To nie jest tak do końca, że reklamuję Drennana...

Sprawdziłem wiele rzeczy i mam swoje zdanie na temat jakości - np, Mavera albo Middy'ego. Ich plastiki są fatalne czasami. Oczywiście Drennan nie ma wszystkiego 'wspaniałego' - o czym śwadczą wpadki o których pisano chociazby tu na forum. W wielu rzeczach Preston/Korum jest lepszy juz od Drennana - i jeżeli chodzi o wynalazki, odkrycia, nowości to Drennan miał ich za plecami jeszcze dwa lata temu, rok temu byli na równo, a teraz ogląda juz jego plecy...
Nie należę do osób ładujących mase pieniędzy w sprzęt, kilka rzeczy mam droższych - reszta to tak naprawdę średnia i niższa półka. Ale 'małe' rzeczy już posprawdzałem, i jeżeli chodzi o plastiki, koszyki, spławiki i tego typu gadżety - to naprawdę te dwie firmy 'rządzą'. Jeżeli zobaczyć ofertę spławików Drennana lub Prestona, haki itd - można zobaczyć jak równy poziom prezentują. Ja na dodatek mam wrażenie, że zwłaszcza właściciel Drennana

ma obsesje na punkcie wyższej jakości, dlatego części produkcji nie przeniósł do Chin, tylko robi to dalej w UK, w przeciwieństwie do innych. Oczywiście mówię o UK, w Polsce jest kilka innych firm mających dobrej jakości produkty.
A w Polsce jak jestem to robie zawsze wypady do wędkarskiego i oglądam wszystko co mi w ręce wpadnie... Niestety wiele rzeczy to tańsza tandeta z Chin, jeszcze dwa lata temu nie mogłem wyjść z podziwu, że takie rzeczy ktoś sprowadza z PRC, bo to byl 'drugi gatunek' chińskiej oferty. Teraz robi się lepiej - i zwłaszcza Dragon zaskakuje jakością, rozmachem i ekspansją. Gorzej jest z producentami - na przykład nikt nie chce współpracować jeżeli chodzi o koszyki, spławiki czy zanęty. Nawet oferowałem się, przyznam szczerze jakiś czas temu, z testowaniem tego i owego - ale nawet nikt nie odpisał

Koszyki Wirka mogłyby sie lepiej sprzedawać - w tym w wielu krajach zachodnich - wystarczyłowby kika zmian, jakaś reklama itp. Niestety, właściciel nie raczył odpowiedziec na maila nawet. Szkoda, bo trochę nie nadąża ze swoją ofertą za postępem jaki dokonał się w łowieniu feederem... Może nie chce nowości? Produkowanie i sprzedaż rurek antysplątaniowych to wciąż spory biznes!

Ale my tu o spławikach i jakości gum w łącznikach. Jak dla mnie materiał jest super. Nie wiem ile kosztują u Was te łączniki - u mnie 1.20 funta bodajże za paczkę - i nie jest to drogo. Jeden łącznik starcza nawet i na rok, tak więc...