Autor Wątek: Kanał Powodziowy we Wrocławiu łowiskiem no kill - podpisz petycję!!!  (Przeczytany 30919 razy)

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Poważnie to sie leży w grobie..
Może zamknąc do więzienia wszystkich właścicieli samochodów, bo jakis napierdolony gówniarz spowodował wypadek w zeszłym tygodniu? Nie chwal się tak tym zniesieniem jednodniowych licencji, bo zamiar jest jeden-POBIERANIE OPŁAT TYGODNIOWYCH od wędkarzy którzy będą łowić tylko przez jeden dzień! KASA-rozumiesz? Czy może jak typowy pisowiec będziesz tu protestować?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Proszę dyskutować kulturalniej. Bez epitetów i politycznych żaluzji.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Może zamknąc do więzienia wszystkich właścicieli samochodów, bo jakis napierdolony gówniarz spowodował wypadek w zeszłym tygodniu? Nie chwal się tak tym zniesieniem jednodniowych licencji, bo zamiar jest jeden-POBIERANIE OPŁAT TYGODNIOWYCH od wędkarzy którzy będą łowić tylko przez jeden dzień! KASA-rozumiesz? Czy może jak typowy pisowiec będziesz tu protestować?

Szkoda mojego czasu :) 

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik

Brawo matematyczny umyśle :) sądzę, że Ty jako gośc we własnym kraju , mkniesz A4 nader często ? Twoje przykłady ,które podajesz aby obrazić kogokolwiek są mało ambitne :) Kanał Powodziowy jest pewnie zbyt daleko od Irlandii , ale zapraszam Cię na wspólne wędkowanie, nawet pomogę Ci wykupic jednodniowe zezwolenie na łowiska Okręgu Wrocław :)
[/quote]

Nie zamierzalem Cie obrażać, a jeśli to zrobiłem to przepraszam! Nie wiem jak miałbym wykupić to jednodniowe zezwolenie które jak wyżej pisałeś zostało zlikwidowane.. A wspólne wędkowanie... Czemu nie? Jeżeli dojedziesz 70km to pokaże Ci dlaczego warto uzywać dużego podbieraka..

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing

Brawo matematyczny umyśle :) sądzę, że Ty jako gośc we własnym kraju , mkniesz A4 nader często ? Twoje przykłady ,które podajesz aby obrazić kogokolwiek są mało ambitne :) Kanał Powodziowy jest pewnie zbyt daleko od Irlandii , ale zapraszam Cię na wspólne wędkowanie, nawet pomogę Ci wykupic jednodniowe zezwolenie na łowiska Okręgu Wrocław :)

Nie zamierzalem Cie obrażać, a jeśli to zrobiłem to przepraszam! Nie wiem jak miałbym wykupić to jednodniowe zezwolenie które jak wyżej pisałeś zostało zlikwidowane.. A wspólne wędkowanie... Czemu nie? Jeżeli dojedziesz 70km to pokaże Ci dlaczego warto uzywać dużego podbieraka..
[/quote]

Nie rozumiem Twoich wpisów, ale widzę że Ty jeszcze bardziej nie rozumiesz moich. Czy Ty wiesz co to jest łowisko specjalne Koła ? to może ja podam Ci link do regulaminu właśnie tego łowiska o którym piszę i skończy sie OFFTOP w tak ważnym wątku.
http://krokodyl.sklep.pl/regulamin-lowiska

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
     Liczba wszystkich podpisów ZA:
         231

:bravo: :bravo: :thumbup: :beer: :bravo:

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
W zeszłym sezonie udało sie zlikwidować tzw. jednodniowe licencje ( typowe dla mięsiarzy) a na rok 2017

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Rosa i Paweł - myślę, że lekka kłótnia wynika z braku zrozumienia.

Gdyby łowisko było stale monitorowane - to licencja jednodniowa byłaby OK. Ale skoro są wypadki i to częste łamamia zakazu zabierania ryby przez tych co łowią z licencją jednodniowa - oczywistą rzeczą jest likwidacja tego typu pozwoleń.

Rosa - tu chodzi o ochronę łowiska i tych, co do koła należą i walczyli o nie. Skoro Polak nie potrafi przestrzegać pewnych rzeczy, trzeba rezygnować z takich opcji :) Porównywanie do płatnych autostrad nie są trafne. BYłyby, jeżeli by jednorazwoy przejazd powodował na przykład zabranie kawałka nawierzchni w jedny przypadku na sto :)
Lucjan

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
Dodam coś od siebie:

Bardzo fajna inicjatywa.
Tylko mam trochę podobne zdanie do Mirka w tym względzie. Nie czuje się upoważniony żeby decydować o czymś na szczeblu lokalnym 400 km od miejsca zamieszkania. Dla mnie to trochę jak bym się wtrącał.

