Wiec prośba jeśli mowa tu o kimś, kto ile "ukradł, wyniósł, lub tez przejadł". Przedstawcie fakty a nie jakieś hejterskie żygowiny 
Ciężko mówić o kradzieży w momencie gdy wypływające pieniądze są wynagrodzeniem.
Skoro uważasz, że wynagrodzenia i powiazania ze spółkami zarządzanymi przez najbliższych są słuszne to masz do tego prawo. Tak samo jak ja mam prawo uważać, że Pan Owsiak mógłby zredukować koszty działalność WOŚP a zaoszczędzone (nawet własnym kosztem) fundusze skierować w miejsca docelowe.
Jeśli chodzi o jego wynagrodzenia to gros z tego dostępne jest w sieci. Nie do wszystkich dokumentów się dotrze. Zwłaszcza przysłowiowy Kowalski skoro nawet Sąd do dziś ma problemy.
Tabelki i zestawienia z netu to praktycznie zawsze nic nie znaczące cyfry mające ukazać w złym świetle. To działa w każdą stronę.
Mariusz poprawiłem moja wypowiedź w twoim cytacie - taka przenośnia
Nie wiem ile pan Owsiak bierze ile jego żona bierze itd. Nie zaglądam nikomu do kieszeni.
Wiem tylko jedno, dla przykładu - Ty nie wierzysz w tabelki z netu.
Wiec po co gdybać ile bierze Owsiak i rodzina, a ile jest realnych kosztów.
Takie gdybanie, to woda na młyn dla tworzenia takich żygowiny jak ta tabelka
Idea tego przedsięwzięcia jest słuszna, i uratowała już serki jak nie tysiące istnień.
A dolewanie oliwy w piekło jakie tworzą Owsiakowi hejterzy i nieudacznicy, jest nie trafione. Wiec póki nie ma jakichkolwiek dowodów czy oświadczeń zeznań, dajmy mu spokój niech robi to co robi i ratuje życie kolejnych tysięcy istnień ludzkich. Kropka.