Autor Wątek: Korda Kiana Goo  (Przeczytany 29742 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Korda Kiana Goo
« Odpowiedź #30 dnia: 25.03.2015, 13:13 »
Wlasnie zobaczylem ze  wkrotce beda dostepne nower wersje smakowe goo :) Jutro ma sie pojawic dokladniejsze info na stronie kordy http://www.korda.co.uk ;) zeby jeszcze cena byla nizsza to mogl bym sobie pozwolic na testowanie kilku roznych jednoczesnie a tak trzeba sie ograniczyc i bardziej zastanawiac czy w ogole kupowac . :D

Co do ceny to zgodzę sie z Tobą. Sam nie wiedziałbym co wybrac jak taka kwota za buteleczkę jest to nie wiadomo co wybrać, żeby skuteczne było.  :)
Krzysztof

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • życie jest za krótkie żeby łowić tylko w weekendy
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 25.03.2015, 15:28 »
ja uzywam Liquid CORN TWIST Bait Smoke i daje mega efekty . teraz dokupiłem ananasa. jest to bardzo wydajne 
Arek

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25.03.2015, 17:49 »
Fotka zrobiona 24 czerwiec 2014, więc i z tego dnia zakup. Obydwa smaki na PZW mi się nie sprawdzają, na komercji nie sprawdzałem, bo rzadko łowię (mam daleko). Jak bym cofnął czas, to bym chyba zainwestował w co innego te pieniądze, bo atraktor drogi. Znam jednak kolesia, który sobie chwali Goo i stosuje go na PZW, kwestia łowiska, umiejętności i chyba wiary w dany produkt ;).

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25.03.2015, 20:28 »
Fotka zrobiona 24 czerwiec 2014, więc i z tego dnia zakup. Obydwa smaki na PZW mi się nie sprawdzają, na komercji nie sprawdzałem, bo rzadko łowię (mam daleko). Jak bym cofnął czas, to bym chyba zainwestował w co innego te pieniądze, bo atraktor drogi. Znam jednak kolesia, który sobie chwali Goo i stosuje go na PZW, kwestia łowiska, umiejętności i chyba wiary w dany produkt ;).
Czy to jest halibut i truskawka?
Nad truskawką mogę pomyśleć i ją ewentualnie od Ciebie odkupić. Choć lepszy byłby ananas lub tutti-fruti.

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 25.03.2015, 20:54 »
Czy to jest halibut i truskawka?
Nad truskawką mogę pomyśleć i ją ewentualnie od Ciebie odkupić.

Tak, są to te dwa aromaty. Jak będziesz w rodzinnych stronach, to daj znać, stykniemy się nad wodą i może się dogadamy, a jak nie to powędkujemy ;).

Offline kerukam

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #35 dnia: 20.02.2016, 00:49 »
Witam po raz pierwszy na forum ,wszystkich zawodowców i amatorów :D
Oczywiście sprowadziły mnie tu filmy Luka- jak zapewne wielu z Was ;D
Pewnie pomęczę szanowne grono wieloma pytaniami ale również podpowiem w miarę swojego skromnego doświadczenia. Na początek w tym temacie proszę o podpowiedź doświadczonych "metodystów" ,które 2 zapachy kupić, żeby nie wywalić kasy w błoto. Myślę o jednym miłym dla nosa i jednym śmierdziuchu.
Mariusz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #36 dnia: 20.02.2016, 10:15 »
Trudno powiedziec który jest najlepszy, zwłaszcza jak wprowadzono kolejne smaki. Jest ich teraz tyle, że można dostać oczo lub nosopląsu... :)

Ogólnie postawiłbym na pewno na coś owocowego (tutti frutti, strawberry) i coś śmierdzącego (czosnek lub pikantna ośmiornica). Wybrałbym raczej wersję smoke (bait smoke jest do samej przynęty), aby była chmura po wpadnięciu podajnika do wody.

To co bym doradził, to używanie Goo jako dodatku, gdy ryby odmawiają współpracy. Podstawą jest dobrze zrobiony miks i technika, Goo wchodzi do gry jak trzeba sobie pomóc, to nie ma być 'podstawa' łowienia. Wtedy starcza na dłuuuugo ;)
Lucjan

Offline kerukam

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #37 dnia: 20.02.2016, 11:36 »
Dzięki Luk.Dobrze mówisz, to ma być taka opcja awaryjna jak podstawowa mieszanka nie da rady- zwłaszczcza na zawodach.
Mariusz

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #38 dnia: 20.02.2016, 18:51 »
Ja dodam jeszcze swoje 3 grosze i powiem, że do przynęty jest teraz wersja Supreeme.
Bait Smoke jest dymem płożącym się po dnie. Power to chmura która zostaje w słupie wody.
Idealnym połączeniem jest Bait + Smoke.

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #39 dnia: 22.02.2016, 09:18 »
Ogólnie postawiłbym na pewno na coś owocowego (tutti frutti, strawberry) i coś śmierdzącego (czosnek lub pikantna ośmiornica). Wybrałbym raczej wersję smoke (bait smoke jest do samej przynęty), aby była chmura po wpadnięciu podajnika do wody.

A jak się odnaleźć w opisach w sklepie

Aktraktor Korda Goo Kiana Carp 115ml - Vindagoo Supreme
Rodzaj: Vindagoo Supreme // Pikantny, chilli

To jest smoke  czy bait smoke ?
"Supreme" oznacza że smuży w toni ?

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2229
  • MFT
« Odpowiedź #40 dnia: 22.02.2016, 09:49 »
Supreme to takie słowo wytrych, że coś jest zajebiste/najwyższej jakości.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #41 dnia: 22.02.2016, 17:45 »

A jak się odnaleźć w opisach w sklepie

Aktraktor Korda Goo Kiana Carp 115ml - Vindagoo Supreme
Rodzaj: Vindagoo Supreme // Pikantny, chilli

To jest smoke  czy bait smoke ?
"Supreme" oznacza że smuży w toni ?

Supreme smuży w toni po polaniu na przynętę.
Ja w nim moczę np mielonkę przez noc.

Offline David89

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #42 dnia: 22.02.2016, 20:31 »
Jako że na dniach będę robił zakupy przed sezonem chce zakupić Goo. I mam dylemat, wytypowałem dwa smaki/zapachy Goo : garlic glaze power smoke o halibut haze power smoke. Który z nich będzie lepszy na wiosenne połowy ? Jak uważacie ?

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #43 dnia: 22.02.2016, 20:54 »
Wejdź w czosnek :)  Zdecydowanie lepiej 'daje'...
Lucjan

Offline Brodzio

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #44 dnia: 22.02.2016, 21:01 »
Logicznie myśląc, aromat czosnkowy "lepiej/szybciej" penetruje zimną wodę, choć nie wiadomo jak to się ma do składu chemicznego Goo.... Czy obydwa rodzaje posiadają te same parametry fizyko-chemiczne (czosnek i np. halibut). Trzeba też się liczyć z tym że to co dla jednych jest "killerem" na innej wodzie będzie łowne równie dobrze co kamienie ;)  Moim zdaniem cena tego produktu jest nadzwyczajna, a jestem przekonany, że lepsze efekty będzie miała analiza własnych doświadczeń. Eliminowanie błędów technicznych zaowocuje lepszym efektem niż kawałek jakiegoś gluta na naszej przynęcie ;D

Ps. Ok, pewnie są i wody na których ten produkt skutecznie prowokuje ryby do żerowania. Choć za cenę jednej buteleczki mamy ze 25 kg kukurydzy, jak nie lepiej lub parę kilo wysokiej klasy zanęty Match'owej :narybki: