Autor Wątek: Na ryby - woj. Łódzkie  (Przeczytany 347960 razy)

Ryba1987

• Gość
Odp: Na ryby - woj. Łódzkie
« Odpowiedź #135 dnia: 27.07.2015, 21:57 »
Uchań prywatny? Serio? Musze się przejechać :)
Ktoś z okolic Głowna może jest? :)
Mówiąc szczerze to KAŻDY wędkarz w moim mieście jest za tym żeby chociażby zbiornik na hucie zrobić tak fajnie jak maja w Strykowie.. oczywiście burmistrz ma do tego podejście jak do zeszłorocznego śniegu, nie to co w Strykowie (tam ponoć jest wędkarzem i ryb jak mrówek, miałem okazje nabyć tam karte ale ~600zł na rok to troche sporo i zrezygnowałem)
P.S. - życzę żeby PZW SKIERNIEWICE straciło KAŻDĄ wodę bo olewa kompletnie każdą prócz swoich, przykładem jest wyżej wymieniony zbiornik na hucie.. gdy jeszcze istniał okręg łódzki to zawsze było gdzie wynieść śmieci, rybę zawsze załatwili i dopuszczali jesienią/wiosną.. gdy przejęło to skierniewice to nie dość że nie ma gdzie śmieci wyrzucić to rybę nie wiem czy co 2 lata wpuszczają.. istny pierdolnik, ostatnio tam przesiedziałem 3 tygodnie DZIEŃ DNIA popołudniu od około 15-16 do 20.. ZERO kontroli, rybek troche nałowiłem jako jeden z nielicznych.. no ale co z tego jak na bezczela każdy 3 nie raz 4 kije rozkłada i się niczym nie przejmuje.. Moje zdanie jest takie że PZW to rak naszych wód który dba "o swoje" wyniszczając pozostałe

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #136 dnia: 28.07.2015, 06:34 »
Jestem z Łowicza i przyznać muszę że jedyne kontrolę jakie są odbywają się na rydwanie PSR tam prężnie działa i w tym roku nie miałem sytuacji abym karty nie wyciągał. Lecz łowić można tylko w tygodniu bo w weekend zbiornik oblepiony karpiarzami jak ul. Czego nie zabiorą karpiarze przejmują plażowicze. Po tabliczce zakaz kąpieli został tylko słup, a to i tylko dlatego że zakopany chyba na 3 metry i złomiarze sobie odpuścili.
Bzura przez susze miała 30cm głębokości.
Zbiornik za laskiem miejskim to wielkie bagno. Bez 50l worka na śmieci tam nie jadę. 10 minut na sprzątanie i można się rozkładać. Woda spuszczona 70cm głębokości. Jak co roku na dzień wędkarza wpuszczono karpia którego na drugi dzień już nie było.
Mroga  jak słyszałem od znajomego kłusownika przekłusowana.
Zalew w Skierniewicach chyba zarybiony ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #137 dnia: 29.07.2015, 14:36 »
Uchań

Więc tak. Ekipa na miejscu przemiła. Niestety jest pstrąg, którego trzeba brać. Choć miło patrzeć jak skacze zbierając owady z powierzchni. Co do reszty oczywiście można się dogadać i wypuszczać. Karpie 1.7 kilo. Choć kilka w okolicy 8-10 kg też jest. Wjazd za kapliczką groble przejezdne. Jest parking. Z braku czasu uderzam dopiero w piątek.
Zdjęć więcej nie mam bo mi telefon padł przy drugim   wykoszone ładnie. Pomościk jest jeden lecz to raczej na łódkę właściciela - akurat ktoś sobie pływał. Jest sandacz szczupak i podobno jak spuszcza wodę była masa okonia
Marcin

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 29.07.2015, 17:37 »
Z tego co dzwoniłem przed sekundą - amura i pstrąga TRZEBA KUPIĆ, reszte można wypuszczać normalnie. W planach jest "rozdzielenie" ryb na typowo pstrągi i "resztę" żeby uniknąć niechcianych zakupów przez wędkujących :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #139 dnia: 29.07.2015, 17:41 »
No to ja na wagglera i z 'mało i często' miałbym stertę pstrągów na tym łowisku :o
Lucjan

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #140 dnia: 16.08.2015, 12:15 »
No niestety już pstrąga nie ma. Ludzie w górze uchanki zasilającej uchań dolny porobili sobie tamy, aby zasilić swoje stawy. Woda spadła prawie o metr i pstrąga trzeba było odłowić. Na szczęście poziom wody jest już w normie.
Marcin

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #141 dnia: 21.09.2015, 11:06 »
Czy ktoś będzie na Ciosnach w środę? Powinienem się tam zameldować od 11:30 gdzieś do 18
Marcin

Offline Szymon12201

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #142 dnia: 21.09.2015, 23:39 »
Witam też jestem z Głowna i ze zdjęć kojarze kolege Rybe o ile się nie myle z Almechu? :d. Co do zalewu w glownie to ostatnio gościu na moich oczach na robala z gruntu wyciągnął szczuplego około 60 cm :) a poza tym wysyp leszczy 20-30 cm akurat na marynate :) ryby jest sporo ale ciężko o coś większego  jak będzie ktoś coś wiedział o sporych braniach to info prosze :d

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #143 dnia: 01.11.2015, 22:48 »
Czy ktoś się wybiera we wtorek na rybki na Batorówke, Ciosny, bądź inne komercyjne wody?

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #144 dnia: 02.11.2015, 09:40 »
Ja jeżdże na komercje do Karsznic koło Zduńskiej Woli . Wstęp 8 zł od wędki na dzień  . Głównie karp , bąk , amur , płoć , wzdręga , lin , tołpyga .

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #145 dnia: 02.11.2015, 10:03 »
Możesz coś o tym łowisku napisać więcej ?  Czy to jest mały stawik, czy większe łowisko ?

A słyszałem, że w Wojsławicach jest jakieś łowisko. Byłeś tam kiedyś, znasz je może ? Tylko coś mi się wydaje, że tam są same potwory :fish:

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #146 dnia: 02.11.2015, 10:20 »
Nie jest to jakiś wielki staw . Spisz w mape google  Karsznice ul Reymonta , na mapie sat ..są pokazane trzy stawiki , teraz jest jeden duży . Ryb nie trzeba zabierać . Czasem biorą karpie jak głupie rekord w maju tego roku ponad 20 szt od 1 do 3 kg . W tym roku złowiłem tam dwie sztuki po 4 kg .
Mi u Roberta pasuje , drobnicy dużo a czasami uwięzi się karpik 2-4 kg . W tym roku złowili tam 9 kg karpia .
O Wojsławicach możesz poczytać na innych forach .

Sorry że tylko tyle  ale pisze telefon....

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #147 dnia: 02.11.2015, 12:48 »
Ok, dziękuję za informację.
A jak z godzinami i dniami otwarcia ?

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #148 dnia: 02.11.2015, 13:30 »
Szkoda ze przez całą Łódź muszę się przebić.  Jak się dodzwonię do Batorówki, to jutro tam uderzam od 10 do 17. Jeszcze tam nie byłem, więc jeśli macie jakieś wskazówki odnośnie łowiska to proszę o podpowiedź. Podejrzewam, że będzie to moje ostatnie łowienie w tym roku, więc powinno być udane. ;-)
Marcin

Offline katmay

• Ekspert
« Odpowiedź #149 dnia: 02.11.2015, 13:43 »
Batorowka odpada.Tylko weekend lub przynajmniej 6 osób. Powód pracę remontowe. Tak więc jak ktoś się jutro wybiera na Ciosny to możemy się umówić.
Marcin