Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1764727 razy)

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #5805 dnia: 21.10.2015, 19:15 »
Gratulację dla łowców!

Filip gratulacje, mimo tak młodego wieku - wymiatasz! :bravo:

Luk jak zwykle komentarz zbędny :bravo:

Dfq oraz Marcin i Jaco wielkie brawa dla Was za pobyt na rybach w tą jesienną pogodę i za wyniki ! :bravo:

Witam, ja już od wczoraj po skończeniu pracy, zacząłem przygotowania na jutrzejszy wyjazd - wczoraj nazbierałem rosówek po pracy, takie glisty czerwone to już chyba wiecie ;D
Dzisiaj cały dzień poświęciłem na przygotowaniu i obraniu taktyki na jutrzejszy dzień. Będę łowił na glisty i na kulki Pop Up. Od świtu do późnej nocy. Od pierwszego autobusu do ostatniego :D Żadna pogoda mi w tym nie przeszkodzi :D Chyba, że wojna lub apokalipsa :)
Ziarna do nęcenia spobem ugotowane. Konopie, pszenica, jęczmień, kukurydza z samego rana będę nęcił. W między czasie dzisiaj jak widzicie na zdjęciach, trochę pokruszyłem w kruszarce KORDA i porobiłem kiełbaski tak jak widzicie na zdjęciach:

Różnej grubości i wielkości i długości, na mniejsze, większe kulki Pop Up będę próbował, może coś się zawiesi.
Pozdrawiam miłego wieczoru
Jutro po wędkowaniu zdam relacje z ryb lub ewentualnie w piątek.

Te kiełbaski  nad wodą się poleje jakimś bosterkiem, liquidem i będzie fajnie. Ciekawe czy coś się skusi?
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5806 dnia: 21.10.2015, 19:34 »
Sylwek łanie te wyroby masarskie wyglądają ;) tylko czy nie za duże te kiełbaski (wydaje mi się, że lepsze były by Frankfurterki ), ale jutro się to zapewne okaże. Życzę  :narybki:
Robert

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5807 dnia: 21.10.2015, 19:54 »
Bogato bardzo
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #5808 dnia: 21.10.2015, 20:08 »
Powodzenia Pyza. Oby włożona praca popłaciła.
Arek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #5809 dnia: 21.10.2015, 20:22 »
Sylwek ile cm mają te kiełbaski?
Zbyszek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #5810 dnia: 21.10.2015, 20:49 »
Kiełby jak krakowska

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #5811 dnia: 21.10.2015, 20:52 »
Spore, aby tylko sie spisały ! :)
Krzysztof

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5812 dnia: 21.10.2015, 21:22 »
Po ostatnim chorowitym okresie postanowiłem dzisiaj wpaść króciutko po pracy nad rzeczkę ze spiningiem w celu oberwania kilku przynęt jak to zwykle się kończy , deszcz pochmurno zimno i w ogóle ale instynkt był silniejszy , po obrzucaniu kilku miejsc przeszedłem na miejscówkę gdzie ostatnio na Pinkę wyciągnąłem kilka mikro Brzanek , jakie było moje zdziwienie gdy coś stuknęło w gumę i odjechało w środek nurtu , po dłuższej walce ( kijek okoniówka żyłeczka i tak spora 0.16 ) wyjąłem takiego oto potwora ;).Mierzyła równe 40 cm ale hol to coś niesamowitego chociaż przerzucając ostatnio same Krąpiki odwykłem chyba od czegoś co jest większe i ma sporo siły ;)
Skusiła się na Relaxa perłowego z czarnym grzbietem  , innych rybek w okolicy nie było :)

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #5813 dnia: 21.10.2015, 21:29 »
Witam ponownie:

Jak widzicie najdłuższa kiełbaska nie przekracza 10 cm, zaś większość z tych grubszych mają 9 cm, a te mniejsze 6-7 cm.

a tutaj waga:
20 ponad g na mniejsze, to tak jak w podajnikach DRENNAN do wagi podajnika czyli 35 g wchodzi przeważnie 20 g towaru

Zaś do podajników E-S-P 70 g i 100 g wchodzi ponad 40 g zanęty. Te kiełbaski są odpowiednikami. Sami widzicie to po ich wadze. Ja będę używał do karpiówek. To spokojnie taka kiełbaska + obciążenie będzie akurat do moich karpiówek.

Muszę takimi większymi porcjami rzucać wszak to wody PZW i ciężko o rybkę, może się doczekam jakiegoś brania. Na to liczę a co się zawiesi to już inna bajka.

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #5814 dnia: 21.10.2015, 22:06 »
Pytasz i masz odpowiedź w centymetrach i gramach. Pyza :thumbup:. Żeby rybka brała.
Zbyszek

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #5815 dnia: 22.10.2015, 08:42 »
Mniam bardzo apetyczne te kiełbaski :) tylko czy nie za bogato jak na ta porę roku?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5816 dnia: 22.10.2015, 08:54 »
Mniam bardzo apetyczne te kiełbaski :) tylko czy nie za bogato jak na ta porę roku?
No właśnie też mam takie obawy...

