Autor Wątek: Wędkarstwo na pokaz...?  (Przeczytany 17543 razy)

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 2
Odp: Wędkarstwo na pokaz...?
« Odpowiedź #15 dnia: 22.01.2015, 21:33 »
Ścigacz rozumiem cie od 15 roku Zycia sam sobie kupuje sprzęt za ciężko zarobione pieniadze,ale czy nie jest tak ze nikt nie chce z toba łowic bo gadasz im o swoim sprzecie np. kupiłem kołowrotek za 300 zł jest super itp. Mówie to nie bez powodu mój kolega z pracy emeryt straży pożarnej żona w sądzie pracuje i mi gadał jak kupowałem mój pierwszy kołowrotek z wolnym biegiem za 100 zł mówił że to sie nie oplaca ze on widział fajny za 400 zl. Kupiłem ten za 100 zł robinsona zwykły ale, pojechaliśmy razem nad wodę ja swoje kije NIE markowe on swoje jaki efekt jego nowy kupiony kołowrotek saliny chyba za 350 zl ale nie pamiętam dokładnie, miał takie luzy jak młynki z rynku ale dalej złapalem karpika 6,400 kg hamulec działal idealnie zero jakis przeskoków kolega już nic sie nie chwalił. Dwa  tygodnia później kolega dal młynek na gwarancje nie uznana powiedzieli ze jak widać tak ma byc i kupił ten sam co ja.

Panowie jeździmy na ryby dla siebie dla relaksu ubrać sie można na ryneczku kupic spodnie, bluzę moro i juz ale komu po co to sami gonimy presje, oczywiście nie mówię cena tez sie z czegoś wywodzi ale wierzcie mi ja kupuje cos do 100 zl i pełne zadowolenie

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 22.01.2015, 21:35 »
kazdy kupuje na co go stać, jeden zarabia 1200pln i nie kupi Korum Deluxe bo mu nie zostanie na chleb, tymbardziej jak ma rodzine, a inny zarabia 3-4 tys np i mowi w tym miesiącu pykne se wędeczke za 500pln + kręcioł :] takie są realia :) ja nawet sie nie zaprawiam takimi rzeczami, łowie tym na co mnie stać, jest jakiś lepszy czas to kupie coś lepszego bo wiadomo człowiek sie dowartosciowuje jak sobie sprawi jakąś rzecz z górnej póły. :) Hobby to hobby !
Krzysztof

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #17 dnia: 22.01.2015, 21:37 »
Dla jednego jest to zabawa dla innego cały sens życia.

Spokojnie, cały czas mówimy tylko o moczeniu kija nad wodą.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 22.01.2015, 21:41 »
Ostatnio usłyszałem od kumpla ze czuje się jadąc ze mną na ryby jak ubogi krewny. To ja się mogę zapytać jak on to robi ze siedzi w domu i jeździ Fordem s- maxem a nie peugeotem 206. Kupuje zabawki do domu za grube tysiące bo ma kaprys i ma 2 dzieci i żonę na chorobowym.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #19 dnia: 22.01.2015, 21:45 »
bo kupuje to co chce, a czasem ludzie robią zastaw sie a postaw sie
Krzysztof

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 22.01.2015, 21:45 »
Bigdom ja traktuje wędkarstwo bardzo poważnie. Choć jest to hobby to daje mi tyle radości i odprężenia ze nie mogę bez tego żyć. :)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
« Odpowiedź #21 dnia: 22.01.2015, 21:54 »
W każdej dziedzinie życia są normalni i szpanerzy. Jak ktos mądry kiedyś powiedział - każda przesada jest gorsza od faszyzmu
Znam wielu wędkarzy których nazywam ,,kolekcjonerami" a nawet jednego który ma 40 kołowrotków a nigdy karpia nie złowił , nawet małego :)
Akceptuję to że ktos ma lepszy sprzęt i ciuchy a wiedzę niedużą - ale gdy mnie taki ,,znawca" poucza irytuje mnie to
Pozdrawiam - Gienek