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Dodam coś od siebie:

Bardzo fajna inicjatywa.
Tylko mam trochę podobne zdanie do Mirka w tym względzie. Nie czuje się upoważniony żeby decydować o czymś na szczeblu lokalnym 400 km od miejsca zamieszkania. Dla mnie to trochę jak bym się wtrącał.
Julio,wszyscy należymy do JEDNEGO związku.W interesie tych panów z Zarządu Głównego jest abyśmy byli podzieleni i pilnowali tylko swojego podwórka.Nie stanowimy wtedy żadnej siły i łatwo nami manipulować.Niezależnie od tego co zrobisz jeżeli u Ciebie pojawi się taka inicjatywa możesz być pewny że zagłosuję.
Pozdrawiam
Andrzej Lisowski

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
Podpisany jako nr 249 :D
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Offline stoperjagi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • moczę kije bo lubię
254 podpisane
Mirek

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik

Gdyby łowisko było stale monitorowane - to licencja jednodniowa byłaby OK. Ale skoro są wypadki i to częste łamamia zakazu zabierania ryby przez tych co łowią z licencją jednodniowa - oczywistą rzeczą jest likwidacja tego typu pozwoleń.

Rosa - tu chodzi o ochronę łowiska i tych, co do koła należą i walczyli o nie. Skoro Polak nie potrafi przestrzegać pewnych rzeczy, trzeba rezygnować z takich opcji :) Porównywanie do płatnych autostrad nie są trafne. BYłyby, jeżeli by jednorazwoy przejazd powodował na przykład zabranie kawałka nawierzchni w jedny przypadku na sto :)

To widocznie jestem ciężkim przypadkiem i czegoś nie rozumiem.
Załóżmy, że będę wędkował przez jeden dzień. Jeżeli nie zamierzam zabierać ryb, to ich nie zabiorę. A gdybym chciał zapchać lodówkę to tak bym zrobił. Według mnie jedyną różnicą jest to, że łowiąc przez jeden dzień muszę wykupić ''abonament'' z którego nie skorzystam. Jeżeli ktoś jedzie nad wodę po to żeby zapchać lodówkę sobie i wszystkim znajomym, to raczej zrobi to niezależnie od rodzaju licencji jaką trzeba wykupić.

Ty Luk także jesteś polakiem, więc powinienem myśleć, że nie przestrzegasz zasad?
Idąc takim tokiem rozumowania można stwierdzić, że każdy posiadacz noża kuchennego to potencjalny morderca.

Prewencyjne trzepanie ludzi po kieszeni i zakładanie, że każdy jest mięsiarzem jest conajmniej nierozsądne.
 Zniesienie opłat jednodniowych jest zwyczajnym trzepaniem kasy! Nie jest problemem dla mnie opłacić nawet roczną stawkę wędkując tylko przez jeden dzień ( mam tych licencji opłaconych dość sporo, a nad większością wód nie byłem przez cały rok)
Po prostu uważam, że niesprawiedliwe jest kazać komuś płacić za licencje np. miesięczną skoro ten ktoś deklaruje chęć łowienia tylko przez jeden dzień. 

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing

To widocznie jestem ciężkim przypadkiem i czegoś nie rozumiem.
Załóżmy, że będę wędkował przez jeden dzień. Jeżeli nie zamierzam zabierać ryb, to ich nie zabiorę. A gdybym chciał zapchać lodówkę to tak bym zrobił. Według mnie jedyną różnicą jest to, że łowiąc przez jeden dzień muszę wykupić ''abonament'' z którego nie skorzystam. Jeżeli ktoś jedzie nad wodę po to żeby zapchać lodówkę sobie i wszystkim znajomym, to raczej zrobi to niezależnie od rodzaju licencji jaką trzeba wykupić.

Ty Luk także jesteś polakiem, więc powinienem myśleć, że nie przestrzegasz zasad?
Idąc takim tokiem rozumowania można stwierdzić, że każdy posiadacz noża kuchennego to potencjalny morderca.

Prewencyjne trzepanie ludzi po kieszeni i zakładanie, że każdy jest mięsiarzem jest conajmniej nierozsądne.
 Zniesienie opłat jednodniowych jest zwyczajnym trzepaniem kasy! Nie jest problemem dla mnie opłacić nawet roczną stawkę wędkując tylko przez jeden dzień ( mam tych licencji opłaconych dość sporo, a nad większością wód nie byłem przez cały rok)
Po prostu uważam, że niesprawiedliwe jest kazać komuś płacić za licencje np. miesięczną skoro ten ktoś deklaruje chęć łowienia tylko przez jeden dzień.

Nadal nie przeczytałeś Regulaminu łowiska o którym mowa. Nadal chcesz obrażać nie wiedząc o czym mowa ? Chyba ,że przeczytałes a nadal nie wiesz o co chodzi? No to jesteś ciężkim przypadkiem. Proponuje załóż wątek o trzepaniu kasy przez marionetki w Kołach, bo szkoda zaśmiecać tak zacny wątek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Nie wiem czy się rozumiemy :) Jeżeli sa przypadki, ze ci z jednodniowym pozwoleniem zabierają ryby, to co zrobić? Zapodaj rozwiązanie... Ja nie jestem za przywilejami, po prostu jak nie ma środków na pilnowanie i sprawdzanie plecaków ludziom, to lepiej wprowadzić tylko pozwolenia roczne. Wiadomo kto jest kto. Kłusuje i zabiera? Wywalasz go z PZW i nie łowi już w ogóle. A tak? Co zrobisz gościowi na jednodniowym pozwoleniu?
Lucjan