Wybrałem się dziś na rybki. Jako że miałem godzinkę, zanim moja luba wyjdzie od stomatologa, skoczyłem do Wędkarskiego raju na włókniarzy w poszukiwaniu Match Method Mix, bo zostało mi jakieś 150g, oraz pelletu do mixa. Match Method Mix oczywiście kiepsko dostępny u nas, więc w ciemno wziąłem swim stim method mix z Dynamite Bites, oraz za namową właściciela, pellet 3mm Swim Stim.
Swoją drogą zapomniałem zapytać o wynik zawodów, ale cieszy ze produktów Dynamite w oficjalnej dystrybucji nie zabraknie

Nad wodę na łowisko Ciosny dotarłem o 12:15
Pusto. Nad wodą jedna osoba. Rozłożyłem się z żoną nieopodal i zabrałem.się za mix.
Zgodnie z radami Luka zalałem pellet i zostawiłem na 10 minut. Kiedy pobrał polowę wody wlałem resztę do zanęty lekko ją przemaczając i postanowiłem dosypać pellet aby odebrał nadmiar wilgoci dochodząc.
Nadeszła pora na zestawy. Na Kongerku cw90 na lekkiej szczytówce powiesiłem podajnik do metody small 35 drennana. Na przypon użyłem gotowca Korum z quickstopem hak 12 do metody.
Na Trabucco Selektor XS Master75 podajnik small 25g na szczytówce light z własnym przyponem 0.2 kręconym na Carp Match 10 Drennana.
Na przynętę wybrałem po raz pierwszy zakupiony pellet O Sonubaits 12 - Kongerku kiełbaski na selektorze kryl 12
Po 10 minutach na pierwszej wędkę zameldował się karp

Malutki, ale pocieszny , jako że dowiedziałem się, że ryby nie współpracują dziś za bardzo.
Zarzuciłem zestaw i na drugiej wędkę miałem branie - tu muszę podziękować żonie, że się że mną wybrała, bo w końcu miał kto robić zdjęcia.

Jakieś 30cm.
Po zarzuceniu zestawu nastąpiła długa, jak się później okazało, 20 minutowa przerwa. Branie na Selektorze i wyciągnąłem takiego osobnika

Równe 50cm.
Od tego momentu jakby się worek z rybami otworzył i na branie nie czekałem dłużej jak 7minut.

Następny

I.następny

I.następny

W sumie miałem 27 brań. Po 12 rybie postanowiłem iść na ilość i z powodu spadków zmieniłem swój wiązany przypon na korumowski. Wyholowałem 20 karpi.
3 kroczka
7 w przedziale 30-35cm
i 10 od 45 do 61cm
Nie.wiem.ile ważyły, ale na oko jakieś 60 kg dziś wyholowałem.
Miałem.też branie łodzi podwodnej, ale.nie doceniłem przeciwnika i przypon strzelił (0.23)
Ręce mnie bolą, ale selektor pracuje cudnie. Dziękuję wszystkim, którzy się na temat tej wędki rozpisali, dzięki czemu zdecydowałem.się na zakup.
Teraz pora na porządny fotel, bo mimo iż nie miałem czasu siedzieć to i 4 litery też odczuwam