Autor Wątek: W poszukiwaniu okoni  (Przeczytany 47160 razy)

Offline Festusus

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: W poszukiwaniu okoni
« Odpowiedź #60 dnia: 04.01.2017, 13:03 »
Kiedyś kupowałem jakieś graty spinningowe i gość z działu karpiowego powiedział, żebym pytał Dawida o spinning. I myślałem, że to może Ty. A w krokodylu szukali ostatnio pracowników http://krokodyl.sklep.pl/praca
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #61 dnia: 04.01.2017, 13:06 »
Kiedyś kupowałem jakieś graty spinningowe i gość z działu karpiowego powiedział, żebym pytał Dawida o spinning. I myślałem, że to może Ty. A w krokodylu szukali ostatnio pracowników http://krokodyl.sklep.pl/praca

Tak, wiem, jednak nie czuję się na siłach po prostu, zbyt zielony jeszcze jestem ;)
Dawid.. Chyba wiem który to ale ręki sobie nie dam uciąć, jak to mówią, za przeproszeniem, "nie jednemu psu Burek" ;)
Dawid

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #62 dnia: 09.01.2017, 11:18 »
Witam! Ciekawe jak tam koniec roku wypadł na spinningu bo teraz to już pewnie wszędzie zamarznięte i po ptakach! Widziałem że pisaliście o swoich ulubionych przynętach! U mnie od dwóch lat prym wiodą tzw. chińczyki są to gumki podobne kształtem do keitechów tylko materiał mocniejszy! W 2016 tak od połowy pażdziernika łowiłem na nie wszystkie ryby drapieżne super przynęta okonie,klenie,trafiały się sandaczyki a bolenie biły w to aż do lodu! No i ta cena trafia się i po 10gr sztuka ciekawe czy też ich używacie!

Offline DvD

• Ekspert
« Odpowiedź #63 dnia: 09.01.2017, 11:23 »
Witam! Ciekawe jak tam koniec roku wypadł na spinningu bo teraz to już pewnie wszędzie zamarznięte i po ptakach! Widziałem że pisaliście o swoich ulubionych przynętach! U mnie od dwóch lat prym wiodą tzw. chińczyki są to gumki podobne kształtem do keitechów tylko materiał mocniejszy! W 2016 tak od połowy pażdziernika łowiłem na nie wszystkie ryby drapieżne super przynęta okonie,klenie,trafiały się sandaczyki a bolenie biły w to aż do lodu! No i ta cena trafia się i po 10gr sztuka ciekawe czy też ich używacie!

Kilka postów wcześniej wrzuciłem zdjęcia polskich "kietechów". Te kupilem w cenie 3,50/5szt i są świetnej jakości a jak piszesz wytrzymalsze. Jeszcze na nie nie łowiłem.
Końcówka roku była bardzo słaba dla mnie spinningowo bo okonie się gdzieś pochowały nie szło ich na kanale namierzyć. Ani płytko, ani głęboko, ani na małe ani duze przynęty. Po prostu zniknęły, pewnie znalazły jakiś dołek którego nie znam.. Za to w drugi dzień świąt udało i się na keitecha black cherry trafić dwa ładne leszcze :P większy 48cm.
Ten sezon planuję zacząć bardziej świadomie. Zbroję się już na wiosnę. Do wspomnianych przynęt zakupiłem czeburaszki 1-4g, też w świetnej cenie 5zł/10szt marki Zhibo. I planuje może jakoś gumki aromatyzować.
Dostałem też ostatnio bardzo fajne raczki relax'a w krokodylu, ale to dopiero przełom maja i czerwca się przydadzą ;)
Dawid

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #64 dnia: 09.01.2017, 11:44 »
Piękne leszcze gratulacje! Ja spinninguje głównie na rzece jak wspomniałem te chińczyki się świetnie sprawowały na przybrudzonej wodzie seledyn z brokatem i jasny można powiedzieć przeżroczysty ze złotym brokatem a na czystej motoroil! Gumy na wygląd nie różnią się od keitecha tylko jak wspomniałem guma jest mocniejsza! Oprócz nich używałem keitechów cola oraz cosmos a bywały dni gdy najlepiej sprawował się mini twister motoroil z zielonym lub czarnym brokatem! Okoni w grudniu złowiłem ponad 100 takich w przedziale od 25 do 40cm boleni też sporo ale najwięcej klenia takie 40 do 50cm! Nie narzekam grudzień był świetny! Jakieś 90 procent ryb na chińczyki!

