Według mnie firmy z branży wędkarskiej jeszcze być możne trochę tkwią w innej epoce, dzisiaj coraz więcej zakupów dokonuje się zdalnie dlatego też klientom tak bardzo zależy na rzetelnych opisach i danych technicznych. Razem z globalizacją światowej gospodarki konkurencja wśród sprzedawców wzrosła do niespotykanego nigdy dotąd poziomu, dzisiaj możemy kupić w Polsce wędziska z całego świata, coś co nigdy wcześniej nie było możliwe. Nie ma obecnie sklepu stacjonarnego który by to wszystko pomieścił dlatego powinna nastąpić zmiana nastawienia wśród producentów/dystrybutorów na jak najlepsze/najdokładniejsze zaprezentowanie produktów za pośrednictwem internetu. Sam jestem podekscytowany Tubertini, ale czuje trochę niedosyt z powodu braku informacji i wiem że nie zaspokoję go wizytą w okolicznych sklepach. Wydaje mi się że niektórzy już pomału zdają sobie z tego sprawę jak np. nasz Dragon, który podaje w tabelce wagę, średnice przelotek, akcje wędziska, długość transportowa, długość dolnika itp nie jest to wszystko co chciałbym wiedzieć ale to jest już całkiem sporo i to bardzo fajna sprawa.