Panie Lucjanie czy mógł by Pan rozwinąć swoje twierdzenie o wyższych podatkach w Polsce, które to decydują o abstrakcyjnych cenach wskazanych przeze mnie sprzedawców?
Firma taka jak Feeder Bait to nie Sonubaits. Jest to w sumie 'firemka'. Samo Sonubaits to też nie jest nie wiadomo jaka 'Coca Cola' czy 'Wedel', bo fabryk swoich nie mają

Zamawiają towar wg własnych receptur. Tak robi zresztą większość firm. Bo nie opłaca się mieć fabryki i linii technologicznej, skoro nie sprzedaje się tego w setkach ton.
Co do cen w Polsce, to taki Feeder Bait oferuje rzeczy drogie, ale wg mnie wysokiej jakości. Na dodatek nie ma ściemy, jak 'ściąganie ryb z najdalszej części łowiska'. Jest konkret. Chcesz ryzykować, kup sobie Trapera Method Halibut, tania... Chcesz mieć lepsze wyniki? Masz Feeder Bait'a właśnie.
I to co napisałem to wcale nie jest 'utratą poczucia Polskiej rzeczywistości'. To jest bardziej pewna znajomość tematu

Mając firmę zanętowo-przynętowo masz trzy główne opcje działania. Sprzedawać chłam na kilogramy w wielkich paczkach, czyli sporo towaru przewalasz na niskiej marży, atakujesz niską ceną. Opcja druga to średnia cena i średnia jakość. I opcja trzecia - wysoka cena produktu i wysoka jakość. Operujesz na wysokiej marży, obracając mniejszymi ilościami towaru. Mniejsze koszty magazynowe, mniej klientów (sklepów) do ogarnięcia. Feeder Baits to właśnie ta ostatnia opcja, Warmuz to środkowa raczej. Czy należy ich 'dojeżdżać', ze nie oferują swoich produktów za połowę ceny? Wg mnie nie. To oni inwestują kasę, to oni prowadzą ten biznes. To oni mają do ogarnięcia problemy polskiego rynku, płatności, reklamę, stąd ich podejście Jak nie lubisz ich produktów, to nie kupujesz, proste. Możesz jakoś protestować, być może zrobią coś aby zejść z cenami.
Czy Lorpio zaoferowało w Polsce coś extra na ten przykład? To ja zapytam gdzie i kiedy? Tak naprawdę też są drodzy (chodzi mi o cenę), zwłaszcza w tematach pelletowych i zanętowych (mowa o wyższej półce), ale jakoś protestów nie ma.
Dlatego ja patrzę na to przez inny pryzmat. Wg mnie dobrze, że taki FB jest. Lepiej aby był, niż go nie było. W wielu wypadkach proponuje on 'pionierskie' w Polsce produkty, jak przynęty. To chyba dobrze

Mamy też prawo do własnego zdania,i wybieramy co nam pasuje. Spójrzmy na samochody. Czy wszystko musi być w cenie Fiata albo Dacii? Czy taki Jaguar to ohydna patologia? Oczywiście, że nie. Jak kogoś na niego stać, to go kupuje, bo mu się podoba. Tak samo jest z Feeder Baitem. Rozumiem, jakbyś w swoim sklepie miał tylko jego produkty do wyboru. Ale jesteś wolnym człowiekiem i możesz wybrać coś innego, oferta jest szeroka. Kupuj Stalomaxa jak Ci odpowiada i będzie super, ja też uważam, że to dobre produkty. Zresztą, czy wszystko musi być tanie lub w cenie przystępnej? Im większa rozpiętość cenowa, tym lepiej, zwłaszcza dla tych co sprzedają tani i dobry towar, nieprawdaż? Może taki Stalomax zyskuje wiele dzięki Feeder Baitowi?

Na koniec powiem Ci, że ceny zanęt wielu firm też mi nie odpowiadają. Z drugiej strony co jest większym przegięciem: tani chłam i obiecanki -cacanki w opisie, czy dobrej jakości towar w 'mocnej' cenie?