Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125185 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #165 dnia: 22.11.2016, 21:47 »
Greg, strzał w 10tkę! :thumbup:
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #166 dnia: 22.11.2016, 21:49 »
:bravo: :thumbup:
Staś
Klasyczny Feeder

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #167 dnia: 22.11.2016, 22:39 »
A koledzy z Matrixa mogą Ci pomóc napisać o metod feederze, bo są obcykani :)
Michał

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #168 dnia: 22.11.2016, 22:51 »
a koledzy z matrixa mogą ci pomóc napisać o metod feederze bo są obcykani :)

Hmmm, jestem z Matrix Team Poland ale jakoś mocniejszy czuję sie w klasycznym feederze niż w Method feederze, no ale to w Opolo wiedzą najlepiej w czym kto jest obcykany ....

Jakoś tak nie bardzo czuje się obcykany w tym czy w tamtym... staram się, uczę spędzam około 100 dni rocznie nad wodą i sie uczę i sądze,że moi koledzy z Matrix Team Poland też.

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: 22.11.2016, 23:18 »
Pięknie tu Panowie teoretyzujecie sobie...pięknie.
Pamiętajcie tylko o jednym - w obecnym układzie to PZW rządzi i wybiera kadry na wszelkiego typu oficjalne zawody międzynarodowe.
I to PZW wybiera trenerów, managerów, kierowników drużyn czy jak by ich nie nazwać.
I nie liczą się tu umiejętności czy wiedza tylko układy różnej maści.
Koniec i kropka. Tak jest i pewnie długo jeszcze będzie czy się komuś to podoba czy nie.
Poczytajcie uważnie wpisy Tomka Baranowskiego - 100 % racji.
Wiele lat startowałem w najwyższej lidze spławikowej i wiem o czym On pisze - plany można mieć wielkie, ale panowie z ZG PZW nie dopuszczą do żadnych zmian jeśli nie będą mieli z tego profitów dla siebie.
A zmiany nie nastąpią szybko - i tu chwała dla Pawła...małymi kroczkami do przodu i może się uda.
To jest Polska...tu są inne klimaty.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #170 dnia: 22.11.2016, 23:40 »
Mam nadzieję, że dyskusja tu będzie twórcza, bez pojedynków jak na wyczynowym forum spławikowym. Gramy w tej samej drużynie i strzelamy do tej samej bramki.

Michał, mam nadzieję, że nie czujesz we mnie lub w kimś 'przeciwnika'. Sztuką jest rozmawianie o rzeczach w których mamy inne poglądy, bez nerwów i rzucania się sobie do gardeł. Dzisiaj ZG PZW postanowił dalej iść drogą zamykania ust wędkarzom, może być tak, ze niewiele będziemy mieli do powiedzenia tak w ogóle. Będziemy musieli tańczyć tak jak nam zagrają.

Trochę już przeżyłem i coś tam wiem, i sądzę, że lepiej budować na dobrych fundamentach. Nie wiem czy takowym jest wyczyn spławikowy w obecnej postaci. Lepiej podchodzić przyszłościowo do tematu.
Lucjan

