Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1965872 razy)

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #7740 dnia: 15.11.2016, 23:23 »
Witam Wszystkich
Wczoraj po długiej przerwie, bo ostatnim razem było to jeszcze w 'czasie letnim' ;) - wybrałem się na ryby. Wybrałem to samo miejsce co ostatnimi czasy, czyli 'na chodniku w Hadze'

Momentami wiało, momentami 'nie padało'  :)  ale niemal każdy kto mnie tam widział patrzył z podziwem i niedowierzaniem - 'to w taką pogodę to też może być przyjemne? '

Na miejscu byłem okolo 13:00, szybkie rozłożenie maneli i akcja. Pierwsza ryba już po 15 minutach (leszcz) na kulkę Spro fluo skopex, pół godziny później karaś na kulkę Ananasa z Drennan-a i jeszcze jeden leszczy. Były ryby, były ruchy na szczytówkach ale nie brały, zmieniałem przynęty i choć co około 30-45 minut wpadała ryba czułem że to jeszcze nie to co mogę osiągnąć, widziałem że tam są ryby (przepływania po lince) ale są nie ufne.
Między czasie zobaczyłem że coś się spławia w innym miejscu, i umieściłem jeden z zestawów właśnie tam, dodatkowo donęciłem pelletami z procy.
Nie było źle ale nie miałem tego uczucia że 'znalazłem sposób na rybę dzisiejszego dnia' - rybna woda, coś się zawiesiło - myślałem. Próbowałem Goo, Lawe itp i nie działało to jak ostatnim razem.
Tym czasem na dnie mojej torby znalazłem bardzo, bardzo mały słoiczek z qq z Sonubaitsa F1 którą ponad tydzień temu zalałem 63% bimberkiem który dostałem od kolegi z pracy - ot tak na próbę :)
I to był strzał w dziesiątkę  :D  ryby pojawiały się na macie w odstępach co 5 - 10 min, przez chwilę pomyślałem sobie czy to zima czy już wiosna idzie ;) Przez tą całą sytuację  złamałem trochę przepisy - nie mając uprawnienia na nocny połów postanowiłem zostać dłużej niż jedną godzinę po zachodzie słońca. Nie miałem wiele qq bo był to bardzo mały słoiczek, wrzuciłem do tego 'dipu' kilka kulek i każda zaczęła działać ale najlepsza była biała czekolada fluo z Spro, w ciągu godziny naprawdę się napracowałem. Doszło do momentu że zwinełem jedną z wątek bo nie dawałem rady z tymi dublami. Przy okazji przypomniałem sobie czemu tak bardzo lubię podajniki 'Elasticated' - podajnik z gumką zgubił jedną a 'In line' pięć ryb. To co się działo wczoraj przez ostatnią godzinę - półtorej określam mianem 'MASAKRA' bądź rodem z filmów Luk-a 'karasiowa bonanza'  ;)
Dodam że wodę tą poznałem za pomocą holenderskich dziadków którzy wskazali mi ją jak mówiłem że chcę złapać karasia. I choć udawało mi się łapać je tam, ale nigdy w takich ilościach.
Mój wczorajszy wynik po blisko sześciu godzinach to: cztery leszcze około 40-45 cm i 23 'karasiowatych' +/- 40 cm - wszystkie rybki bardzo silne i niekiedy sprawiły trochę  trudu by wylondować nimi w podbieraku :) Nie będę wrzucał wszystkich fotek a tylko screenshot z albumu

Napisałem 'karasiowatych' bo kształt i bojowość co nie których przypominała karpia - choć pyszczek typowy dla karasia :)

Czy mogły być to tzw F1? - to by mi dużo tłumaczyło, mianowicie ich zimową aktywność.

Mam nadzieję że moja relacja się wam spodoba jak mnie wczorajsza wyprawa

Pozdrawiam serdecznie

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #7741 dnia: 15.11.2016, 23:29 »
Wow! Sesja jak z marzeń! Tylko pogratulować, i pozazdrościć takiego wyniku :) brawo :bravo: :thumbup: :beer:
Pozdrawiam
Marcin

Offline Hubert

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7742 dnia: 16.11.2016, 01:12 »
Wielki  :thumbup: za relacje. Miło się czytało. Gratuluję oczywiście. Ja wczoraj nie połowiłem a u Ciebie ładnie się działo.
Hubert

Offline JahJah

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 58
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #7743 dnia: 16.11.2016, 04:56 »
Krystian. Gratuluję wyniku
 Te złote rybki to właśnie te nasze kruiskarper 'y.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam. Łukasz

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #7744 dnia: 16.11.2016, 06:40 »
Pozamiatał... :bravo:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7745 dnia: 16.11.2016, 06:45 »
Krystian :bravo: :bravo: :bravo:
Zbyszek

Offline martino

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • C&R
« Odpowiedź #7746 dnia: 16.11.2016, 07:26 »
Niezły wynik :bravo: tylko pozazdrościć ;D

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #7747 dnia: 16.11.2016, 08:11 »
Czapka z głowy, Krystian :bravo:
Pozdrawiam Darek

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #7748 dnia: 16.11.2016, 09:13 »
Piękne złotka :bravo:, szkoda że u mnie tak mało ich jest.
Marek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #7749 dnia: 16.11.2016, 09:17 »
Graty Krystian! :bravo: Po prostu rozbiłeś bank :D

Ja zaliczyęm natomiast nockę na Trencie, z poniedziałku na wtorek, z megapełnią. Pełnie była, mega, ale księżyc sprawiał wrażenie normalnego. Pomimo cieplejszej aury i chwilowego wiatru znad ciepłego oceanu, ryby nie żerowały specjalnie. Woda zimna jak sam diabeł, mieszanie zanęty to już była lekka męczarnia. Próbowałem wielu rzeczy, i nie za bardzo się coś sprawdzało, na nas 6 wpadły cztery brzany. Ja złowiłem jedną, cholera, znów na pikantną kiełbasę 12 mm. Prześladuje mnie ten pellet ;D Oprócz tego złowiłem jeszcze 4 leszcze. Na naszym brzegu cisza - było jeszcze 6 wędkarzy, i tylko jeden z nich miał w nocy brzanę. Ale był fajnie, super towarzystwo, małe ognisko i pieczona kiełbasa były po prostu mega.

Coś mi mówi, że na mojej lokalnej Tamizie miałbym podobny lub nawet lepszy wynik ;D

A rano... Po przewiezieniu pierwszej partii klamotów do samochodu wróciłem i... Szok, miejscówkę opanowało 10 krów. Jedna właśnie jadła reklamówkę z przynętami, druga wdoopiła mi zanętę. Bydlę żarło worek, któr się kręcił jak śmigło i sypał zanętą na około, w tym na mokry namiot :o Krówki opędzlowały trochę pelletów, zniknął jeden z przyponów z kulką na włosie :facepalm: masa śliny na namiocie i pokrowcu. Teraz trzeba z sobą brać na ryby elektrycznego pastucha!

Lucjan

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #7750 dnia: 16.11.2016, 09:19 »
To Cię ładnie mućki załatwiły :D Nie zrobiłeś żadnych fotek pobojowiska?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #7751 dnia: 16.11.2016, 09:25 »
Dzięki Panowie :)

Tak sobie myślę że sezonu na białą rybę w tym roku chyba nie zakończę. Jeśli to są 'holenderskie F1' to będzie zabawa przez całą zimę ;)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #7752 dnia: 16.11.2016, 09:31 »
Robert

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #7753 dnia: 16.11.2016, 09:40 »
Krystian, F1 mają małe wąsiki. Jeżeli wąsów nie ma, jest to japoniec. Płetwa grzbietowa wypukła - złotek :)
Lucjan

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #7754 dnia: 16.11.2016, 09:48 »
No i wszystko popsułeś