Ja wczoraj posiedziałem po zmroku do 21 i trzy karpiki złowiłem :)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #5817 dnia: 23.10.2015, 16:58 »
Witam wszystkich
Na początku chciałem powiedzieć, że nie będzie za dużo zdjęć ryb, bo po prostu ich nie było. A jeżeli ktoś lubi czytać moje relacje z nad wody to zapraszam.

Wybrałem się wczoraj nad Mójczę tak jak zwykle, autobus miałem po 4 tak jak na zdjęciu:

Cały mój sprzęt wraz z wózkiem, żona jak wracałem z ryb wczoraj robiła mi zdjęcia i się śmiała, że się wyprowadzam nad wodę mieszkać :D

Ja też tak pomyślałem - czym starszy jestem tym głupszy, ale wiecie nad wodą wszystko się przyda. I dlatego tak to wygląda. Zajechałem nad wodę to było jeszcze ciemno. Po 6 byłem już rozłożony.

zanęciłem sobie miejsce, może dużo się to wydaje w tej misce, ale może było z 1,5 kg. I dobrze, że miałem ze sobą ziarno i zanęciłem spobem, bo zapomniałem z domu wziąć tych swoich kiełbasek do punktowego nęcenia PVA. Miałem przygotowane je w piwnicy, ale ze względu, że odpowiadałem kolegom ile one ważą i mierzą, musiałem je przynieść z piwnicy do domu, aby porobić fotki i odpowiedzieć i tak zostały w domy przy łóżku. Mówi się trudno. Byłem już nad wodą i musiałem sobie jakoś radzić. Pierwszy i ostatni raz wziąłem ze sobą ten wózek. Przerąbane. Chciałem wszystko mieć nad wodą, ale wieźć to wszystko na takim wózku to przerąbane - przez pole, strumyk, po kamieniach i po piachu na swoją miejscówkę, ale człowiek głupi.... Jeszcze na dodatek śruba mi się odkręciła w kółku i gdzieś ją zgubiłem - skutek - spadało mi kółko przez cały czas.

Zmierzyłem temp wody, nie była taka zimna

Dobrze, że wziąłem parasol, bo przeczuwałem, że będzie kiepska pogoda. Te 3 m tego parasolu robią swoje - wszystko pod parasolem miałem suche.

W wczorajszym dniu złowiłem tylko 6 leszczyków w granicach 32 - 35 cm. Najgorszy dzień w całym roku... Jedynej rybie której zrobiłem zdjęcie, to jest temu Klenikowi. Ledwie 25 cm jak widzicie. Pierwszy klenik z gruntu na tym łowisku. Wziął na zestaw gruntowy z rosówką.

Dobrze, że miałem ze sobą trochę słodyczy. Słabo było z braniem to chociaż się najadłem słodyczy, pogoda kiepska...

W większości dnia, próbowałem łowić na Nash Deliverance Ball Maker, w środku chowałem kulkę Pop Up. Bo nie wziąłem tych kiełbasek. W tej wersji co ja mam jest z boku nacięcie jak widzicie.

I wychodzi nam ładna kulka w środku z niespodzianką.

Jeszcze fotka jesienna z łowiska.

W większości dnia skubały mi raki, jak widzicie jednego wyciągnąłem i 3 m dalej był drugi za nim na żyłce. Chciałem zrobić dwóm na raz na jednej żyłce, ale drugi się odczepił i spadł. Pierwszy raz tak miałem, że w połowie sciągnania zestawu, miałem 2 raki na jednej żyłce.

Jeszcze taka fotka z łowiska.

To moja miejscówka i stanowisko.

A to zdjęcie po mojej prawej stronie, widzicie koniec wyspy i po prawej stronie wpada rzeka, a jak jest duży stan wody to wychodzi woda ze zbiornika w tą rzekę. Widocznie stamtąd ten klenik, którego złowiłem się tutaj dostał.

No i moje przynęty, które miałem wczoraj wypróbować, większość była bezużytecznych, bo kiełbaski do nich zostały w domu.

Na tym kończę i co mam powiedzieć? wypocząłem? na pewno nie. Przemarzłem, nadźwigałem się tego wózka i tych tobołów, dzień zaplanowałem sobie do ostatniego autobusu - do 23 godziny, ale ze względu, że zgubiłem śrubę od wózka, to po ciemku nie będę jeździł z tak rozwalonym wózkiem, więc wróciłem do domu póki było jeszcze widno. Autobus miałem o 16, co normalnie mi 30 minut zajmuje droga to z tym wózkiem GODZINA... nigdy więcej tego wóżka...!
Byłem tak zmęczony, że o 18 poszedłem spać i spałem do 530 aż mnie budzik obudził dzisiaj rano do pracy.

Pozdrawiam Sylwek
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #5818 dnia: 23.10.2015, 17:05 »
Fajna wyprawa