Autor Wątek: Tubertini - pytania, odpowiedzi, opinie...  (Przeczytany 49927 razy)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Tubertini - pytania, odpowiedzi, opinie...
« Odpowiedź #90 dnia: 16.12.2016, 20:03 »
Nie do końca rozumiem o jakim kiju piszesz opis wskazuje na Concept TB ale 2,7m i 220gramów to już nie mam pojęcia, z drugiej strony 170gram to waży concept TB 3,3. Opis który jest wpisany jest mało konkretny gdyż na stronie jest cały mini artykuł który w pełni odpowiada na twoje pytania.

http://sport-fishing.pl/blog-wpis/13/test-i-opis-wedki-tubertini-concept-tb-feeder

Pozostałe opisy są ubogie bo są brane z katalogów tak przeważnie się robi w sklepach.....postaramy się to zmienić.

Podałem przykładowy opis ze strony sklepu. Nie chodziło o konkretny kij, raczej o jego słowną prezentację.

Opisałem hipotetyczną sytuację, gdzie marketing nawija makaron na uszy, a ja otrzymuję coś tak ciężkiego, że szkoda gadać. Waga kija musi być podana, nie widzę innej możliwości.
Zabieram się za czytanie artykułu, o którym wspomniałeś. Dzięki.
Jacek

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 16.12.2016, 20:18 »
Według mnie firmy z branży wędkarskiej jeszcze być możne trochę tkwią w innej epoce, dzisiaj coraz więcej zakupów dokonuje się zdalnie dlatego też klientom tak bardzo zależy na rzetelnych opisach i danych technicznych. Razem z globalizacją światowej gospodarki konkurencja wśród sprzedawców wzrosła do niespotykanego nigdy dotąd poziomu, dzisiaj możemy kupić w Polsce wędziska z całego świata, coś co nigdy wcześniej nie było możliwe. Nie ma obecnie sklepu stacjonarnego który by to wszystko pomieścił dlatego powinna nastąpić zmiana nastawienia wśród producentów/dystrybutorów na jak najlepsze/najdokładniejsze zaprezentowanie produktów za pośrednictwem internetu. Sam jestem podekscytowany Tubertini, ale czuje trochę niedosyt z powodu braku informacji i wiem że nie zaspokoję go wizytą w okolicznych sklepach. Wydaje mi się że niektórzy już pomału zdają sobie z tego sprawę  jak np. nasz Dragon, który podaje w tabelce wagę, średnice przelotek, akcje wędziska, długość transportowa, długość dolnika itp nie jest to wszystko co chciałbym wiedzieć ale to jest już całkiem sporo i to bardzo fajna sprawa.
Tomek

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #92 dnia: 16.12.2016, 20:28 »
Tej Proxymitly jeszcze nie zdążyłem mieć w dłoniach. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że sztyce nasadowa zawsze są lepsze sztywniejsze itp. i po drugie 40 cm na długości 3 m to duża różnica.

Postaram się wymóc na chłopakach :) naprawę błędów.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #93 dnia: 16.12.2016, 20:32 »
Trochę biedny ten sport-fishing tyle pracy z opisami, ważeniem itp. No ale pewnie się też bardzo cieszy z niemałego zainteresowania produktami :)
Tomek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #94 dnia: 16.12.2016, 20:38 »
Tej Proxymitly jeszcze nie zdążyłem mieć w dłoniach. Z doświadczenia mogę powiedzieć że sztyce nasadowa zawsze są lepsze sztywniejsze itp i po drugie 40cm na długości 3m to duża różnica.

Postaram się wymóc na chłopakach :) naprawę błędów.

