Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1784596 razy)

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #3135 dnia: 20.06.2015, 07:09 »
Piękna woda, Mateo i śliczniutkie  płocie :thumbup:
Gdybym miał taką w pobliżu, to nie jeździłbym na komercje :)
Znów jestem

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3136 dnia: 20.06.2015, 07:31 »
Gratuluję polowów :thumbup:

Jakub, można pokosić feederem, co? :) Niestety tak to już z karpiami jest na łowiskach 'no kill' z mocną presją.

Piękna woda Mateo! Na dodatek super rybki, w tym bonusowy lin... Oby cały czas były tam tak komfortowe warunki! Co do zarybień to PZW powinno wypełniać postanowienia operatu, pewnie coś do wody trafia...
Lucjan

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #3137 dnia: 20.06.2015, 11:40 »
Postanowiłem pochwalić się dzisiejszymi rybkami ponieważ .....  po raz pierwszy złowiłem je feederem :) !
Dostałem od żony na urodziny ( polecam dodawać w allegro do obserwowanych aukcji ) więc trzeba było przetestować.
Nie bardzo wiedziałem jak podejść do tematu więc przygotowałem mix z przepisu od Luka, kolega Marcin i Paweł z klub FKK udzielili kilku wskazówek no i muszę przyznać że fajnie się pobawiłem.
Z wody wyholowałem 9 karpi i kilka karasi ale drugie tyle karpi mi zwiało. Coś pewnie robię źle ale jak na pierwszy raz to i tak jestem zadowolony.
Karpiki strasznie podziurawione pyski miały, widać że ten sezon zapamiętają na długo :(

Gratulacje Jakub. Miło że dobrałeś sie karpikom do tyłków w końcu . Metoda rulezz ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3138 dnia: 20.06.2015, 11:44 »
Gratuluje wyników ! :) jutro ruszam nad Odrę !
Krzysztof

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3139 dnia: 20.06.2015, 14:04 »
Cytat: wadziol

Gratulacje Jakub. Miło że dobrałeś sie karpikom do tyłków w końcu . Metoda rulezz;)

Dzięki Marcin za instrukcje, sprawdziło się wszystko. Nawet łowiłem z klipem, super sprawa, każdy rzut praktycznie w punkt. Tylko muszę jakieś wnioski jeszcze wysnuć czemu tyle mi się spinało. Hak za mały ? ( nr 12 ) za wcześnie zacinałem, może przypon i włos zbyt cieki, za mało sztywny.
Jeden karp wziął mi praktycznie w opadzie, nie dążyłem jeszcze odłożyć wędki i już poczułem szarpnięcie. Wnioskuję że zanęta za mało doklejona skoro pelecik już się odkrył. Wszystkie karpie złowiłem na pikantną kiełbasę. Próbowałem crab&krill tutifrutti, kukurydzę, robaka .. ale nawet skubnięcia nie było. Za to kiełbasa przy każdym zarzuceniu branie.
Przyznaję że metoda na naszym łowisku jest skuteczniejsza. Taki sam wynik kilkanaście sztuk spławikiem zrobiłem tylko raz w zeszłym sezonie, ale to był duży dystans, spławik 10gram. Widać że karpie stoją daleko, głębokość 4-5 metrów. Może one po prostu tam czekają na paszę ;) bo jednak każdy łowi z gruntu i właśnie tam podaje towar.
Waglerem ciężej się do nich dobrać. Te co łowię sporadycznie widocznie wędrują pojedynczo bliżej brzegu. To też widać w wynikach zawodów. Spławikiem łowi się po kilka sztuk a gruntem na tony. to też oznacza że jest co trenować żeby w spławiku osiągnąć podobne wyniki :)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #3140 dnia: 20.06.2015, 21:24 »
Nad Odrą coś słabiutko,pięć takich Leszczy
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
« Odpowiedź #3141 dnia: 20.06.2015, 23:09 »
Witam
U mnie też słabo, bardzo słabo bo nawet rybiego ogona dziś nie powąchałem. Sądzę że to ochłodzenie jest przyczyną . Siedzieliśmy na mojej miejscówce w trójkę, sami forumowicze - Mateo, Zajcu i ja. Tylko Paweł zlowił jedyną rybę dnia - dość fajną płotkę

