Autor Wątek: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  (Przeczytany 25404 razy)

MrProper

• Gość
Odp: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
« Odpowiedź #60 dnia: 15.01.2017, 20:02 »
Nie wiem kto tu łże jak pies
Czy wykop Pl  skąd  pochodzi fotka ( moim zdaniem wypociny jakiegoś nieudacznika życiowego) czy OWSIAK który dziś na wizji stwierdził ze na sprzęt do tej pory wydano ponad 700000000 
A z tych wypocin typu " znowu w życiu mi nie wyszło - to coś namieszam" wynika ze nie nazbierali moze nawet tyle, do dnia dzisiejszego

Wiec prośba jeśli mowa tu o kimś, kto ile ukradł, wyniósł, lub tez przejadł. Przedstawcie fakty a nie jakieś hejterskie żygowiny >:O

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 15.01.2017, 20:07 »
Wiec prośba jeśli mowa tu o kimś, kto ile ukradł, wyniósł, lub tez przejadł. Przedstawcie fakty a nie jakieś hejterskie żygowiny >:O
Ciężko mówić o kradzieży w momencie gdy wypływające pieniądze są wynagrodzeniem.
Skoro uważasz, że wynagrodzenia i powiazania ze spółkami zarządzanymi przez najbliższych są słuszne to masz do tego prawo. Tak samo jak ja mam prawo uważać, że Pan Owsiak mógłby zredukować koszty działalność WOŚP a zaoszczędzone (nawet własnym kosztem) fundusze skierować w miejsca docelowe.
Jeśli chodzi o jego wynagrodzenia to gros z tego dostępne jest w sieci. Nie do wszystkich dokumentów się dotrze. Zwłaszcza przysłowiowy Kowalski skoro nawet Sąd do dziś ma problemy.

Tabelki i zestawienia z netu to praktycznie zawsze nic nie znaczące cyfry mające ukazać w złym świetle. To działa w każdą stronę.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Rednose

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #62 dnia: 15.01.2017, 20:10 »
Z ciekawości obejrzałem dzisiaj wiadomości w telewizji rządowej. Na sam koniec była tylko 8 sekundowa wzmianka o takim wielkim wydarzeniu jakim jest WOŚP. Dla porównania 8 min przeznaczyli na relację z zawodów Pucharu Świata w skokach narciarskich... Szkoda, że takie czasy nastały.
Pozdrawiam
Darek

Offline sekra

• Reputacja: 35
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #63 dnia: 15.01.2017, 20:13 »
Na owsika patrzę jak na syna wysokiego oficera milicjii, który wysluguję się dziećmi, okrada najbiedniejszych, bo ci dają najwięcej, dla mnie to złodziej o komunistycznym pochodzeniu...

Proszę pozdrowić od nas komunistycznego prokuratora Piotrowicza, członka Parlamentarnego Zespołu ds. Przeciwdziałania Ateizacji Kraju. 

To jest właśnie ta Wasza sprawiedliwość. Chuj, ale nasz - piękna dewiza. Brawo!

Syn milicjanta jest gorszy od komunistycznego prokuratora. Klasa :thumbup:

:thumbup:
Pozdrawiam,
Bogdan

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #64 dnia: 15.01.2017, 20:14 »
Nie wiem kto tu łże jak pies
Czy wykop Pl  skąd  pochodzi fotka ( moim zdaniem wypociny jakiegoś nieudacznika życiowego) czy OWSIAK który dziś na wizji stwierdził ze na sprzęt do tej pory wydano ponad 700000000 
A z tych wypocin typu " znowu w życiu mi nie wyszło - to coś namieszam" wynika ze nie nazbierali moze nawet tyle, do dnia dzisiejszego

