Według mnie zapach nie zawsze jest najważniejszy. Akurat dumbellsy od Drennana swoją skuteczność zawdzięczają nie tylko woni (bo w przypadku ananasa to jakiś smród pseudoowocowy) - ale barwie i konsystencji. Sa miękkie i można je ładni nabijać, chować pushstopa w środku. Świetnie się komponują z kukurydzą dodawana do koszyka, ryba po prostu myli ziarna kuku...
Major zgadzam się z Tobą. Na moich wodach Drennan to są słabe przynęty, tak jak i nie które z Sonu Baits, szkoda było tylko pieniędzy, no ale cóż.
Pozdrawiam
A ja myślę Sylwek, że nie wykorzystujesz ich odpowiednio. Pokazujesz róźne przynęty w swoich 'opracowaniach' - ciekawi mnie na co łowisz. Nie wiem czy nie piszesz anty Drennanowo aby się po raz kolejny ze mną nie zgodzić

Tu nie chodzi o firmę Drennan albo Sonubaits. Po prostu są dni lub techniki, że dana przynęta sprawdza się lub nie. Ja nie twierdzę, że Lorpio nie działa, bo wiem że działa! Pellet pikantna kiełbasa Sonu jest killlerem, jak i beznadziejny -zależy od łowiska, czasu, techniki. Jednak dumbellsy Drennana mają inną konsystencję, mają inny kształt, można zakładać je wzdłuż i wszerz, na gumce. W opakowaniu masz 10 i 8 mm. Są miękkie, można zostawić pushstopa w środku, wystawić, z łatwością okroić. To po prostu masa zalet. Jeżeli ktoś powie, że działa u niego kukurydza - a nie działa dumbells żółty z Drennana, to mu nie uwierzę.
Wiele rzeczy uważamy za złe zbyt szybko. Bo białe kulki sa słabe jak jest ciepło po prostu - ich najlepszy czas przychodzi jak jest zimno, na czystej wodzie zaś żółty lub czerwony kolor wymiata. Na mętnej ważniejszy jest zapach - kierując się takimi rzeczami - mamy różne sposoby postępowania. Bo jak spadnie deszcz i zbiornik jest mętny - to się łowi ciut inaczej gdy woda jest w nim czysta. Tutaj wcale przynęta nie ma wiele do powiedzenia - tylko warunki. Dumbellsy z Sonu są twarde i maja inny kształt, dlatego są gorsze od Drennana. Przegrywają wg mnie mniejszymi możliwościami ich wykorzystania

Jestem pewien, że i polskie firmy zaczną tutaj wymiatać, wystarczy się przyjrzeć tematowi feedera z odpowiedniej strony. Wiele przynęt jest jednak karpiowych, i my jako grunciarze adaptujemy je pod feedera. Inaczej jest jak coś jest robione idealnie pod fana miękkiej szczytówki...