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #22 dnia: 22.01.2015, 21:56 »
Gienek  :thumbup:
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #23 dnia: 22.01.2015, 22:00 »
Druid, szejkowie arabscy mają po 40 Ferrari w garażu i też nimi rzadko jeżdżą. Po prostu każdy ma taką kolekcję, na jaką go stać  ;D :P
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #24 dnia: 22.01.2015, 22:01 »
Mateo, Ja pewnie coś nie odpowiednio napisałem... Mozg przestaje pracować:) się chyba "trzeci bieg zacia" po robocie a weekend tez nie zapowiada się relaksująco...  wiec morze po kolei  jeszcze raz napisze na spokojeni.   Nie popieram tej nagonki na ludzi podążających za nowym stylem wędkowania stosujących markowe sprzęty itd... Jestem jak najbardziej po stronie tych wędkarzy.
co do ostatniego postu chciałem nawiązać do tego "snoba"... w takim sensie ze znajdzie się tez kilku ludzi co wykorzystując według nich "przewagę" nad nami bo maja coś lepszego... jak mam do czynienia z czymś takim to mnie totalnie rozbraja...
Także jeszcze raz Mięsiarzom STOP, Lansowaniu STOP, Porządnym wędkarzom, zawodnikom mających sprzęt z klasa bo na to zasłużyli swoim doświadczeniem, podejściem itp. i dlatego bo ten sprzęt potrafią używać i wykorzystywać w 100%, dla tych co chcą się nauczyć prawdziwego wędkarstwa i używają najlepszych"materiałów edukacyjnych"  i dla wszystkich innych którzy używają go bo ich po prostu stać, bo im to odpowiada, bo  tak po-prostu lubią (pod warunkiem ze nie święcą logiem swojego wędziska po oczach i nie wyśmiewają innych którzy maja według nich gorsze rzeczy) JAK NAJBARDZIEJ TAK! 
mam nadzieje ze teraz jasniej wyjaśniłem o co mi chodzi.    Morze faktycznie trochę pogmatwałem w tych postach...
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #25 dnia: 22.01.2015, 22:15 »
W każdej dziedzinie życia są normalni i szpanerzy. Jak ktos mądry kiedyś powiedział - każda przesada jest gorsza od faszyzmu
Znam wielu wędkarzy których nazywam ,,kolekcjonerami" a nawet jednego który ma 40 kołowrotków a nigdy karpia nie złowił , nawet małego :)
Akceptuję to że ktos ma lepszy sprzęt i ciuchy a wiedzę niedużą - ale gdy mnie taki ,,znawca" poucza irytuje mnie to
No właśnie. Zupełnie inaczej odbieramy kogoś, kto ma "bogaty" ekwipunek  i jest rzeczywiście skuteczny, a przy tym skromny. Inaczej kogoś, kto próbuje nas pouczać. W tedy jego luksusowe uzbrojenie dodatkowo zaczyna nas irytować.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline ViS

• Kamil
    • Galeria
« Odpowiedź #26 dnia: 22.01.2015, 22:17 »
No właśnie. Zupełnie inaczej odbieramy kogoś, kto ma "bogaty" ekwipunek  i jest rzeczywiście skuteczny, a przy tym skromny. Inaczej kogoś, kto próbuje nas pouczać. W tedy jego luksusowe uzbrojenie dodatkowo zaczyna nas irytować.
    No z ust mi to wyciągacie Panowie :)

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 22.01.2015, 22:19 »
Zgadzam się z tym w 100% choć znajdą się tacy co im nic nie pasuje i obsmaruja wszystko

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #28 dnia: 22.01.2015, 22:20 »
Ale na to już wpływu nie mamy!

Offline ViS

• Kamil
    • Galeria
« Odpowiedź #29 dnia: 22.01.2015, 22:23 »
Trzeba zacisnąć zęby i się relaksować nad woda(a przynajmniej próbować się relaksować w niektórych sytuacjach :) ) !