Masz tu fakty:

http://kontrowersje.net/przez_12_lat_owsiak_m_g_zbudowa_10_budzik_w_ale_wola_171_milion_w_pos_a_w_b_oto_i_na_inne_luksusy

http://kontrowersje.net/raty_0_wynagrodzenie_nawet_do_400_euro_na_godzin_czyli_radosna_ksi_gowo_z_otego_melona

http://kontrowersje.net/prawomocny_wyrok_owsiak_doi_kas_z_wo_p_ale_nie_wolno_o_nim_m_wi_hiena_bo_to_kosztuje_5_tys

Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #65 dnia: 15.01.2017, 20:14 »
Z ciekawości obejrzałem dzisiaj wiadomości w telewizji rządowej. Na sam koniec była tylko 8 sekundowa wzmianka o takim wielkim wydarzeniu jakim jest WOŚP.
Chuje i tyle...

Przepraszam za słowo ale no nie ma w Naszym jezyku innego określenia.

TVN nie lepsi.
Przeginają w drugą stronę.

Dla porównania 8 min przeznaczyli na relację z zawodów Pucharu Świata w skokach narciarskich...
Dobre choć to.
Oby z czasem od sportowców nie zaczeli wymagać legitymacji partyjnych jak za starych niedobrych czasów.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline alisowski

• Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #66 dnia: 15.01.2017, 20:16 »
Mario, dokładnie mam takie samo zdanie a co do "Owsika" to dla dobra akcji i siebie powinien troszkę ograniczyć wydatki, a jedno co mnie się nie podoba to brak choćby ciepłej herbaty dla wolontariuszy którzy 8-9 godzin na mrozie zbierają kasę a potem za własną kasę kupują sobie cokolwiek a inni w ciepełku przed kamerami robią wielkie halo .
Enzo, ten pan nazywa się Owsiak. Nie wstyd Ci przeinaczać nazwisko. Rozumek za mały...
Andrzej Lisowski

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #67 dnia: 15.01.2017, 20:20 »
Mario, dokładnie mam takie samo zdanie a co do "Owsika" to dla dobra akcji i siebie powinien troszkę ograniczyć wydatki, a jedno co mnie się nie podoba to brak choćby ciepłej herbaty dla wolontariuszy którzy 8-9 godzin na mrozie zbierają kasę a potem za własną kasę kupują sobie cokolwiek a inni w ciepełku przed kamerami robią wielkie halo .
Enzo ten pan nazywa się Owsiak.Nie wstyd Ci przeinaczć nazwisko.Rozumek za mały...
I po co złośliwości i obrażanie kolegi z forum?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline alisowski

• Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #68 dnia: 15.01.2017, 20:22 »
A Ciebie nie razi naigrywanie się z nazwiska? Naprawdę?
Andrzej Lisowski

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 15.01.2017, 20:24 »
Wiec prośba jeśli mowa tu o kimś, kto ile "ukradł, wyniósł, lub tez przejadł". Przedstawcie fakty a nie jakieś hejterskie żygowiny >:O
Ciężko mówić o kradzieży w momencie gdy wypływające pieniądze są wynagrodzeniem.
Skoro uważasz, że wynagrodzenia i powiazania ze spółkami zarządzanymi przez najbliższych są słuszne to masz do tego prawo. Tak samo jak ja mam prawo uważać, że Pan Owsiak mógłby zredukować koszty działalność WOŚP a zaoszczędzone (nawet własnym kosztem) fundusze skierować w miejsca docelowe.
Jeśli chodzi o jego wynagrodzenia to gros z tego dostępne jest w sieci. Nie do wszystkich dokumentów się dotrze. Zwłaszcza przysłowiowy Kowalski skoro nawet Sąd do dziś ma problemy.

Tabelki i zestawienia z netu to praktycznie zawsze nic nie znaczące cyfry mające ukazać w złym świetle. To działa w każdą stronę.