Spoko nic się nie dzieje ;) Będę w takim razie męczył Krzysia , bo on to dla mnie miał porównać je obie , ale dzisiaj jakoś nie był dostępny pod tel.
Z poważaniem Marcin

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #95 dnia: 16.12.2016, 21:16 »
Jaki Krzyś?
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #96 dnia: 16.12.2016, 22:00 »
Może Kubuś Puchatek będzie wiedział, o kogo chodzi.
Jacek

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #97 dnia: 17.12.2016, 16:45 »
Ja od dwóch sezonów używam feederów Telica 10-40 oraz 20-70, do tego Tubertini Trinity Feder 9ft Medium. Bardzo polecam wędki, to tego to tylko 2 składy.
Error Team Poland

Offline kkza

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 139
« Odpowiedź #98 dnia: 20.12.2016, 10:08 »
Łukasz poważnie rozważam zakup Xenia Light lub Medium 3,9 - bardzo bym prosił o przysłanie/wstawienie na forum zdjęć pokazujących ugięcie obu wędek pod tym samym obciążeniem 100 lub 200 gram. Gdyby jeszcze została podana faktyczna waga byłbym wniebowzięty.
Karol

Method feeder, odległościówka, podlodówka
Tęsknię za przepływanką.

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 20.12.2016, 10:28 »
Mam Xenie Medium 3,9 i light 4,2 sprawdzę obie.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline toms2m

• Ekspert
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #100 dnia: 20.12.2016, 14:37 »
Mam xenie light 3,9m i z tego co pokazuje moja stara waga to 198g. Na ile można jej ufać nie wiem ;D A sama wędka wizualnie ładna, niestety nie miałem okazji przetestować w akcji,bo przyszła na mikołaja, ale zbiera dobre opinie. Za 180 zł myślę, że nie będzie rozczarowania :P

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #101 dnia: 20.12.2016, 14:46 »
Miałem Xenię Medium i używałem ją do wypuszczanki, w porównaniu do wędek Milo miała bardzo duże opory na przelotkach. Jeżeli będziecie używać tej wędki na lekkie zestawy spławikowe lub wypuszczankę, to weźcie to pod uwagę. Przy takich samych warunkach zewnętrznych i ciężkości zestawu oraz żyłki i kołowrotka Milo Premiership wypuszczało o wiele szybciej żyłkę niż Tubertini.
Error Team Poland

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 20.12.2016, 15:03 »
Mam xenie light 3,9m i z tego co pokazuje moja stara waga to 198g. Na ile można jej ufać nie wiem ;D A sama wędka wizualnie ładna, niestety nie miałem okazji przetestować w akcji,bo przyszła na mikołaja, ale zbiera dobre opinie. Za 180 zł myślę, że nie będzie rozczarowania :P

Gdzie kupiłeś za 180 zł ? 
Michał

Offline toms2m

• Ekspert
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #103 dnia: 20.12.2016, 15:11 »

Gdzie kupiłeś za 180 zł ? 

W sport-fishing.pl Zamówiłem jakoś na początku grudnia, ale musiałem chwilę poczekać, a międzyczasie pojawiła się promocja -20% i razem z wysyłką zapłaciłem około 190 zł :)

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #104 dnia: 20.12.2016, 23:10 »
Pomierzyłem kilka wędek i o to dane, jutro wstawię na stronę:

Telica 3,3 m:
Masa: 171+7 gramów szczytówka Light(20z)
Szczytówki:
Light-2oz
M-3oz
H-4oz

Małe sprostowanie szczytówki w telice są trak zrobione że 1/3 jej długości jest bardzo miękka chodzi oto żeby przy metodzie pokazywać otarcia i lekkie pyknięcia ale przy braniu sztywniejsza część pomaga przy samo zacięciu.

Optim Plus Feeder 3,6 m 150 gramów
Masa:222+6 gramów szczytówka M
Szczytówki:
L-3oz
M-4oz
H-5oz

Xenia medium 3,9 m
masa:205g

Xenia Light 4,2 m
masa: 201 g

Zdjęcia ugięcia od góry przy 250g
Telica, X light 4,2m i X medium 3,9m