałem zapolować na jesiotra zamiast niego był sum :),sesja super i już planuję kolejną wizytę w Grębowie.

poniżej 2 zdjecia karpi

Grzesiek
Pisz co chcesz! U mnie? :thumbup:
Arek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6177 dnia: 01.09.2016, 01:33 »
Robert

Offline kroszo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #6178 dnia: 01.09.2016, 15:25 »
No i w końcu ja połapałem :))) rekordowe karasie oraz rekordowy boleń na białe robaki 8)

Dziki Wschód

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6179 dnia: 01.09.2016, 15:39 »
O panie, toś Pan pozamiatał tymi karasiami :) Gratulacje! :bravo:
Bolek przy ściąganiu zestawu?
Uzależniony od wędkarstwa