Wyraźnie było widać że ryba nie żeruje, żadnych bąbli, spławów po prostu jakby w wodzie wcale nie było ryb. A miejscowka systematycznie nęcona już od początku maja ziarnem
Uważam jednak sesję za udaną bo mogliśmy pogadać, cos sobie pokazać, podszkolić się.
Gratuluję wszystkim którzy połowili !
Pozdrawiam - Gienek

Offline KrzysztofR

• Reputacja: 10
    • Naturalne leki
« Odpowiedź #3142 dnia: 20.06.2015, 23:17 »
Dzisiejszy dzień słabiutki: jeden karaś, lin i trzy wypięte karpie (sesja poranna); wieczorna polowanie na szczupaka zero brań. Jutro z rana (21.06 polowanie na karpia na zalewie Sośnie), a w tym zbiorniku pływają ciekawe karpiki do 20 kg.

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3143 dnia: 21.06.2015, 07:51 »
Witam zapaleńców ;) Wróciłem niedawno ze nocki, łowiłem z kol. Jędrzejem i szwagrem Mariuszem. Bida z nędzą w braniach, ciężko było dzisiaj o rybę. Ja miałem to szczęście i na metodę dostałem fajną łopatę 61,5 cm. :fish: druga na pewno nie mniejsza niestety poszła z przyponem :'( Jędrek dostał leszka 40+, małego karasia a dużego karasia stracił pod nogami, Mariusz nie miał farta dzisiaj...

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
« Odpowiedź #3144 dnia: 21.06.2015, 08:05 »
Piękna żyleta! Gratsy.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3145 dnia: 21.06.2015, 08:06 »
Dzięki :thumbup:

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #3146 dnia: 21.06.2015, 09:51 »
Piena łopata kucus.
Super woda Mateo. Niedaleko działki tez mam takie jeziorko do którego tylko na piechotke się dojdzie i ostro zarośnięte. Może sam spróbuję tam w tym roku.
Jakub fajnie ze polowiles na feeder. Gratki. Ja tez kupa spiec. Musze zrobić dochodzenie dlaczego tak może być.

Wczoraj bylem na komercji na treningu przed zawodami. Temat przygotowań jutro zrobię to może uda się doszlifowac moja taktykę:-) zlowilem według wagi 14,5kg w tym 3 karpie, lin i masa karasi. Nie mogłem się dobrać do karpi mimo 3roznych zanet. Spiec było tyle ze pewnie byłoby ze 24kg ryby.
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #3147 dnia: 21.06.2015, 10:11 »
Gratki kucus, okazały leszek  :thumbup:
Piekny wynik, Adeptus :bravo:
Na dwie wedki czy jedną?
Na co łowiłeś?
Znów jestem

Offline Wiśnia

• Reputacja: 43
« Odpowiedź #3148 dnia: 21.06.2015, 12:22 »
Gratuluję wszystkim połowów !

Korzystając z wolnego piątku udało mi się trochę posiedzieć nad wodą mojego koła. Sesja rozpoczęła się deszczem, potem lodowaty wiatr ... o 7 wszyscy łowiący w okolicy się zwinęli. Pobawiłem się z płociami i wzdręgami na wagglerze a metoda dała leszczyka 30 i karpia 26 cm. Za tydzień przenosimy się z rodzinką do teściów, mieszkają niedaleko Pacyfiku pod Ozorkowem - szykuje się pierwsza w życiu sesja na łowisku komercyjnym :-)

Offline psontour7

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Zapalony Feederowiec
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3149 dnia: 21.06.2015, 13:38 »
Wczoraj sesja od 3:30 do 9:00 na jeziorku PZW. Łowiłem od poczatku na metode,wynik to 6 leszczy nie wiekszych niz 0,5 kg. Lipa totalna, zaczelo konkretnie wiać i sie zwinalem ;) Gratuluje tym co polowili !!
Kuba