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #171 dnia: 23.11.2016, 00:13 »
Pięknie tu Panowie teoretyzujecie sobie...pięknie.
Pamiętajcie tylko o jednym - w obecnym układzie to PZW rządzi i wybiera kadry na wszelkiego typu oficjalne zawody międzynarodowe.
I to PZW wybiera trenerów, managerów, kierowników drużyn czy jak by ich nie nazwać.
I nie liczą się tu umiejętności czy wiedza tylko układy różnej maści.
Koniec i kropka. Tak jest i pewnie długo jeszcze będzie czy się komuś to podoba czy nie.
Poczytajcie uważnie wpisy Tomka Baranowskiego - 100 % racji.
Wiele lat startowałem w najwyższej lidze spławikowej i wiem o czym On pisze - plany można mieć wielkie, ale panowie z ZG PZW nie dopuszczą do żadnych zmian jeśli nie będą mieli z tego profitów dla siebie.
A zmiany nie nastąpią szybko - i tu chwała dla Pawła...małymi kroczkami do przodu i może się uda.
To jest Polska...tu są inne klimaty.
I pewnie tak będzie
Więc nie ma co się przypalac Pzw i tak  was wyleczy :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #172 dnia: 23.11.2016, 01:15 »
Panowie, jako, że ja nieobeznany z realiami polskiego sportu - to może rzucicie więcej światła na to,  jak się odbywa znajdywanie sponsora w spławiku. Co należy do jego zadań, jak on pomaga kadrze? Znając realia, to może być niezłe bagienko. Dlaczego sponsorzy się zmienili w ogóle? Czy sugerujecie, że ludzie z kapitanatu może znaczków nie zbierają, ale lubią koperty? :P
Lucjan

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #173 dnia: 23.11.2016, 12:25 »
Panowie ja to widze tak :
1. Powinien powstać cykl GPP z którego wyłoniona zostanie kadra.
2. GPP rozgrywane powinno być na różnych wodach 1 x na rzece, 1x na wodzie PZW i 1 x na komercji po dwa dni , aby zawodnik był wszechstronny.
3. Pierwsza 5-ka to kadra Polski bezapelacyjnie.
4.Zawodnicy z 6 i 7 lokaty jadą jako rezerwowi i maja tylko prawo startu jeśli któremuś zawodnikowi z kadry przytrafiłoby się jakieś nieszczęście np. choroba ,zatrucie, złamanie nogi /ręki itp. aby nie dać trenerom lub menadżerom pola do manipulacji.
Zawodnicy rezerwowi jeśli nie startują pomagają drużynie jako trenerzy/zwiadowcy , sami  pochłaniają wiedzę która przyda im sie być może w przyszłości.
5. Sponsorem w takim układzie może zostać każda firma bez żadnych podejrzeń o jakieś matactwo. Również zarząd PZW nie może nic zrobić aby ,,wcisnąć" swojego ulubionego zawodnika.

Co do dopasowania się drużyny jako reprezentantów Polski na arenie międzynarodowej to myślę, że tak dobrzy zawodnicy ( przecież pierwsza 5-ka) dopasują się  i będą ze sobą współgrać . Jeśli któryś z zawodników na treningach chce być indywidualistą trenerzy robią zebranie ze wszystkimi i podejmują ostateczne rozmowy i decyzje co do dalszego udziału danego delikwenta. Wtedy wyjątek - mogą podjąć decyzje o usunięciu kadrowicza i zastąpieniu go rezerwowym.

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 23.11.2016, 15:36 »
Wszechstronność - słowo klucz.
Najlepiej to widać na przykładzie kadry spławikowej. Jak łowisko pod tyczkę lub ukleje - i to najlepiej z niezbyt dużą ilością ryb to mega wyniki. Jak łowienie innymi metodami, albo trzeba przechytrzyć jedną  lub dwie duże ryby to w większości przypadków srogie bęcki...vide tegoroczne MŚ w Bułgarii - chyba 20 miejsce i w przyszłym roku najprawdopodobniej nie będzie drużyny seniorów na MŚ (jest jakiś Regulamin, który mówi, że za zajęcie takiego miejsca ZG nie będzie sponsorował drużyny w następnym roku). Czy to zdrowe podejście do tematu? Sprawa dyskusyjna.
Ale jak patrzę kto w obecnej chwili piastuje funkcję Prezesa PZW to nic mnie nie zdziwi. Skąd się ten człowiek tam wziął? Wcześniej był kapitanem sportowym w naszym okręgu - specjalizacja: wędkarstwo morskie. Prowadziliśmy z nim "rozmowy" na temat zmian w Regulaminie. Na ogół wyglądały tak:
- Panie Dionizy może zmienimy to i to..
- Nie, nie ma potrzeby...
- Dlaczego?
- Bo nie, jak wam się nie podoba to nie musicie startować...
Ręce opadały po prostu. Anielskiej cierpliwości i dużo wytrwałości trzeba aby coś pożytecznego i normalnego wywalczyć, uzgodnić.
I takiego człowieka robi się Prezesem PZW - bez komentarza.

