Mateo, Ja pewnie coś nie odpowiednio napisałem... Mozg przestaje pracować:) się chyba "trzeci bieg zacia" po robocie a weekend tez nie zapowiada się relaksująco... wiec morze po kolei jeszcze raz napisze na spokojeni. Nie popieram tej nagonki na ludzi podążających za nowym stylem wędkowania stosujących markowe sprzęty itd... Jestem jak najbardziej po stronie tych wędkarzy.
co do ostatniego postu chciałem nawiązać do tego "snoba"... w takim sensie ze znajdzie się tez kilku ludzi co wykorzystując według nich "przewagę" nad nami bo maja coś lepszego... jak mam do czynienia z czymś takim to mnie totalnie rozbraja...
Także jeszcze raz Mięsiarzom STOP, Lansowaniu STOP, Porządnym wędkarzom, zawodnikom mających sprzęt z klasa bo na to zasłużyli swoim doświadczeniem, podejściem itp. i dlatego bo ten sprzęt potrafią używać i wykorzystywać w 100%, dla tych co chcą się nauczyć prawdziwego wędkarstwa i używają najlepszych"materiałów edukacyjnych" i dla wszystkich innych którzy używają go bo ich po prostu stać, bo im to odpowiada, bo tak po-prostu lubią (pod warunkiem ze nie święcą logiem swojego wędziska po oczach i nie wyśmiewają innych którzy maja według nich gorsze rzeczy) JAK NAJBARDZIEJ TAK!
mam nadzieje ze teraz jasniej wyjaśniłem o co mi chodzi. Morze faktycznie trochę pogmatwałem w tych postach...