Offline DvD

• Ekspert
« Odpowiedź #65 dnia: 09.01.2017, 11:49 »
Piękne leszcze gratulacje! Ja spinninguje głównie na rzece jak wspomniałem te chińczyki się świetnie sprawowały na przybrudzonej wodzie seledyn z brokatem i jasny można powiedzieć przeżroczysty ze złotym brokatem a na czystej motoroil! Gumy na wygląd nie różnią się od keitecha tylko jak wspomniałem guma jest mocniejsza! Oprócz nich używałem keitechów cola oraz cosmos a bywały dni gdy najlepiej sprawował się mini twister motoroil z zielonym lub czarnym brokatem! Okoni w grudniu złowiłem ponad 100 takich w przedziale od 25 do 40cm boleni też sporo ale najwięcej klenia takie 40 do 50cm! Nie narzekam grudzień był świetny! Jakieś 90 procent ryb na chińczyki!

WOW!! Gratulacje! :beer: A cóż to za woda Panie? :D
Dawid

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #66 dnia: 09.01.2017, 11:56 »
Rzeka san! U mnie wody stojące są o wiele słabsze!

Offline DvD

• Ekspert
« Odpowiedź #67 dnia: 09.01.2017, 11:57 »
Pięknie połowione! Ja to jednak nie mam pojęcia o spinningu :D
Dawid

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #68 dnia: 09.01.2017, 12:02 »

daj linka do tych przynęt !

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #69 dnia: 09.01.2017, 12:05 »
No tylko bez takiej niskiej samo oceny! W tym sezonie się przyłożysz i na koniec roku podliczysz piękne wyniki zobaczysz! A na gumki do kiedy łowisz bo ja tak do kwietnia potem już przechodzę na obrotówki rozmiar 00 max 1 i woblerki!

Offline DvD

• Ekspert
« Odpowiedź #70 dnia: 09.01.2017, 12:07 »
Ja na gumki praktycznie cały rok, jak nie ma odpowiedzi to próbuję obrotówkę i wobki.
Dawid

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #71 dnia: 09.01.2017, 12:14 »
Pięknie połowione! Ja to jednak nie mam pojęcia o spinningu :D

Spokojnie i bez takich kategorycznych stwierdzeń. Żeby łowić ryby na spinning (nie tylko na spinning), to musi być tak, że te ryby jednak są w wodzie. Zapraszam na moje jeziora i... bolenie ;)
Jacek

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #72 dnia: 09.01.2017, 12:25 »
No właśnie najpierw musi być ryba żeby ją złowić! A do tego jest mnóstwo takich gości którzy zaczynają spinning od wędziska do 40gr i od razu jadą na żwirownie polować na metrowego szczupaka założy gumę 12cm pomacha tydzień i rzuca wędke w kąt bo na spinning nic nie bierze haha! W taki właśnie sposób można się łatwo zniechęcić do tej metody! kwestia godzin nad wodą prowadzenia przynęty odpowiedniego obciążenia gumki rozmiaru przynęty i powoli wszystko samo wychodzi! Ja jeszcze 5 lat temu też łowiłem po trzy klenie a goście obok po dziesięć!

Offline DvD

• Ekspert
« Odpowiedź #73 dnia: 09.01.2017, 12:31 »
Spokojnie Panowie ja się łatwo nie poddaje :) Ten rok będzie pod znakiem klenia i okonia :D

Dawid

Offline Smok

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #74 dnia: 09.01.2017, 12:37 »
No i tak trzymać!