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #175 dnia: 23.11.2016, 16:31 »
FAJNY POMYSŁ Z TYM GPP I ZAWODAMI ROZUMIEM ZE WSZYSTKIE ZAWODY ROZGRYWANE ZGODNIE Z REGULAMINEM MŚ ?
Michał

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #176 dnia: 23.11.2016, 16:34 »
2. GPP rozgrywane powinno być na różnych wodach 1 x na rzece, 1x na wodzie PZW i 1 x na komercji po dwa dni , aby zawodnik był wszechstronny.
4.Zawodnicy z 6 i 7 lokaty jadą jako rezerwowi i maja tylko prawo startu jeśli któremuś zawodnikowi z kadry przytrafiłoby się jakieś nieszczęście np. choroba ,zatrucie, złamanie nogi /ręki itp. aby nie dać trenerom lub menadżerom pola do manipulacji.
Zawodnicy rezerwowi jeśli nie startują pomagają drużynie jako trenerzy/zwiadowcy , sami  pochłaniają wiedzę która przyda im sie być może w przyszłości.
5. Sponsorem w takim układzie może zostać każda firma bez żadnych podejrzeń o jakieś matactwo. Również zarząd PZW nie może nic zrobić aby ,,wcisnąć" swojego ulubionego zawodnika.

Co do dopasowania się drużyny jako reprezentantów Polski na arenie międzynarodowej to myślę, że tak dobrzy zawodnicy ( przecież pierwsza 5-ka) dopasują się  i będą ze sobą współgrać . Jeśli któryś z zawodników na treningach chce być indywidualistą trenerzy robią zebranie ze wszystkimi i podejmują ostateczne rozmowy i decyzje co do dalszego udziału danego delikwenta. Wtedy wyjątek - mogą podjąć decyzje o usunięciu kadrowicza i zastąpieniu go rezerwowym.
Tak właśnie :bravo: :thumbup:  śladowa informacja jaką uzyskałem tez mówi o rozgrywaniu 3-4 tur ,ale może to sie zmienić
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #177 dnia: 23.11.2016, 16:56 »

Tak właśnie :bravo: :thumbup:  śladowa informacja jaką uzyskałem tez mówi o rozgrywaniu 3-4 tur ,ale może to sie zmienić

Stasiu to nie są śladowe informacje, tak będą GPO Wrocław w 3 turach . Powiem więcej, są juz rozmowy ze sponsorem, bo to już można powiedzieć. Ale to nie GPP aby była jasność. Choć mam nadzieje,że ZG PZW jako przykład tego co zrobimy w Naszym Okregu ,przemyśli GPP

FAJNY POMYSŁ Z TYM GPP I ZAWODAMI ROZUMIEM ZE WSZYSTKIE ZAWODY ROZGRYWANE ZGODNIE Z REGULAMINEM MŚ ?

Michał bez obrazy, ale nawet w Twoim Okregu z tego co wiem nie rozgrywano według regulaminu obowiązującego na MŚ, a jedynie na zbliżonym spolszczonym regulaminie FIPSed.

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #178 dnia: 23.11.2016, 17:01 »
Może coś więcej o GPO Wrocław,na razie to mnie interesuje najbardziej.Dzwoniłem do Gościa ale niewiele sie dowiedziałem ,ma bc jakies zebranie w tej sprawie,w grudniu ma być zebranie w kole i chciałbym juz wcześniej cos wiedziec
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #179 dnia: 23.11.2016, 17:05 »
Może coś więcej o GPO Wrocław,na razie to mnie interesuje najbardziej

No będzie w formie GP - 3 tury . Terminy (propozycje terminów) we wtorek podam .