Uchylę rąbka tajemnicy, mam nowe krzesło Cuzo, wczoraj przyszła przesyłka. Dzisiaj wrzucę wieczorem film i opis (jak zdążę - może jutro).
Krzesło ma tylne nogi węższe niż przednie, są one ustawione pod kątem. Ale jedno co mnie zaskoczyło - to prawie w ogóle brak bujania się. Zdziwiłem się, bo mój kosz nie ma takiej stabilności przy podnóżku! Tak więc jeżeli chodzi o różne systemy - to nogi według mnie są idealne.
W ogóle jestem pod wrażeniem samego krzesła, przy regulowanym oparciu i systemie bocznych ramion, jest to rozwiązanie jedyne w swoim rodzaju, co sprawia, że krzesło jest o wiele lepsze niż Korumy, Prestony i Matrixy, przynajmniej jeżeli chodzi o możliwość rozbudowy.
Dyzma - jeżeli krzesło F5R będzie miało system takich ramion jak Cuzo, to wtedy będzie z oparciami, dla osoby lubiącej tak łowić idealna sprawa... Ogólnie jednak krzesło typu 'feeder' mając oparcia blokuje dostęp do wędek, dlatego są one takie jakie są.
Jestem tez w szoku, bo nowe Cuzo jest... dobre do tyczki! Jeżeli Elektrostatyk zrobi podwieszaną kasetę z bocznymi szufladkami, ewentualnie stawiana na ziemi pod fotelem, to mamy już praktycznie idealne stanowisko. Wygodne, funkcjonalne...
Ogólnie jestem pod wrażeniem, krzesło po rozpakowaniu wzbudza wątpliwości, ale te się rozwiewają. Z Korumami lub Prestonem jest inaczej - wyglądają pięknie - zastrzeżenia pojawiają się jak się na nie siądzie