przecież ochroniarz nie ma prawa żądać od Ciebie dokumentów,może jedynie ładnie się uśmiechnąć i zadzwonić na policje 
Więc nie bardzo rozumiem jak mieli by pilnować wód??
Dokładnie o tym mówię

Czy częstotliwość kontroli jest ważna ? Ważne jest aby winni wiedzieli, że spotka ich surowa kara i będzie nieuchronna.
Kilka dni temu na chyba Animal Planet oglądałem program o strzażnikach przyrody w USA i tak: Jeżdżą w pojedynkę, jak trzeba skują delikwenta, wszelkie dokumenty i zezwolenia każą sobie okazywać. I kilka ciekawostek :
- np połów krabów w okresie ochronnym do roku więzienia i 5 000 dolarów kary. Gość łowił kraby w pułapki ale jak sam przyznał gapnął się, że jest okres ochronny i je wypuścił. Tylko dlatego, że się przyznał dostał mandat 150 dolców

- Towarzystwo łowiło wędkami ale jeden miał pozwolenie na kuszę. Ten od kuszy chwilę potrzymał wędkę łowiąc ryby ( namierzony lornetką ) - chyba 200 dolców kary.
- W barze w okresie ochronnym znalazł strażnik łososia już śmierdzącego. Właściciel dostał chyba 3 000 dolców i wezwanie da sądu. A że się nie stawił został aresztowany i doprowadzony.
- Młody chłopak strzelił z broni do jelenia i go zabił bo ten podszedł za blisko do posesji. Tylko dlatego, że się przyznał zabrano mu pozwolenie na polowania dożywotnio, chyba z 1 000 dolców kary i wezwanie do sądu.
Można ? Można

Kilka lat temu widziałem film na YT ( nie mogę go znaleźć ) - strażnicy chyba w Anglii namierzyli Ukraińców jak łowili szczupaki niewymiarowe. Zabrali im totalnie wszystko - ponton, wędki, cały osprzęt pontonu, przyczepkę i samochód.
Można ? Można

JK