Ankieta

Jakich podajnikow do method feeder używasz i uważasz za najlepsze?

Drennan/ESP
195 (40.4%)
Preston
138 (28.6%)
Korum
12 (2.5%)
Guru
40 (8.3%)
Jaxon
29 (6%)
Traper
1 (0.2%)
Behr
11 (2.3%)
Browning
11 (2.3%)
Avid
2 (0.4%)
Inne
44 (9.1%)

Głosów w sumie: 324

Autor Wątek: Jakich podajników do method feeder używacie i uważacie za najlepsze?  (Przeczytany 84953 razy)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
W zeszłym sezonie stosowałem jeszcze podajniki(powinienem napisać koszyk, bo pan w sklepie się zdenerwował jak poprosiłem o podajnik i powiedział, „ Czego was ten Luk uczy to jest koszyk „) Drenanna po paru przykrych przygodach z odpadającym dnem przesiadłem się na Guru jeszcze żaden się nie rozsypał a łowię na tym samym akwenie, więc kwestia kamienistego dna odpada. Guru też ma swoje wady oczywiście takie jak przecierająca się guma przy podajnikach X- Safe Sysyem czy mało wygodne mocowanie przyponu ( ostatnio widziałem na ich filmach, że odpatrzyli od innych i montują zamiast tego kółka złączkę SPEED BEAD) Mimo tych wad jakoś bardziej mi podeszły ich podajniki jak i foremka .
Robert

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Luk ja tam nic takiego nie zaobserwowałem żeby latał na boki w czasie lotu, leci tam gdzie chce. Jak daleko to trudno powiedzieć bo nigdy nie mierzyłem, używam też dość grubej żyłki 0,33mm a to tylko dlatego że nastawiam się wyłącznie na karpie, a łowisko dość trudne bo dużo trzciny.

Chce jeszcze wypróbować w tym roku koszyk Browninga Hydrus Method 80g, chyba to nowość na ten rok.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
A ja mam takie pytanie do ESPsiarzy :D Zaobserwowałem, że podajnik ten podczas lotów wykonuje dziwne ruchy, i przez to nie daje się zarzucać aż tak daleko. Rzuca go na boki. Przy Prestonie ten lot jest o wiele bardziej regularny. Macie jakieś spostrzeżenia odnośnie podajników ESP? Na jakie dystanse udaje się Wam je zarzucać?
Trzeba też zróżnicować czy mówimy o podajniku pustym czy pełnym.
Ja zauważyłem, że Drennana puste lecą bardziej prosto. Zaś Prestona czasem potrafią zawirować. Oczywiście mówię tu o mocniejszych rzutach.
Jeśli jednak są ładnie nabite zanętą, to raczej lecą prosto.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
.......

A ja mam takie pytanie do ESPsiarzy :D Zaobserwowałem, że podajnik ten podczas lotów wykonuje dziwne ruchy, i przez to nie daje się zarzucać aż tak daleko. Rzuca go na boki. Przy Prestonie ten lot jest o wiele bardziej regularny. Macie jakieś spostrzeżenia odnośnie podajników ESP? Na jakie dystanse udaje się Wam je zarzucać?

Moje spostrzeżenie są wręcz odwrotne , podajniki ESP i Drennan lecą idealnie w lini, jeżeli ja czegoś nie sknocę to tor lotu jest prawidłowy, Rzut dobrze  nabitym podajnikem ESP  56 gram na około 80m to żaden problem.
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Muszę to sprawdzić jeszcze raz. Może problemem jest szparka między denkiem a podajnikiem, taka z 2 mm, coś się poluzowało. Może to jest przyczyną? :-\
Lucjan

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
Ja używam podajnika drennan i foremki prestona uważam że to najskuteczniejsze zestawienia
Przycisk w foremce prestona pozwala w łatwy sposób wydobyć podajnik   
Krzysztof

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
ja używam prestona podajników i są gitara

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
Łatwo i szybko się wyciąga podajnik z foremki. :)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Muszę to sprawdzić jeszcze raz. Może problemem jest szparka między denkiem a podajnikiem, taka z 2 mm, coś się poluzowało. Może to jest przyczyną? :-\
Luk od kiedy to szparka jest problemem??? ;D ;D ;D ;D ;) :( Taki żarcik ! Sory za off! :'(
Arek

Offline marekx75

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Tnij kur.. nie czekaj :)
    • Galeria
A ja mam takie pytanie. Mógłby mi ktoś zwazyc koszyk ESP 56g nabity peletem ile waży ? Chodzi o to że boje się go używać przy feederze cw.120gram.
Marek

Offline Piter28

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
Akurat mam taki w domu :) Jak wrócę z pracy po 23 mogę zważyć. Ale moim zdaniem będzie to około 90-95 g :)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Chyba 80-90 g (zależy czy mocno ugnieciesz zanętę). Ja stosuję z feederami 120-150 g i nigdy nie było problemu.
;)

Offline marekx75

• Nowy użytkownik
  • *
    • Galeria
Ale przy jakich szczytowkach? Bo na czerwonej węglowej to bym rzucił ale ona tak sztywna że nie da takiej frajdy na komercji jak np.szklana zielona :P Dzięki za szybką reakcje koledzy :)
Marek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
Ale przy jakich szczytowkach? Bo na czerwonej węglowej to bym rzucił ale ona tak sztywna że nie da takiej frajdy na komercji jak np.szklana zielona :P Dzięki za szybką reakcje koledzy :)
Olej szczytówki! To nie ma nic do rzutu! Polecam też ciut dystansu do CW! Koszyk tej wagi będzie śmigał z towarem aż miło. Setke byś zapodał + tawar i bez problemu pójdzie jak rozsądnie zagospodarujesz mocą kija!
Arek

Offline marekx75

• Nowy użytkownik
  • *
    • Galeria
No to przy następnym połowie gdzieś na komercji sproboje :) Tylko jak z wędką coś się stanie to jesteś kij w plecy ;D
Marek