Jędrek - to faktycznie udana sesja na Uroczysku. Fajnie, że różne gatunki się trafiły. Większość nastawia się tam chyba na karpia, a widać, że inne fajne ryby też tam pływają.mariospin - gratuluję ładnego karpiszona i amura! Sprzęt musiał być mocny.Radku, u mnie w tym roku same takie liny biorą. Nie mogę przekroczyć 40. No, może w 4 przypadkach była przekroczona, ale moja dziwaczna zasada każe mi zawsze odejmować 1 cm od uzyskanego pomiaru i stąd zawsze brakuje te parę milimetrów do 40 Sławku, czyli rozumiem, że zacząłeś uskuteczniać coś, co nazywa się HM-feeder Ostatnio Mirek mnie uświadomił, że oznacza to Heavy Metal Feeder Ja stawiałem na Heavy Method Feeder Gratuluję ładnych karpi!Damianie, gratuluję tego półmetrowego leszcza! Sebek, przyjemnie jest pobijać życiówki, co? Gratulacje!Jędrekk - super leszcze Ci podeszły. Szkoda, że musiałeś uciekać.Wojtku, zacne gatunkowo ryby. Karasie i liny uwielbiają takie robaki. Szkoda, że na niewielu moich wodach da się na nie łowić. Ilość drobnicy powoduje, że trzeba by mieć chyba z 20 litrów tych robaków i co minutę wyciągać te żarłoczne małe bestie.A to z mojej piątkowej wyprawy.Pierwszy linek (35 cm) wziął o 15:40. Drugi (prawie 40 cm, znowu "prawie") o 19:00.Oba z dalekich rzutów (ponad 50 metrów). Tym razem przy brzegu, przy trzcinach nie było żadnych brań.
Ale czarny charakter!
Cytat: Mosteque w 05.09.2016, 21:10Ale czarny charakter!A lin nie lepszy!
pięknie wszyscy łowicie mi także udało sie dziś troszkę złapać. Padły dwie życiówki: Brzana 72cmLeszcz 63cm
Michał podejrzewam, że nawałnica z piorunami Was postraszyła...u mnie godzinę temu takie cuś przeszło
Mat, widać że twoje taktyki dają efekty. Obdarzyło Linami w tym sezonie. Gratki i szacuneczek za wytrwałość. I życiówki życzę. Przepiękny czarnuch z ostatniej foty.
Cytat: Syborg w 05.09.2016, 21:11Cytat: Mosteque w 05.09.2016, 21:10Ale czarny charakter!A lin nie lepszy!
Cytat: Arunio w 05.09.2016, 21:07Mat, widać że twoje taktyki dają efekty. Obdarzyło Linami w tym sezonie. Gratki i szacuneczek za wytrwałość. I życiówki życzę. Przepiękny czarnuch z ostatniej foty.Dzięki Arku. Ciężko będzie pobić życiówkę. Może jak zmienię wodę.Cytat: Mosteque w 05.09.2016, 21:36Cytat: Syborg w 05.09.2016, 21:11Cytat: Mosteque w 05.09.2016, 21:10Ale czarny charakter!A lin nie lepszy! Zauważcie, że się przystosowałem i też przywdziałem czarne szaty
Mateusz gratulacje . Pięknie wybarwione liny. Widzę, że łowisz daleko na wodzie
Cytat: zbyszek321 w 05.09.2016, 21:47Mateusz gratulacje . Pięknie wybarwione liny. Widzę, że łowisz daleko na wodzie Właśnie nie wiem od czego to zależy, ze czasem są brania blisko brzegu, a czasem daleko. Obserwuję pogodę, kierunki i siły wiatru. Za cholerę nie da się jakichś wniosków wyciągnąć. Stąd zawsze rzucam w przeróżne miejsca, żeby sprawdzić. Łowienie na dwa kije daje w tym wypadku większe możliwości.