Mariusz poprawiłem moja wypowiedź w twoim cytacie - taka przenośnia
Nie wiem ile pan Owsiak bierze ile jego żona bierze itd. Nie zaglądam nikomu do kieszeni.
Wiem tylko jedno, dla przykładu - Ty nie wierzysz w tabelki z netu.
Wiec po co gdybać ile bierze Owsiak i rodzina, a ile jest realnych kosztów.
Takie gdybanie, to woda na młyn dla tworzenia takich żygowiny jak ta tabelka

Idea tego przedsięwzięcia jest słuszna, i uratowała już serki jak nie tysiące istnień.
A dolewanie oliwy w piekło jakie tworzą Owsiakowi hejterzy i nieudacznicy, jest nie trafione. Wiec póki nie ma jakichkolwiek dowodów czy oświadczeń zeznań, dajmy mu spokój niech robi to co robi i ratuje życie kolejnych tysięcy istnień ludzkich. Kropka.

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #70 dnia: 15.01.2017, 20:28 »
, Dajmy mu spokój niech robi to co robi i ratuje życie kolejnych tysięcy istnień ludzkich. Kropka
Przesłanie wydawało by się ze wszech miar słuszne.
Ale myślę, że to jest właśnie geniusz Pana Owsiaka.
Zło przykryte dobrem. Niech się zło dzieje skoro daje dobro. Zła nie widać na codzień a dobro odbieramy i odczuwamy wokół.

Mario
Mazovia Fishing Team

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 15.01.2017, 20:29 »
Z ciekawości obejrzałem dzisiaj wiadomości w telewizji rządowej. Na sam koniec była tylko 8 sekundowa wzmianka o takim wielkim wydarzeniu jakim jest WOŚP. Dla porównania 8 min przeznaczyli na relację z zawodów Pucharu Świata w skokach narciarskich...Szkoda, że takie czasy nastały.

Ja obejrzałem główne wydanie wiadomości Polsatu. Nie wiele więcej czasu poświęcili WOŚP - w środku programu jedna, krótka wzmianka :facepalm:

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2222
  • MFT
« Odpowiedź #72 dnia: 15.01.2017, 20:31 »
Enzo, ten pan nazywa się Owsiak. Nie wstyd Ci przeinaczać nazwisko. Rozumek za mały...
Twoja wypowiedź byłaby całkowicie słuszna i z klasą... gdyby nie ostatni urywek zdania. I po co? Miało być pięknie, a wszyło :thumbdown:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #73 dnia: 15.01.2017, 20:32 »
Z ciekawości obejrzałem dzisiaj wiadomości w telewizji rządowej. Na sam koniec była tylko 8 sekundowa wzmianka o takim wielkim wydarzeniu jakim jest WOŚP. Dla porównania 8 min przeznaczyli na relację z zawodów Pucharu Świata w skokach narciarskich...Szkoda, że takie czasy nastały.

Ja obejrzałem główne wydanie wiadomości Polsatu. Nie wiele więcej czasu poświęcili WOŚP - w środku programu jedna, krótka wzmianka :facepalm:
Z drugiej strony pamiętajcie, że przy takich relacjach w grę wchodzą różne układy.
Być może jest tak, że nie dostali zgody na takie transmisje jak by chcieli.
TVN jest stacją komerycjną a WOŚP ma rewelacyjną oglądalność. Mogli nie chcieć udostępnić?

Mario
Mazovia Fishing Team

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 15.01.2017, 20:36 »

Z drugiej strony pamiętajcie, że przy takich relacjach w grę wchodzą różne układy.
Być może jest tak, że nie dostali zgody na takie transmisje jak by chcieli.
TVN jest stacją komerycjną a WOŚP ma rewelacyjną oglądalność. Mogli nie chcieć udostępnić?

Z tego co wiem Mariusz, sprawa wyglądała inaczej. To polityka i działania rządzących napawających nienawiścią do Owsiaka sprawiły ze jest jak jest.
A wiemy nie od dziś kto zarządza TVP obecnie nikt inny jak pitbul Kaczyńskiego